Avslut ej på mål: Aston Villa 9 Wolves 5
Varningar: Mings, Watkins (Villa). Coady, Neves, Dendoncker (Wolves).
Domare: Michael Oliver.

WOLVES (3-5-2, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saïss – Nelson Semedo, Leander Dendoncker, João Moutinho (Fabio Silva 74), Ruben Neves, Fernando Marçal (Daniel Podence 74) – Hwang Hee-Chan (Raul Jiménez 88), Adama Traoré. Ej använda avbytare: John Ruddy, Louie Moulden, Ryan Ait-Nouri, Ki-Jana Hoever, Willy Boly, Luke Cundle.
ASTON VILLA: Martinez, Konsa, Tuanzebe, Mings, Cash (Young 79), Luiz (Nakamba 67), McGinn, Buendia (Ramsey 74), Targett, Watkins, Ings. Ej använda avbytare: Steer, Sanson, El Ghazi, Hause, Philogene-Bidace, Archer.

Lokalderby mot Aston Villa, och en mycket oviss match. Lagen ligger båda i mitten av tabellen och det lutade väl åt ett kryss i förhandstipsen, även om Wolves vunnit sina två senaste matcher.

Francisco Trincão var inte tillgänglig eftersom han var i karantän, dessutom sattes Raul Jiménez på bänken eftersom han bara några timmar tidigare kommit hem från en lång landslagsturné i Sydamerika. Taktiken blev 3-5-2, där Adama Traoré och Hi-chan Hwang skulle jaga i anfallet. Mycket folk på det centrala mittfältet i båda lagen, där Villa också ställde upp med fem mittfältare.

FÖRSTA HALVLEK
Villa började bäst och första chansen fick Buendia, men han skott gick utanför. Wolves kom igen och när Dendoncker hittade Hwang blev det läge för vår sydkorean. Han siktade i bortre hörnan, men en försvarare täckte.

Första kvarten gick till Villa och de pressade sig allt närmare vårt mål. Konza nickade rakt på vår keeper Sa, och lite senare testade McGinn med ett skott som smet tätt utanför.

Buendia var nästa att prova med ett volleyskott som gick över ribban, men betydligt värre blev det när Ings fick ett mycket bra läge framför mål, men Sa kastade sig snyggt och räddade.

Nu hängde det ett mål i luften för hemmalaget, men efter en halvtimme fick Wolves äntligen tag på bollen. Det var Traoré som startade en långrush från mittlinjen, han gick förbi fem spelare som gjorde sitt bästa för att tackla ner honom men han bara studsade förbi dem. Till slut var han fri med Villa-keepern, men sköt på hans ben. Tänk om Traoré skulle kunna lära sig avsluta, då hade han varit en världsstjärna

Traorés attack gjorde Villa konfunderade och Wolves tog över matchen. Äntligen fick Moutinho tag på bollen och började styra händelserna. Neves slog ett listigt inlägg mot bortre stolpen där Coady och Saiss slängde sig, men ingen träffade bollen.

Villa fick sedan en chans då Cash sköt ett kanonskott på volley som gick strax över ribban. Det var det sista som hände och halvleken slutade 0-0. Villa hade haft första halvtimmen, men Wolves sista kvart var lovande.

ANDRA HALVLEK
Andra halvlek började med att Villa gjorde mål. McGinn vände bort Saiss på kanten och i mitten var det ingen som markerade INGS, som snyggt rusade fram och nickade in 1-0 till Villa. Slarvigt försvarande av allihop, egentligen.

Villa backade nu hem något och höll ganska enkelt undan för Wolves som saknade en extra man i anfallet. Det var uppenbart att vi behövde byta in fler forwards.

När Hwang slarvade med bollen på mittplan gick det fort. Watkins avancerade framåt och sköt, skottet täcktes, men returen gick till MCGINN som dundrade in 2-0 via benet på Neves. Nu såg det väldigt mörkt ut.

Bortapubliken började nu sjunga om ett önskat inhopp av Jiménez, men istället var det Silva och Podence som byttes in, vilket kändes väldigt överraskande. Två anfallare in och ut med två mittfältare. Wolves gick nu över till 4-2-4 och satsade allt framåt den sista kvarten.

Det blev ett väldigt tryck mot Villas mål och när Neves slog en genial passning till den väldigt aktive Podence spelades bollen in framför mål där SAISS gled in reduceringen. Snyggt spel och ett hopp tändes. Tio minuter kvar att spela.

Nu bombarderade Wolves framåt med allt man hade och det blev kalabalik i Villas straffområde. Ett inlägg kom och Kilman nickade bollen hårt i ribban, returen behöll Wolves och Traoré lyfte mot bortre stolpen där Dendoncker stötte in bollen framför mål. Där sparkade alla på alla och till slut gick bollen in i mål med knapp styrfart via COADY. 2-2 och galna scener på läktaren. Ingen rättvis kvittering och inte så snygg, men alla mål räknas.

Villa gjorde nu sitt bästa för att ta tillbaka segern och de tryckte på hårt de sista minuterna. Wolves försvar nickade undan och vi verkade mirakulöst ha räddat oavgjort. Vi bytte också in Jiménez för att få tiden att gå och hålla 2-2.

Efter fem minuters övertid dribblade sig Traoré fram, och sparkades ner strax utanför Villas straffområde. Frispark till Wolves och det borde vara matchens sista spark. NEVES slog frisparken, bollen touchade muren och totalställde målvakten. Den slank otroligt nog in i mål och Wolves hade gjort 3-2.

Alla spelare hamnade i en hög och bortaklacken vrålade av lycka. Wolves hade stulit inte bara en poäng, utan tre. Villaspelarna trodde inte sina ögon och det gjorde inte vi heller. Magiskt slut på matchen och vi hade vunnit lokalderbyt med 3-2 trots underläge 0-2 med tio minuter kvar.

Sammanfattningsvis så var detta en vändning man sent kommer att glömma. 0-2 till 3-2, och tre friska poäng för oss upp på en åttonde plats i tabellen. Lite konstigt att inte Jiménez byttes in tidigare, men det svårt att kritisera head coach Bruno Lage när vi vinner en sån här match. Tredje raka segern för Wolves och vi är såklart bäst i världen.

Dagens kommentar från läktaren: "Is there a better way to beat a rival than scoring three goals after the 80 minute mark when they are 2-0 up? Obviously I'd prefer us to get the set up right at the start and was stressed as anything during the first 85 minutes, but winning that way and watching the Villa fans hearts break was most enjoyable. Podence changed the game and we showed unbelievable character”.

Wolves head coach Bruno Lage säger: ”This is why I wanted to come to the Premier League and I thank Wolves for giving me that chance. That is the kind of game I want to live in my career. It was a good game. We played the game we expected to play, where one team has the ball and they had good chances. No-one deserved to lose. I’m not an emotional guy, my focus is on the next moment, but for sure this will be one of the days we remember”.