Aston Villa-Wolverhampton Wanderers 1-1 (0-1)

Varningar: Kilman, Costa (Wolves). Coutinho (Villa).
Domare: Jarred Gillett.

WOLVES (4-3-3, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Max Kilman, Nathan Collins, Hugo Bueno (Toti Gomes 79) – Matheus Nunes, Ruben Neves (c), João Moutinho (Joe Hodge 59) – Hee-Chan Hwang (Rayan Ait-Nouri 59), Diego Costa (Matheus Cunha 66), Daniel Podence (Adama Traoré 45). Ej använda avbytare: Matilja Sarkic, Jonny Otto, Raul Jiménez, Goncalo Guedes.
VILLA: Martinez, Young (Coutinho 45), Konsa, Mings, Digne (Augustinsson 67), Cash, Luiz (Dendoncker 67), Kamara, Buendia, Bailey, Watkins (Ings 67). Ej använda avbytare: Olsen, Sanson, Chambers, Bednarek, Coutinho, Young K.

Lokalderby mot Aston Villa och hemmalaget var favoriter eftersom de vunnit övertygande mot Tottenham i veckan, samtidigt som Wolves ligger under nedflyttningsstrecket. Men vi har ryckt upp oss under vår nye head coach Julen Lopetegui, som fått en bra start, så ändå goda chanser till poäng.

På bänken satt vårt dyra nyförvärv, anfallaren Matheus Cunha, och vi hoppas att han skulle få komma in och göra mål. I Aston Villa kunde vi se att fd Wolvesspelaren Leander Dendoncker var avbytare.

FÖRSTA HALVLEK
Livlig inledning, Luiz hittade Bailey som sköt tätt utanför. Direkt efteråt svarade Wolves då Moutinho slog ett inlägg som Collins nickade, men bollen rensades undan på mållinjen.

I tolfte minuten tog Wolves ledningen. Moutinho och Podence kombinerade sig fram på högerkanten. PODENCE skar inåt, tvåfotade bort Luiz innan han skruvade in 1-0 i bortre gaveln. Snyggt och Wolves var i ledning.

Det var nu bara Wolves och det kunde mycket väl blivit ytterligare mål när Nunes drog upp ett anfall och sedan fick tillbaka bollen i straffområdet. Världsmästarmålvakten Martinez rusade ut och täckte när Nunes försökte få bollen förbi honom.

Wolves vann alla närkamper och såg laddade ut. Villa hade bara några fasta situationer, en frispark från Digne som Sá i Wolvesmålet enkelt räddade. När halvleken blåstes av så var det rättvist 1-0 till Wolves och det borde kanske varit fler mål till oss.

ANDRA HALVLEK
Villa bytte nu in anfallaren Coutinho istället för ytterbacken Young, medan Wolves tog ut den halvskadade Podence och in kom Adama Traoré. Nu började Villa trycka på och Kamara sköt utanför stolpen.

Det hände inte så mycket så Wolves satte in nyförvärvet Cunha halvvägs in i halvleken istället för Costa. Nu fick vi mer tryck och när Traoré skar inåt så trodde vi på mål, men det hårda skottet gick över.

Men under den sista delen av matchen var det bara Villa och de borde fått en straff när bollen träffade Bueno på handen inne i Wolves straffområde, men domaren missade det som tur var.

Lite senare var det nära mål för Villa igen då Augustinsson sköt förbi Sá, men Kilman kom springande från ingenstans och nickade bort bollen på linjen, en mirakelräddning.

Wolves hade nu bytt ut Moutinho och det underlättade inte för vårt mittfält som blev överspelat. Och i 78:e minuten kom den väntande kvitteringen. Mings slog en långboll och Kilman hängde inte med Ings löpning. Sá halkade oturligt när han skulle ut, kom därför på mellanhand och INGS kunde enkelt lyfta bollen över honom.

Nu gällde det att hålla undan de sista minuterna när Villa trummade på. Buendia sköt, men bollen touchades utanför. Wolves kom därefter i en väldigt vass kontring då Ait-Nouri gick förbi fyra man innan han sköt ett skott som målvakten räddade.

Sista chansen fick Villa och det var så nära mål man kan komma. På nytt lyftes en långboll över Kilman och denna gång var Bailey fri mot mål. Sá kom ut, och Bailey rundade honom, men sköt utanför istället för in i det tomma målet. Vilken tur!

Matchen slutade 1-1 och det var väl ganska rättvist, även om vi ledde ända fram till 78:e minuten.

Sammanfattningsvis så är en poäng borta mot Villa helt ok, men efter den första halvleken så trodde vi såklart på tre. Men när Podence och Moutinho båda var utbytta med en halvtimme kvar att spela så orkade Wolves inte stå emot, och vi kunde rentav ha förlorat. En liten miss av coach Lopetegui att inte behålla de mest rutinerade spelarna på planen när vi ska hålla en knapp ledning, men det var kanske skador med i bilden.

Dagens kommentar från läktaren: ”Big improvements in our play under JL which is encouraging. Good first half but back to the usual second half too deep. We are going down unless we go for it. Tale of two half's. As I felt at half time, we needed to punish them more. I’ll take the point though”.

Wolves head coach Julen Lopetegui: "We're a little bit disappointed but it's a good thing for us. We are improving, believing more in ourselves and to be ready for a long and hard race. We have to be ready to arrive in the last minute, believe in ourselves, knowing we are going to have a lot of difficulties but step by step we are going to continue improving”.