Varningar: inga.
Domare: Andre Marriner.

WOLVES (4-3-3, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Max Kilman (c) (Toti Gomes 68), Nathan Collins, Hugo Bueno (Rayan Ait-Nouri 45) – João Gomes (Joe Hodge 84), Mario Lemina, Matheus Nunes (Ruben Neves 45) – Adama Traoré, Raul Jiménez, Hee-chan Hwang (Boubacar Traoré 68). Ej använda avbytare: David Bentley, Craig Dawson, Paul Sarabia, Matheus Cunha.
ARSENAL: Ramsdale, Partey, White, Gabriel, Kiwior (Tierney 80), Jorginho, Xhaka (Vieira 75), Saka (Nelson 60), Odegaard (Smith Rowe 75), Trossard (Nketiah 80), Jesus. Ej använda avbytare: Turner, Holding, Walters, Bandeira.

Sista matchen för säsongen och head coach Julen Lopetegui gjorde sex ändringar sedan förra matchen. Vi har inget att spela för, kontraktet är klart och det gällde egentligen bara att stänga säsongen. Helt utanför truppen var Jonny Castro Otto, João Moutinho, Pedro Neto, Daniel Podence och Diego Costa.

Lopetegui fick själv sitta uppe på läktaren eftersom han hade dragit på sig fyra gula kort. Coachade laget från bänken gjorde istället hans assistent Juan Peinado.

FÖRSTA HALVLEK
Matchen började med att Bueno drällde med bollen. Saka tog den och spelade in till Jesus, men ett hårt pressat Wolves rensade till hörna. Wolves kom igen och Hwang spelade fram Jiménez som nästan fick läge framför mål, men han tog för lång tid på sig.

Efter 11 minuter tog Arsenal ledningen. På nytt var det från vår vänsterkant. Jesus vände bort Bueno och inlägget kom till XHAKA som nickade i mål. Han var helt ensam trots att sex Wolvesspelare stod runt honom. Slarvigt!

Bara tre minuter senare gjorde Arsenal mål igen, och nu var det nästan lite pinsamt hur Saka vände ut och in på Bueno. På inlägget slängde Kilman så där lite lagom nonchalant fram ett långt ben och styrde bollen rakt till XHAKA som gjorde sitt andra mål.

Wolves försökte genom en frispark från Bueno som nådde Collins, men hans nick räddades på linjen av Gabriel. Det blev istället ännu värre i 27:e minuten, Arsenal gjorde 3-0. Trossard hittade SAKA som på nytt gjorde bort Bueno, han skar dessutom förbi Kilman innan han skruvade in bollen i mål.

Wolves försökte komma tillbaka in i matchen och när Adama tog sig in i straffområdet och rycktes omkull genom en rejäl tröjdragning borde det blivit straff. Men det är inte lätt att få straff borta mot Arsenal, och mycket riktigt viftade domaren spelet att gå vidare. Inte ens VAR orkade invända, trots den uppenbara tröjdragningen.

Istället kom Arsenal igenom och det borde ha blivit hat-trick för Xhaka. Bueno blev bortgjord av Odegaard, men helt fri framför öppet mål fick Xhaka felträff och bollen gick utanför. Xhaka bara skrattade åt situationen, det hade väl varit för mycket med tre mål i en halvlek för honom!

Efter detta lyckades Wolves hålla relativt tätt och gick till halvtidsvila med 0-3.

ANDRA HALVLEK
Bueno blev inte oväntat utbytt i paus, in kom Ait-Nouri. Dessutom byttes även Neves in istället för Nunes. Arsenal gjorde nu ett fjärde ”mål” genom Partey, men det blev bortdömt eftersom White hade knuffat omkull Wolves keeper Sá strax innan.

Men det kom ändå en fyra för Arsenal. Trossard slank igenom på kanten sedan Semedo tappat bort honom, inlägget kom mot JESUS som vann duellen mot Ait-Nouri och han nickade in 0-4. Därefter hade Odegaard stor show när han slingrade sig rakt igenom Wolves försvar, men skottet gick utanför. Trossard var också inte långt borta med ett skott från nära håll.

Det blev också ett oundvikligt femte mål för Arsenal då KIVIOR sköt inne i straffområdet och Sá fumlade in bollen. Det var en bedrövlig insats i en bedrövlig match och vi ska vara glada att det ”bara” slutade 0-5.

Sammanfattningsvis så kanske det inte betydde så mycket med 0-5 eftersom vi behöll vår trettonde plats i tabellen, men det såg inte snyggt ut. Laget var inte motiverat, och försvaret var i spillror utan ordinarie härföraren Dawson. Vi behöver byta ut en hel del spelare inför nästa säsong, Lopetegui har mycket arbete framför sig när han kommer tillbaka från sin sommarsemester.

Dagens kommentar från läktaren: ”I wont comment this match but overall, this group of players should be disappointed with their season. They've had some tough decisions go against them but the reaction wasn't good enough. We have many skillful players but they need the right mentality to go with it. When it really mattered they got us wins. Other times, they simply let themselves down. Onto next season.”

Wolves head coach Julen Lopetegui: "The first is now to analyse truly the situation, to analyse where we are, where we want to go and what players we have. I know we have Financial Fair Play problems for the future. You want to compete in the Premier League and you have to have a good squad. This is the Premier League. The Premier League doesn’t forgive anyone, no one."