Varningar: Azpilicueta, Jorginho (Chelsea).
Domare: Simon Hooper.

WOLVES (4-2-3-1, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Max Kilman, Toti Gomes, Jonny Otto (Rayan Ait-Nouri 72) – Matheus Nunes, João Moutinho (c) – Adama Traoré (Chem Campbell 72), Daniel Podence, Goncalo Guedes (Joe Hodge 45) – Diego Costa (Hee-chan Hwang 56). Ej använda avbytare: Matija Sarkic, Yerson Mosquera, Conor Ronan, Hugo Bueno.
CHELSEA: Kepa, Azpilicueta, Koulibaly, Chalobah, Cucurella, Jorginho, Gallagher (Chukwuemeka 86), Loftus-Cheek (Kovacic 66), Pulisic (James 72), Havertz (Ziyech 86), Mount (Broja 72). Ej använda avbytare: Mendy, Chilwell, Sterling, Aubameyang.

Wolves är utan head coach eftersom Bruno Lage fick sparken förra lördagen efter förlusten mot West Ham. Tillfälliga ledare var Steve Davis och James Collins from Wolves Academy. Wolves har svårt att göra mål, men kanske det spektakulära nyförvärvet Diego Costa nu fått lite mer tid i benen? Skulle han kunna avgöra mot sin gamla klubb?

Ruben Neves och Nathan Collins avstängda, dessutom var Boubacar Traoré sjuk och Pedro Neto skadad. Sedan innan är Francisco Chiquinho och Raul Jiménez borta så det var en decimerad trupp som åkte till London för denna svåra bortamatch.

Tillfällige head coachen Steve Davis är en SwedeWolves-bekant, han hjälper oss med vårt Player To Watch-pris, så vi hoppades extra mycket att han skulle få en trevlig eftermiddag

FÖRSTA HALVLEK
Chelsea öppnade matchen i full fart och svärmade runt Wolves spelare. Redan efter två minuter kunde det blivit mål, men Gallagher skruvade bollen tätt utanför stolpen.

Wolves kom igen då ett inlägg träffade Podences huvud, men nicken gick utanför. Traoré gick snyggt förbi försvararna på högerkanten och han spelade fram Costa, inlägget kom till Nunes men han stoppades innan han fick iväg skottet.

Chelsea fick också chanser och det var ofta farligt. Havertz sköt över ribban när det lika gärna kunde blivit mål. Men Wolves stack också upp. Nunes gjorde en lång löpning förbi tre man innan han spelade fram Guedes som fälldes utanför straffområdet. Frisparken sköt Moutinho, men målvakten kastade sig och räddade vid stolpen.

Havertz rusade därefter igenom på en djupledspassning, han rundade Sá i Wolvesmålet, men Traoré hann tillbaka och tog bollen. Chelsea kom ofta på vår vänsterkant där Jonny inte fick någon hjälp alls av Guedes. Azpilicuetas inlägg kom till Pulisic som nickade över öppet mål.

Nu tryckte Chelsea på allt hårdare och det såg farligt ut varje gång de kom. Pulisic sköt ett tungt skott men Sá kastade sig och räddade fantastiskt uppe i krysset.

Men Wolves verkade ha stått emot Chelseas anstormning när vi var inne på de angivna två minuternas tilläggstid. När 47 minuter var spelade kom Chelsea i ett anfall och domaren blåste inte av halvleken. Han väntade tills anfallet var klart och givetvis var det då som HAVERTZ kunde lobbnicka in 0-1 över Sá. Snopet för Wolves och tråkigt att domaren inte blåste när halvleken skulle vara slut.

ANDRA HALVLEK
Wolves bytte ut den totalt misslyckade och ointresserade Guedes redan efter 45 minuter, in kom Joe Hodge, nyligen fyllda 20 år. Hodge tog tag i bollen och styrde mittfältet, vilket gjorde att Wolves fick ett kraftigt spelövertag i inledningen.

Två farliga inlägg skickades in i Chelsea straffområde från den aktive Traoré, och Costa var nära att stöta in båda. Sá slarvade sedan vid ett inlägg, men Havertz nickade över det tomma målet.

Men strax efteråt gjorde Chelsea mål. Pulisic och Mount väggspelade, PULISIC sprang igenom och chippade bollen över den utrusande Sá. Tyvärr mycket snyggt och det var 0-2.

Därefter kom en situation som definitivt avgjorde matchen. Nunes skulle starta en flygande kontring, men Jorginho sågade honom rakt över knäet på ett spelförstörande sätt utan ens försöka nå bollen - en riktig sjukhusspark. Givet rött kort, och nu skulle vi kanske kunna komma tillbaka. Men domaren vågade inte. Det blev bara gult kort och Wolves spelarna blev vansinniga - inte minst Nunes som själv var nära en varning.

Trots domarmissen spelade Wolves ändå ganska bra, betydligt bättre än i den första halvleken. Nunes spelade fram Podence, men hans skott stoppades. Wolves bytte därefter in Hwang istället för Costa. Costa fick då stående applåder från hemmapubliken, han har gjort 52 mål för Chelsea tidigare i sin karriär (2014 - 2017).

Hwang fick ett läge, men hans direktskott gick rakt på målvakten. Matchen var nu avgjord och det blev den definitivt när Chelseas inhoppare BROJA rusade igenom och pricksköt in 0-3.

Sammanfattningsvis så var ju såklart Chelsea mycket bättre än Wolves. Enormt speltempo och fin rörlighet. Hade de kunnat avsluta anfallen så hade det varit avgjort tidigt. Men det var 0-0 länge, och därför synd att domaren inte blåste av vid halvtid vid utsatt tid utan lät Chelsea fortsätta och göra 0-1, det kändes tungt. I andra halvlek tog Wolves över och det såg bättre ut. Men Chelsea var mer effektiva och även om 0-3 var för stort så var vi inte ens nära en poäng. Nu kommer dock lättare matcher, vi möter jumbolaget Nottingham på lördag och på tisdag är det Crystal Palace. Dags att göra mål, dags att vinna?

Dagens kommentar från läktaren: ”Battered by a team who didn’t need to get out of second gear to beat us. No real feelings about this game other than it was much of the same as our last match, but was to be expected against strong opposition. Something that is a concern for me is we are now near bottom, and I’m not sure if this group have the strength, tenacity, fighting spirit to break out the bottom 3”.

Wolves tillfällige head coach Steve Davis: "We rode our luck a bit in the first half with some of the goal-mouth scrambles. The goal came at a poor time just before the whistle. If we had gone in at 0-0 who knows? We had a good start to the second half and in those moments when we are on top, we have got to create opportunities at goal. We need to get more bodies in the box. There wasn’t enough people in the box taking risks”.