Lagbanner
Inför Wolves-Newcastle

Inför Wolves-Newcastle

Tredje raka segern?

Wolves ligger bra till i Premier League efter tre segrar på fem matcher och nu väntar två ”lätta” motståndare på rad hemma på Molineux. Ja, det finns såklart inga lätta matcher i Englands högsta serie, men vi är i alla fall klara favoriter hos spelbolagen imorgon mot Newcastle.

Newcastle är på 14:e plats och får nog räknas som ett lag för den nedre halvan av tabellen. De slutade 13:e förra säsongen så de ligger ganska ”rätt” redan. Senast fick de stryk hemma med 1-4 mot Manchester United, så vi har en bra chans imorgon.

Wolves lär starta med samma lag som mot Leeds då vi vann med 1-0. Taktiken blir 3-4-3 med Daniel Podence, Raul Jiménez och Pedro Neto i anfallet och på bänken väntar en mycket stark inhoppare i Adama Traoré som kan komma in och avgöra efter en timme när spelarna börjar bli trötta.

På det centrala mittfältet verkar det gå bäst när Leander Dendoncker spelar, då har vi tre segrar och tre hållna nollor. Det betyder att antingen Ruben Neves eller Joao Moutinho vilar, de små portugiserna är för lika i spelstil och kroppsformat, och det behövs en fysiskt stark box-to-box-spelare på planen som belgaren Dendoncker.

På vänster wingback har Romain Saiss fått hoppa in som en hjälpgumma och gjort det bra. Nu är ju Fernando Marçal tillbaka från skada, men jag tror ändå att Saiss får starta, han har fungerat i sin ovana roll, och gjorde ju till och med ett mycket snyggt men dock bortdömt mål senast.

Trebacklinjen tar ut sig själv med Willy Boly, Conor Coady och Max Kilman, där de två sistnämnda höll engelsk landslagsklass mot Leeds. I målet har vi världens bästa målvakt Rui Patricio, som jag inte vill byta mot någon annan i Premier League.

JAG OCH NEWCASTLE
Jag har inte sett Wolves vs Newcastle live, men det finns en del klassiska matcher. Kanske framför allt den på nyårsdagen 1990 då en bakfull Steve Bull gjorde fyra mål på St James's Park och vi vann med 4-1. Bull berättade att han gjorde en kullerbytta i glädjen efter sitt andra mål och höll på att spy, och inte mådde han bättre när han ”tvingades” nicka in sitt tredje mål...

SWEDEWOLVES TIPPAR
Hur går det då imorgon? Newcastle har inte förlorat på Molineux sedan 2003 (sex matcher), men jag tror att vi vinner, det gäller bara att hålla koll på Callum Wilson som gjort 4 ligamål redan. Det blir 2-0 till Wolves, båda målen av Podence.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Max Kilman – Nelson Semedo, Leander Dendoncker, João Moutinho Romain Saiss – Daniel Podence, Raul Jiménez, Pedro Neto. Eventuellt att Fernando Marçal spelar istället för Saiss.

SE MATCHEN MED OSS!
Vi som bor i Stockholmsområdet kan med fördel se matchen imorgon söndag på The Crib, Sveavägen 55, bord är bokat och kick off är kl 17:30, vi ses där!

Truls Månsson2020-10-24 20:48:00
Author

Fler artiklar om Wolves