Varningar: Ait-Nouri, Sarabia (Wolves). Palmer (Coventry).
Domare: Samuel Barrott.

WOLVES (5-2-3, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Max Kilman (c), Santiago Bueno, Toti Gomes (Matt Doherty 60), Rayan Ait-Nouri – Joao Gomes, Tommy Doyle (Hugo Bueno 73) – Mario Lemina, Nathan Fraser (Leon Chiwome 60), Pablo Sarabia. Ej använda avbytare: Daniel Bentley, Boubacar Traoré, Noha Lemina, Ty Barnett, Tawanda Chirewa, Fletcher Holman.
COVENTRY: Collins, van Ewijk, Thomas, Latibeaudiere (Tavares, 93), Kitching, Bidwell, Eccles (Torp, 93), Sheaf, Palmer (O’Hare, 69), Simms, Wright. Ej använda avbytarew: Wilson, Binks, Dasilva, Kelly, Godden, Andrews.

Kvartsfinal i FA cupen och drömlottning för Wolves mot championshiplaget Coventry. Dock har vi många skador. Våra fyra bästa anfallare kunde inte vara med: Pedro Neto, Matheus Cunha, Hee-chan Hwang och Jeanricner Bellegarde. Dessutom var försvarets ledare Craig Dawson också skadad. Wolves head coach Gary O’Neil hade svårt att få ihop en trupp och fick gräva djupt i Wolves Academy för att fylla bänken med oprövade tonåringar.

Taktiken blev som vanligt 5-2-3, men mittfältaren Mario Lemina sattes som ytter i anfallet. Ett lite märkligt beslut, men vi har ju nästan inga spelare kvar och nog skulle vi vinna ändå?

FÖRSTA HALVLEK
Bra fart på läktaren, framför allt i den stora Coventry-klacken, det är ju snudd på ett litet lokalderby och såklart ”VM-final” för dem. Coventry startade också bäst, uppmuntrade av publiken, då Wright skruvade bollen tätt utanför.

Wolves hade svårt att få igång något ordnat spel och vi såg tunna ut framåt. Det mesta kom genom Ait-Nouri på vänsterkanten. Semedo anföll på andra kanten, passningen gick till Fraser som tappade bollen men så småningom sköt Ait-Nouri ett skott som blockerades och returen krutade Lemina utanför.

Sarabia spelade fram Semedo som sköt ett lågt skott, men keepern räddade. Men efter 35 minuter borde Coventry tagit ledningen. Palmer sköt och Wolves keeper Sá fick kasta sig raklång för att rädda. Returen gick till Simms som ett kort ögonblick hade öppet mål, men Sá räddade igen.

Nu var det mycket Coventry, som såg vassare ut. En kontring resulterade i att Van Ewijk sköt, men Sá räddade på nytt.

Halvtid 0-0 och Coventry hade varit bäst och farligast. Skärpning behövdes i den andra halvleken.

ANDRA HALVLEK
Ait-Nouri attackerade för Wolves på egen hand, men skottet gick utanför. Wright sköt tätt över ribban för gästerna innan Coventry tog ledningen i 53:e minuten. En frispark slogs in mot Wolves mål, bollen skarvnickades och vid andra stolpen kom många spelare och SIMMS fick bollen över linjen med axeln.

Det såg väldigt skumt ut, bollen rullade längs Simms arm, och dessutom hade en annan anfallare i offsideposition ramlat över vår keeper Sá och stängde honom helt. VAR tittade i tre-fyra minuter på situationen innan de till slut dömde mål.

Wolves bytte nu in Doherty och tonårige anfallaren Chiwome som därmed debuterade. Ut gick Toti Gomes och Fraser. Vi bytte till fyrbackslinje och skickade fram Ait-Nouri i en högre position.

Men istället var det Coventry som var närmast mål. Van Ewijk sköt över från nära håll innan Sá räddade från Wright. När Sá sedan rullade ut bollen till Doherty, blev han tacklad och Palmer fick öppet mål, men sköt utanför.

Men snart jagade Wolves en kvittering allt mer frenetiskt och Gomes sköt ett skott som styrdes i stolpen. Lite senare nickade Ait-Nouri i stolpen. Matchen var nu vidöppen och Coventry kontrade farligt. Simms sköt ett tungt skott rakt på Sá, och lite senare var det O’Hare som försökte. Kitching hade också ett mycket bra läge för Coventry, men Sá räddade på nytt.

Så kvitterade Wolves i 83:e minuten. Bollen studsade snett på Latibeaudiere och hamnade rakt till AIT-NOURI som rusat in i straffområdet. Han sköt in 1-1 och stadion exploderade. Äntligen!

Ännu mer vrål blev det i 88:e minuten. Wolves kom i full fart med många spelare. På nytt var det Ait-Nouri som var arkitekten, han spelade fram HUGO BUENO som behärskat satte bollen i mål och nu trodde alla att Wolves var klara för semifinal.

Det blev nio minuters stopptid, men det såg relativt lugnt ut. Wolves höll i bollen och Coventry var uppgivna. I 97:e minuten kom de dock en sista gång på vänsterkanten och ett inlägg seglade mot Wolves mål. Efter en nick in framför mål störtade SIMMS in före H.Bueno och nickade in 2-2. Slarvigt!

Matchen var nu slut trodde alla och de nio minuterna hade också gått. Vi väntade på slutsignal när Coventry anföll en sista gång i 100:e minuten. WRIGHT tog sig förbi en passiv Kilman och skruvade in 2-3 i bortre hörnan. Galna scener på Coventrys läktare och matchen var förlorad. Vad hände egentligen?

Sammanfattningsvis så vann Coventry rättvist sett över hela matchen, men när vi leder in i 96:e minuten så tror man såklart på vinst. Wolves är väldigt skadedrabbat och när fem ordinarie spelare är borta från startelvan så blir det självklart svårt oavsett vem man möter. Riktigt surt att missa en ”given” semifinal och nu är det lyckligtvis uppehåll i fjorton dagar. Hoppas att någon spelare kan komma tillbaka då.

Dagens kommentar från läktaren: ”Utterly bottled it. We never looked comfortable with hopeless centre backs and no forwards. Fully deserved by Coventry but can we at least try and put some perspective on it and allow for the fact our entire forward line was missing. Doesn’t excuse the defending but please try to stay calm.”

Wolves head coach Gary O’Neil säger: ”I’m really disappointed for the players who gave everything again and really disappointed for the supporters because they gave everything as well, stuck with the group on a tough day, so just disappointed for everyone around the place after we were close to another memorable result. The lads gave everything, that was as much as we could produce on the day and it wasn’t enough.”