Lagbanner
Inför Wolves-Tottenham

Inför Wolves-Tottenham

Nunos återkomst

Nuno Espirito Santo kommer till Molineux men inte för att leda vårt guldsvarta lag. Nuno är numera head coach för Tottenham Hotspurs, våra motståndare imorgon. Det kommer såklart att kännas konstigt, Nuno var Wolves framgångsrikaste head coach på 40 år, men fick sparken av de kinesiska ägarna i somras.

Nu är han i Tottenham som José Mourinhos ersättare och det ska bli intressant att se och höra hur han tas emot på Molineux. Nuno fick ju ingen riktig avtackning eftersom det var väldigt begränsat med publik på hans sista match. Men Wolvesfansen är kända för att snabbt gå vidare så jag tror inte att det blir något känslosamt återseende alls, vi har en ny head coach nu, Bruno Lage och det är han som ska stöttas, ingen annan.

Wolves förlorade premiären mot Leicester City med 0-1 och det såg inte särskilt välorganiserat ut på planen. Spelarna kom fel och sprang omkring lite förvirrat. Det är tydligt att Bruno Lages taktik (vilken den nu är, det var svårt att se) inte har satt sig ännu. Egentligen anföll vi bara med Adama Traoré, han var den ende anfallare som gick direkt mot mål. Raul Jiménez behöver spela mer matcher efter sin huvudskada och den vänsterbente Francisco Trincão vek mest inåt eftersom han spelade på vad i alla fall jag tycker är fel kant.

Vi fick ändå en del chanser till kvittering när Leicester backade hem, men det var då genom uppstickande försvarare som Max Kilman, Romain Saiss och Ki-Jana Hoever. Vem ska göra målen? Det var en fråga vi ställde oss förra säsongen och den är i högsta grad lika aktuell fortfarande.

Tottenham vann sin premiär mot Manchester City med 1-0. Jag såg inte den matchen så jag har ingen aning om det var rättvist, men jag antar att det var på ett typiskt ”Nuno-vis” - försiktigt, småtråkigt och med ett avgörande mål i andra halvlek. Nuno i ett nötskal.

Jag tror att det kommer gå bra för honom och hans Spurs, men förhoppningsvis inte i denna match, Wolves behöver poäng. Vi har Manchester United borta i nästa ligaomgång och vi vill inte börja med tre förluster. Det skulle vara en tung start.

Wolves har skador på Willy Boly, Pedro Neto och Daniel Podence, och vårt största problem är att vi har en tunn trupp. I veckan sålde vi Rafa Mir och Owen Otasowie, så jag hoppas att det därigenom finns pengar till nya spelare som kan komma till oss innan transferfönstret stänger.

JAG OCH SPURS
Jag har sett Wolves möta Spurs på Molineux en gång, fast inte i 90 minuter. Det var en match i november 2018 då jag lämnade min plats på läktaren vid 0-3 efter en dryg timme, men under tiden som jag gick runt stadion så satte Wolves två mål och reducerade till 2-3. Det var nära att jag missade en klassisk vändning.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag tror att det blir tufft, vi får vara nöjda med en poäng. Kan det bli 1-1? Risken är väl att det blir en ny ”Nuno”: 0-0 i paus och sen vinner hans lag med 1-0 efter ett mål i den andra halvleken.

Jag kommer att se matchen på The Crib, Sveavägen 55 i Stockholm. Välkomna dit, kick off är kl 15. I Göteborg sitter vargarna på O'Learys på Avenyn.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saïss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Fernando Marçal – Francisco Trincão, Raul Jiménez, Adama Traoré.

Truls Månsson2021-08-21 11:06:37
Author

Fler artiklar om Wolves