Lagbanner
Inför Wolves-Newcastle

Inför Wolves-Newcastle

Vargar mot skator på söndag

Wolves ligger på nedflyttningsplats och jag känner mig som en politiker när jag skriver att ”vi såg det inte komma”. För detta hade väl ingen trott efter en hyfsat lätt inledning av säsongen: Leeds, Fulham och Spurs. Känns som fyra-fem poäng, eller hur? Men vi har bara en poäng, och det var mot nykomlingen Fulham som dessutom missade en straff.

Det ser inte bra ut i tabellen, men vi har värvat nytt de senaste två veckorna och vi har fått Matheus Nunes och Goncalo Guedes som har gått rakt in i startelvan. Mittfältaren Nunes har varit strålande medan anfallaren Guedes ännu försöker hitta fötterna.

Vårt mittfält är för övrigt lysande med Ruben Neves, João Moutinho och Matheus Nunes, det kan vara ligans bästa. De spelade totalt ut Spurs senast, men eftersom våra anfallare inte kan göra mål så blev det ändå förlust.

Men en liten ljusglimt finns det. Vi vann i Ligacupen mot Preston i veckan och då gjorde vi minsann två mål. Raul Jiménez och Adama Traoré hittade nätet och det kanske är dags för dem att spela från start imorgon? Vi behöver något annat än alla portugiser. Jiménez är mexikan och Traoré är spanjor. Jag vet inte varför jag tycker detta är så viktigt, men faktum är att vi hade SJU portugiser i startelvan i vår förra match. Jag tror att det blir för mycket.

Motståndarna Newcastle är inte dåliga. De ledde 3-1 mot Manchester City senast som de tappade till 3-3, ligger sexa i tabellen, och har dessutom precis värvat Alexander Isak för en rekordsumma. Det blir ingen lätt match för Wolves. Får vi se Isak mot Wolves? Kanske inte från start, men han lär nog bytas in.

Newcastle är bra, men jag känner ändå stora förhoppningar imorgon. Vi spelar hemma på Molineux och vi vann som sagt i veckan i cupen. Jag har en bra känsla för denna match och jag tror framför allt att den blir väldigt underhållande.

Taktiken lär bli 4-3-3, där mittfältet Nunes-Neves-Moutinho är givet. Vilka de tre anfallarna blir är svårare, men en av dem lär Neto vara. Jag gissar på Guedes-Jiménez-Neto, vilket skulle betyda att Podence och Traoré börjar på bänken. I fyrbackslinjen är Collins och Kilman självskrivna som mittbackar. Men sedan väljer head coach Lage mellan Semedo, Ait-Nouri och Jonny om vilka som blir ytterbackar. Det är svårt att säga men jag gissar på Semedo till höger och Ait-Nouri till vänster.

JAG OCH NEWCASTLE
Kan inte minnas att jag har sett lagen mötas live. Synd, för jag gillar Newcastle, det hade varit grymt kul att vara på plats imorgon.

ATT SE UPP FÖR
Newcastle har en del spännande spelare: Callum Wilson, Miguel Almiron och Allan Saint-Maximin. Och så då Alexander Isak såklart. Det finns många som vi måste ha koll på.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Vi vinner ju det här. Det är hemma på Molineux, och vi har spelat bra utan att få göra mål. 2-0 till Wolves: målen av Nunes och Neto.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (4-3-3, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Max Kilman, Nathan Collins, Rayan Ait-Nouri – Matheus Nunes, Ruben Neves (c), João Moutinho – Pedro Neto, Raul Jiménez, Goncalo Guedes.

Vi som bor i Stockholm ser matchen på The Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan. Vi brukar vara ett bra gäng där. Kickoff kl 15:00 och matchen spelas alltså imorgon söndag.

Truls Månsson2022-08-27 09:48:00
Author

Fler artiklar om Wolves