Avslut ej på mål: Aston Villa 2 Wolves 1
Varningar: Torres, Rogers, Barkley (Villa). Ait-Nouri, Mosquera, Semedo, Lemina, J.Gomes, Cunha.
Domare: Tim Robinson.

WOLVES (4-3-3, fr.h.): Sam Johnstone – Nelson Semedo, Craig Dawson, Yerson Mosquera (Santiago Bueno 82), Rayan Ait-Nouri – João Gomes (Tommy Doyle 82), André, Mario Lemina (c) – Jeanricner Bellegarde (Rodrigo Gomes 71), Jorgen Strand Larsen (Goncalo Guedes 65), Matheus Cunha. Ej använda avbytare: José Sá, Matt Doherty, Pablo Sarabia, Carlos Forbs, Hwang Hee-chan.
VILLA: Martinez, Konsa, Carlos, Torres, Digne (Maatsen 45), Tielemans, Onana (Barkley 62), McGinn (Bailey 45), Rogers, Ramsey (Duran 62), Watkins (Buendia 99). Ej använda avbytare: Gauci, Nedeljkovic, Bogarde, Young.

Lokalderby mot topplaget Aston Villa och befarad förlust. Samma startelva som i senaste ligamatchen mot Newcastle. Toti Gomes skadad i baksida lår och var inte ens på bänken.

FÖRSTA HALVLEK
Hyfsad start av Wolves, vi hittade ytor på kanterna och vann en del frisparkar som satte press på hemmalaget. Det var ändå en ganska lugn förstakvart av matchen.

Lemina kom högst på en hörna, men nickade på målvakten. Bellegarde spelade fram Ait-Nouri, men inlägget i straffområdet hittade inte rätt adress. Efter 25 minuter tog så Wolves ledningen. Det var som vanligt i Premier League denna säsong, ett försvar som överoptimistiskt försökte spela upp bollen från egen målvakt trots hårt pressande motståndare. CUNHA snappade åt sig bollen efter ett felpass och sköt lågt in 1-0 till Wolves.

Bra nu av Wolves och Bellegarde kom på nytt på kanten, men inlägget nådde inte Lemina. Nästa chans fick Ait-Nouri, hans skott touchade massor av spelare innan bollen snurrade tätt utanför stolpen, kunde lika gärna ha gått i mål.

Villa kom igen och både Gomes och Dawson gjorde fina tacklingar i sista sekund för att förhindra skott mot vårt mål. Men Wolves hade en bra chans att utöka ledningen. Strand-Larsen sprang i djupled, han var lite trög och blev upphunnen men fick ändå iväg ett skott som målvakten räddade.

På hörnan som följde nickade Strand-Larsen, men försvaret rensade undan. Domaren blåste av och Wolves hade imponerat, de ledde dessutom med 1-0.

ANDRA HALVLEK
Villa tog hand om spelet i andra halvlek, men Wolves höll emot. Barkley sköt, men bollen touchades och Johnstone kunde greppa den.

Istället kontrade Wolves då Gomes försökte spela fram till inhopparen Guedes, men passningen var för dålig. Villa kom därefter allt närmare en kvittering och Mosquera räddade på mållinjen.

Duran nickade tätt över när han var helt omarkerad och nu såg det riktigt illa ut. Hur länge skulle vi hålla? Inte så länge till. I 73:e minuten fick Villa utdelning, om än lite turligt. WATKINS sköt via Dawson och Johnstone var chanslös.

Strax efter målet blev Mosquera knäskadad i en tackling med Rogers, han vred knäet och fick bäras ut på bår. In kom istället Santiago Bueno.

Wolves försvarade allt djupare och i 88:e minuten gjorde Villa mål. Tielemans slog ett inlägg mot bortre stolpen, många Villa spelare var på plats och KONSA gled in bollen i mål.

Det blev 13 minuters tilläggstid, men istället för kvittering gjorde Villa ytterligare ett mål. Rogers slog ett inlägg till DURAN som petade in bollen i öppet mål.

Nu började det åska och blixtra och ljuset försvann, men det hjälpte inte Wolves. Matchen slutade 1-3 och vi hade förlorat igen, trots vår ledning i paus.

Sammanfattningsvis så ligger vi sist i tabellen, men har mött svåra lag som Arsenal, Newcastle, Aston Villa och Chelsea så det är ingen katastrof. Återigen ledde vi matchen in i 70:e minuten men tappade till förlust, samma som mot Newcastle. Det verkar som att motståndarna kan byta in världsstjärnor medan vi försämrar vårt lag vid varje byte. Nästa match är mot Liverpool, så risken är väl att vi fortsätter att ligga sist efter den matchen. Skadan på Mosquera är väldigt olycklig, med två mittbackar borta kan vi inte byta till fembackslinje, vilket vi nog egentligen skulle behöva.

Dagens kommentar från läktaren: ”Excellent first half, but not enough goals. Rubbish second half, a little bad luck, wrong subs, and dumb defending. I could have written that months ago because it applies to so many games. You can’t defend and leak goals like we have been doing. O’Neil has to find a fix for that ASAP or he will be sacked. Yet again we look totally cooked on 60 minutes. Must be a fitness issue.”

Wolves head coach Gary O’Neil: "We just failed to cope when we came under some pressure. The pressure was always going to arrive and there are some key moments in the second half around winning tackles and dealing with crosses that end up costing us, and the game goes away. We're down the bottom of the league now. So, we need to fight, we need to scrap.”