Lagbanner
Inför Wolves-Sheffield United

Inför Wolves-Sheffield United

Match mot laget som ligger sist

Det återstår ungefär en månad av säsongen 20/21, Wolves har sju matcher kvar och den första av dessa är mot Sheffield United som ligger sist i tabellen och som dessutom har gjort det länge.

Sheffield har varit en stor besvikelse denna säsong eftersom de kom på en nionde plats 19/20 och de hade nog hoppats på en liknande placering i år. Men de kommer att åka ur istället, där ser man hur fort ett ras kan gå.

Wolves vann med 2-0 mot Sheffield på bortaplan i höstas och borde rimligen vinna även denna match på Molineux. Vi slog Fulham i vår senaste match med 1-0 medan Sheffield har fem raka förluster i liga och cup, och är avsågade i tabellen.

Det mesta tyder på att vi vinner och jag tror att vi kommer göra det också, även om Pedro Neto har fått en knäskada som stoppar honom för spel resten av säsongen. Vi har fler alternativ i anfallet: Adama Traoré gjorde mål senast, Willian José nickade in ett bortdömt mål och Daniel Podence har kommit starkt tillbaka efter sin skada. Dessutom har vi Fabio Silva som en formstark inhoppare, han spelade fram till segermålet senast.

Wolves ligger tolva i tabellen och vill egentligen bara att säsongen ska ta slut. Vi har varit hårt drabbade av skador och covid-19, och det är egentligen ett mirakel att vi är ett mittenlag och inte hamnat ännu längre ner i tabellen.

Wolves kommer också vara utan Ruben Neves som har testat positivt för covid-19. Men å andra sidan är Willy Boly redo för spel igen. 

Slutligen vill jag att ni noterar att matchen har flyttats från kl 16:00 till kl 21:15, detta för att inte kollidera med begravningen av prins Philip.

JAG OCH SHEFFIELD UNITED
Jag har sett 66 matcher med Wolves live och den mest minnesvärda av dessa var just en match mot Sheffield United. Det var nämligen playoff-finalen 2003 på the Millennium Stadium i Cardiff. Wolves vann med 3-0 och tog sig upp i Premier League efter 19 år i lägre divisioner. Det kommer jag såklart aldrig att glömma, vilken match och vilken otrolig stämning!

Jag var som jämförelse även på läktaren i VM-finalen 1998 på Stade de France i Paris då hemmanationen Frankrike vann guld, men det var betydligt mer tryck på playoff-finalen 2003, det kändes som att en bomb sprängdes när Mark Kennedy satte 1-0. 

SWEDEWOLVES TIPPAR
Wolves vinner 2-0, mål av José och Podence.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo, João Moutinho, Leander Dendoncker, Rayan Ait-Nouri – Adama Traoré, Willian José, Daniel Podence.

Truls Månsson2021-04-17 07:52:00
Author

Fler artiklar om Wolves