Oavgjort i FA cupen med reservbetonat lag

Wolverhampton Wanderers-Manchester United 0-0 (0-0)

Varningar: Kilman. Saiss, Moutinho (Wolves). Young (Man Utd).
Domare: Paul Tierney

WOLVES (3-4-3, fr.h.): John Ruddy – Leander Dendoncker, Conor Coady (c), Max Kilman – Matt Doherty, Romain Saiss (Joao Moutinho 71), Ruben Neves, Ruben Vinage (Jonny Castro Otto 75) – Adama Traoré, Benny Ashley-Seal (Raul Jimenez 45) Pedro Neto. Ej använda avbytare: Rui Patricio, Ryan Bennett, Owen Otasowie, Oscar Buur Rasmussen.
MAN UTD (4-2-3-1): Romero, Young (c), Lindelof, Maguire, Williams, Pereira, Matic, Chong (Dalot 82), Mata (Fred 69), James (Rashford 69), Greenwood. Ej använda avbytare: Grant (gk), Jones, Wan-Bissaka, Gomes.

Fjärde matchen på åtta dagar för Wolves. Inte konstigt att head coach Nuno Santo vilade några av sina allra bästa spelare: Rui Patricio, Raul Jiménez, Jonny Otto och João Moutinho.

Mest oväntad av ersättarna var ungdomslagets anfallare Benny Ashley-Seal som gjort 13 mål på 17 matcher i U-laget, men aldrig varit nära en A-lagsstart. Anmärkningsvärt var också att Patrick Cutrone inte ens var på bänken, det betyder nog tyvärr att italienaren lämnar klubben inom kort.

Manchester United hade också en del reserver, FA cupen är inte så intressant i detta skede.

FÖRSTA HALVLEK
Bra start av Wolves, Ashley-Seal jagade på allt i anfallet och vi tog hand om matchen. Första chansen gick till Saiss som nickade tätt utanför. Lite senare borde det ha blivit mål när Doherty sköt på volley vid bortre stolpen men United-keepern fick upp en arm och reflexräddade.

Wolves fortsatte att trycka på och när Saiss slog in en diagonalboll mot Vinagre fick den sistnämnde tyvärr inte nån fart på skottet. Efter detta vaknade United till och VAR fick kontrollera att inte Williams fälldes i straffområdet av Dendoncker, ingen straff där och det skulle det heller inte vara.

Traoré lade upp bollen till Neves men hans långskott gick över mål. United kom igen då (not-so) Young slog in bollen till James som sköt utanför, Resten av halvleken tog United över och de anföll mestadels på vår vänsterkant där Vinagre och Kilman kom i svårigheter. Det blev dock inga skott på mål, men tendensen var att United började se ut som det bättre laget.

Halvtid och 0-0. En jämn halvlek där vi började bäst men där United tagit över på slutet.

ANDRA HALVLEK
Wolves bytte in skyttekungen Jiménez istället för Ashley-Seal redan till starten av andra halvlek, vilket var ett tydligt tecken på att vi verkligen ville vinna denna match.

Nu fick vi bättre fart framåt igen och Neto sköt ett skott som målvakten parerade. Nu var det bara Wolves men United stack upp med en frispark av Mata som gick centimetrar utanför.

Vinagre hade en bra chans fint framspelad av Traoré och Doherty, skottet var hårt men felriktat. United såg ganska ointresserade ut tills de bytte in Rashford i 70:e minuten. Nu blev det genast farligt och han skickade iväg ett skott som träffade ribban.

Nuno svarade på detta genom att sätta in både Moutinho och Jonny, och plötsligt hade vi gått från en sömnig reservlagsmatch till full kamp. Jonny skickade in ett inlägg mot bortre stopen och där nickade Doherty in vad vi trodde var ledningsmålet, men bollen hade touchat hans arm och det dömdes bort.

Wolves tryckte på ännu mer, Jiménez kom fram på kanten och ur snäv vinkel dundrade han bollen i stolpen. Det var Wolves som låg närmast ett segermål och Moutinho skruvade bollen tätt utanför.

Uniteds maskade och de lyckades hålla 0-0. Omspel blir 14 januari i Manchester.

Sammanfattningsvis så var detta en inledningsvis ganska trött tillställning med dålig fotboll av två reservlag som tände till i andra halvlek när de stora namnen byttes in. Oavgjort var rättvist även om vi låg närmast segern.

Dagens kommentar från läktaren: "I think as fans we're being cheated. Players plain knackered. Poor games of football. Very scrappy game, both teams looked stale. We're still in the cup so that's a bonus. Unfortunate that Doherty headed the ball onto his arm. That Romero save in the first half was one of the best saves this season.”

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "At times today we were at our best, especially in the second half. The first half was not so good. We were much better in the second half, created chances and had good combinations. There were moments of really good football. We are always happy to face Manchester United. Whether you face them home or away, you always have to challenge yourself. This is what you want to become better - challenging yourself against the best teams."