Avslut ej på mål: Bournemouth 3 Wolves 14
Varningar: Zabarnyi, Scott (Bournemouth). Kilman, Sarabia, Traoré, Neto, Cunha, Hwang (Wolves).
Utvisning: Cook (Bournemouth) 54 min
Domare: Paul Tierney.

WOLVES (5-2-3, fr.h.): José Sá – Matt Doherty, Max Kilman (c), Craig Dawson, Toti Gomes (Pablo Sarabia 75), Rayan Ait-Nouri – Boubacar Traoré, João Gomes (Tommy Doyle 45) – Pedro Neto, Matheus Cunha (Sasa Kalajdzic 76), Hwang Hee-chan. Ej använda avbytare: Daniel Bentley, Santiago Bueno, Jonny Otto, Joe Hodge, Nathan Fraser, Fabio Silva.
BOURNEMOUTH: Neto, Aarons, Zabarnyi, Kelly, Kerkez (Senesi 84), Cook (utvisad 54), Scott (Rothwell 57), Billing, Brooks (Christie 57), Solanke (Moore 84), Tavernier (Outtara 75). Ej använda avbytare: Radu, Smith, Kluivert, Semenyo.

Wolves har statistiskt sett haft den svåraste säsongsöppningen av alla lag i Premier League med hänsyn till motståndarlagens placering förra året. Därför var det skönt att äntligen få möta ett ”dåligt” lag. Bournemouth ligger på nedflyttningsplats och har inte vunnit på 12 omgångar. Nog skulle vi kunna ta tre poäng här?

Nelson Semedo och Mario Lemina är avstängda, de ersattes av Matt Doherty och Boubacar Traoré. Taktiken som vanligt 5-2-3 med tre mittbackar: Max Kilman, Craig Dawson, Toti Gomes.

Vår head coach Gary O'Neil var förra säsongen manager för Bournemouth, så han borde ha bra koll på sitt gamla lag.

FÖRSTA HALVLEK
Bournemouth hade första anfallet, skottet från Brooks var lågt och lite lurigt, men Sá i Wolvesmålet räddade. Istället kom Wolves i en attack genom Neto på högerkanten. Han skar inåt och sköt ett dundrande skott som träffade i ribban. Där hade målvakten varit helt chanslös om det varit lite lägre.

Det var en ganska jämn match, men Wolves såg farliga ut när de väl anföll. Hwang sprang igenom, men passningen inåt gick förbi både Cunha och Neto.

Men så tog Bournemouth ledningen i 17:e minuten. De anföll med många man och vårt centrala mittfält jobbade inte hemåt tillräckligt. Det var fem rödsvarta inne i straffområdet när bollen spelades in från kanten, och SOLANKE styrde snyggt in bollen i mål.

Bournemouth hade nu tag i spelet, optimistiska efter målet, men Wolves hade en del farliga kontringar genom Neto. På en sådan blev det nästan självmål när Billing hann före Cunha, men höll på att få bollen in i eget mål.

Men i paus stod det 0-0 och det var ju såklart en besvikelse. Bättre takter krävdes i andra halvlek. Vi hade varit det spelmässigt bättre laget och borde nog kunna vända detta.

ANDRA HALVLEK
Wolves bytte in Doyle istället för Gomes efter paus, och det gav utdelning direkt eftersom Wolves gjorde mål efter bara två minuters spel. Det var just Doyle som spelade fram Neto som kom i full fart framåt. Han passade CUNHA som sköt direkt med skruv in i bortre hörnet och det var kvitterat.

Nu var det bara Wolves och det blev ännu bättre då Cook blev utvisad för Bournemouth efter att ha skallat Hwang. Rött kort direkt och nu borde vi ju hinna avgöra med över 30 minuter kvar.

Ny fin passning av Doyle som hittade Neto, Doherty överlappade och bollen nådde nästan Hwang vid stolpen. Bournemouth backade hemåt med alla spelare och Wolves tryckte på.

Cunha sköt ett skott och returen gick till den framstörtande Hwang som borde gjort mål, men han sköt okoncentrerat över ribban. Efter 75 minuter bytte Wolves till 4-2-4 då mittbacken Toti gick ut och anfallaren Sarabia kom in. Snyggt tekniskt spel av Hwang, Ait-Nouri och Cunha gav ett skottläge för Neto men han sköt över ribban i ett bra läge.

Strax efteråt byttes Kalajdzic in istället för Cunha. Vår två meter långa anfallare placerade sig längst fram för att försöka vinna dueller. Det gav också utdelning i 88:e minuten. En dålig passning från Bournemouths målvakt till en försvarare gjorde att Wolves kunde snappa upp bollen. Hwang vrickade fram KALAJDZIC som helt fri med målvakten placerade in 2-1 till Wolves. Jubel!

Bournemouth flyttade fram allt för att kvittera, tog även fram målvakten på en hörna, men Wolves höll ut och vann matchen. Härliga tre poäng!

Sammanfattningsvis så var detta en mycket viktig match. Nu har vi skapat ett stort avstånd ner till bottengänget och vi känns som ett stabilt mittenlag på tolfte plats. Första halvlek var inte lysande, men vi malde på och gjorde istället två fina mål i den andra halvleken. Givetvis hjälpte utvisningen oss, men vi hade redan tagit över matchen då. 7 poäng av 9 möjliga på de tre senaste matcherna är fin form och det ser ljust ut!

Dagens kommentar från läktaren: ”Thought we played okay in the first half, were the better team but very sloppy for the goal. Started the second half with urgency and looked hungry. It really does seem like the players are playing for Gary, and he has definitely made us more of a goal threat. We are not so bad and a country mile better than the poorer teams in this league. No chance we will go down.”

Wolves head coach Gary O’Neil: "It's just a really big win for us to win on the road. The fixtures have been very tough for us, I think we've had the toughest run of fixtures. But it's not about me or returning to Bournemouth, just a really good win for a group that are making progress and working extremely hard. Honestly, I feel no different to when we beat Manchester City, when we beat Everton. It feels exactly the same. I have huge respect for everybody at Bournemouth, they gave me an opportunity to manage a Premier League football team..”