Lagbanner
Matchrapport: Crystal Palace-Wolves 1-0

Matchrapport: Crystal Palace-Wolves 1-0

Besvikelse mot Palace och vår form är oroväckande dålig

30 januari 2021
Crystal Palace-Wolverhampton Wanderers 1-0 (0-0)

1-0 Eberechi Eze (60)
Publik: 0
Bollinnehav: Palace 47% Wolves 53%
Avslut på mål: Palace 2 Wolves 4
Avslut ej på mål: Palace 9 Wolves 2
Hörnor: Palace 1 Wolves 6
Varningar: Zaha (Palace). Coady, Kilman (Wolves).
Domare: Simon Hooper.

WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Max Kilman – Ki-Jana Hoever (Adama Traoré 63), Leander Dendoncker, João Moutinho (Fabio Silva 78), Nelson Semedo – Daniel Podence (Vitor Vitinha Ferriera 68), Willian José, Pedro Neto. Ej använda avbytare: John Ruddy, Nigel Lonwijk, Hugo Bueno, Ruben Neves, Morgan Gibbs-White, Owen Otasowie.
PALACE (4-4-2): Guaita, Clyne (Ward 85), Dann, Kouyate, van Aanholt, Ayew, McCarthy (Riedewald 46), Milivojevic (c), Eze, Batshuayi (Townsend 81), Zaha. Ej använda avbytare: Butland (gk), Cahill, Kelly, Mitchell, Mateta, Benteke.

Äntligen en ligamatch som vi borde vinna. Vi har två segrar mot Palace denna säsong och det verkar vara ett lag som passar oss. Men vår form är inte den bästa, vi har rent av sämst form av alla lag i Premier League just nu.

Nyförvärvet Willian José fick starta i anfallet, han ersatte Adama Traoré. På mittfältet var João Moutinho tillbaka istället för Ruben Neves medan Ki-Jana Hoever tog en plats som wing-back istället för skadade Rayan Ait-Nouri.

I Palace gäller det att se upp med Wilfried Zaha, han gör nästan alla deras mål.

FÖRSTA HALVLEK
José ville visa upp sig, han sprang på en boll från Hoever och försökte därefter hitta Podence, men försvaret hann emellan. När Neto slog ett inlägg så var inte José tillräckligt långt fram, men intentionerna fanns där för Wolves redan från start.

Clyne sköt över för Palace och de kom också i fartfyllda attacker även om vårt försvar rensade undan det mesta. Som vanligt pressade inte Wolves motståndarna i uppspelsfasen (Nuno vill att våra anfallare ska avvakta och inte gå bort sig) vilket gjorde att Palace fick det lite för enkelt att komma över vår planhalva.

Hoever slog ett perfekt inlägg, men på nytt var inte José på hugget framför mål, vilket han själv var besviken på. Lite senare skarvade José bollen vidare till Dendoncker, men han var för långsam i reaktionen. Vi är inte helvassa framför mål.

Resten av halvleken förvsann ganska snabbt. Wolves såg ut att vara det något bättre laget, men skapade inte så många chanser. Våra centrala mittfältare var alldeles för långt ifrån motståndarnas mål, och passade bollen mest bakåt eller i sidled.

Bästa chansen fick istället Batshuayi för Palace, men han sköt bollen över ribban i bra läge framför mål.

ANDRA HALVLEK
I andra halvlek tappade Wolves sitt spel och nu var vi ännu mer försiktiga, det var tydligt att vi inte ville släppa in något mål i denna match, det verkade viktigare än att göra något framåt.

Men i en sällsynt attack när Podence hittade en passning fram till José så sköt denne direkt och målvakten fick reflexrädda till hörna. Vår bästa chans hittills.

Det var ändå väldigt oväntat att Palace tog ledningen efter en timmes spel. Dendoncker sov framför vårt straffområde och EZE sköt tungt skott i mål. 0-1 kom verkligen som en chock.

Wolves bytte in Traoré, Vitinha och Silva under de minuter som följde, och framför allt Traoré skapade mycket på sin högerkant. Gång på gång tog han sig förbi sin försvarare, men inläggen nådde sällan rätt spelare i det välfyllda straffområdet. Närmast kom vi med en nick från José som målvakten räddade.

Istället var Palace farliga när de väl anföll och Zaha sköt ett skott som smällde i ribban.

Matchen slutade 0-1 och nu har vi inte vunnit på de åtta senaste matcherna. Risken finns att vi snart måste titta nedåt i tabellen för att se var nedflyttningsstrecket befinner sig.

Sammanfattningsvis så har vi så otroligt svårt att göra mål, och det beror inte bara på spelarna utan också på Nunos taktik som är överdrivet försiktig. Vi har problem på det centrala mittfältet där Moutinho inte skickar fram bollen tillräckligt snabbt utan mest inriktar sig på bollinnehav. Det är nog dags för Neves att definitivt ta över rollen som motor i Wolves. I anfallet handlade det nästan bara om Traoré som ständigt skapade chanser på sin högerkant. Men tyvärr är det så att även om vi såg en del positiva glimtar från José i mitten av anfallet så är han inte helt redo ännu för Premier League, vi saknar nån som gör mål. Vi får helt enkelt hoppas att tre lag är sämre än oss denna säsong. Och att vi vinner FA cupen.

Dagens kommentar från läktaren: "Can’t defend. Can’t score. Look utterly awful. Don’t know where the next win is coming from. Struggling to defend this now to be honest. We have relegation written all over us. Worrying.”

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "It was not one of the best performances. We came with the expectation to try and improve and build up our game and momentum. We were organised in the first half, second half not so much. We lacked creativity, speed in possession and circulation and passes that break the lines of Palace. We didn't do it."

SPELARBETYG
Spelarna bedömda av SwedeWolves:

(Betyg 1-10, där 6 är "godkänd")
Patricio, 5
Boly, 7
Coady, 5
Kilman, 8
Hoever, 5
Dendoncker, 4
Moutinho, 3
Semedo, 6
Neto, 5
José, 5
Podence, 4
Traoré, 7
Vitinha, 4

Fabio Silva spelade för kort tid för att betygsättas.

Truls Månsson2021-01-31 15:28:00
Author

Fler artiklar om Wolves