Lagbanner
Inför Wolves-Southampton

Inför Wolves-Southampton

Hampton mot hampton

Efter ett evighetslångt uppehåll ska Wolves äntligen spela fotboll igen och det blir på måndag kväll mot Southampton, ett lag som överraskat mycket denna säsong. De var till och med uppe i serieledning ett tag och ligger nu på en femte plats, tre poäng före Wolves som är tia.

Southampton spelar aggressivt och springer mycket med hög press. Sådana lag passar oss hyfsat, i alla fall om vi lyckas hålla tätt under den första halvleken, då tar vi över och vinner i andra, jag tänker mig en matchbild som när vi vann mot Leeds.

Det blir också en kamp mellan ligans kanske två bästa managers: Nuno Santo och Ralph Hasenhuttl. Båda var starka kandidater till Manager of the Month för oktober och det blev, som ni vet, vår Nuno som vann.

I Wolves oroas vi lite av att lagkaptenen Conor Coady fått sitta i karantän under landslagssamlingen mot England, en närstående hade drabbats av covid-19, men vad jag vet så är Coady tillbaka och kan vara med i matchen imorgon, jag har inte hört något annat.

En annan sak som oroar lite är att Adama Traoré sägs ha surnat till åt ett dåligt kontraktförslag och att han därför har fått vara på bänken i de senaste matcherna, vilket gjort honom ännu mindre glad. Jag tror att det är dags för Traoré att starta imorgon, inte bara av kontrakt-taktiska skäl utan också för att Daniel Podence och Pedro Neto gör för lite mål och de hittar inte heller Raul Jiménez på samma sätt som Adama gör. Jag gissar därför att Podence får vila och Traoré startar.

Det är en svår match som väntar imorgon, men vi har hjälp av att deras skyttekung Danny Ings inte är med, han har opererat sitt knä och står över ett tag till. De har såklart många duktiga spelare ändå, men håller vi emot den förväntade anstormningen i första halvlek så vinner vi.

JAG OCH SOUTHAMPTON
Jag har sett Wolves mot Southampton på Molineux en gång, det var på medlemsresan 2009. Den resan var minnesvärd på många sätt, inte minst för att vi tog ledningen med 3-0 redan efter 19 minuter. Jody Craddock, Sam Vokes och David Jones var målskyttarna och såklart vann vi matchen också. På den resan hade vi en dokumentärfilmare med oss som vi döpte till ”Bergman” efter Ingmar, undrar just var han och filmen tog vägen? Match två på den medlemsresan var borta mot Derby County och även då vann vi 3-2, Andy Keogh avgjorde i 87:e minuten. Fantastiska minnen, och Wolves gick upp i Premier League några matcher senare den säsongen.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Vi hade länge svårt för Southampton, innan medlemresan 2009 hade Wolves inte vunnit mot dem på 28 år. Men vi har rättat till statistiken och det ser bättre ut. Förra säsongen vann vi borta 3-2 och spelade 1-1 hemma. Raul Jiménez brukar göra mål på Saints, så det gör han säkert igen. Vi vinner 2-1, båda målen av vår mexikan.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Max Kilman – Nelson Semedo, Leander Dendoncker, Ruben Neves, Fernando Marcal – Adama Traoré, Raul Jiménez, Pedro Neto.

Truls Månsson2020-11-22 15:56:00
Author

Fler artiklar om Wolves