Utvisad: Bellegarde (Wolves) 39 min.
Domare: Josh Smith.

WOLVES (4-3-3, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo (Hugo Bueno 84), Max Kilman (c), Craig Dawson, Rayan Ait-Nouri (Toti Gomes 45) – Mario Lemina, João Gomes (Tommy Doyle 90), Jeanricner Bellegarde (utvisad 49) – Hwang Hee-chan (Matt Doherty 45), Matheus Cunha (Boubacar Traoré 71), Pedro Neto. Ej använda avbytare: Daniel Bentley, Pablo Sarabia, Sasa Kalajdzic, Fabio Silva.
LUTON: Kaminski, Kabore (Adebayo 85), Burke, Lockyer, Bell, Doughty (Giles 72), Nakamba, Lokonga, (Mpanzu 57), Ogbene, Morris, Brown (Woodrow 72). Ej använda avbytare: Krul, Andersen, Berry, Chong, Mengi.

På pappret en ödesmatch mot jumbolaget och nykomlingen Luton Town. Det måste bli tre poäng i denna match, Luton har förlorat alla sina matcher hittills och det är viktigt att Wolves levererar och klättrar i tabellen. Taktiken 4-3-3 och för dagen skulle Wolves spela i den pyjamasblå tredjedräkten. Oförändrad startelva jämfört med matchen mot Liverpool förra helgen.

FÖRSTA HALVLEK
Luton pressade högt och hade genast publiken med sig inne i sin lilla stadion. Wolves tvingades till långbollar och det passade oss väldigt illa. Luton slog många inlägg i straffområdet där deras fysiska anfallare väntade. Klassisk engelsk fotboll.

Morris ställde till ständiga problem för Wolves försvar och var nära att ge hemmalaget ledningen när han sköt ett skruvat skott som smällde i stolpen. Brown var nästa att försöka, men Kilman blockerade honom.

För att överleva stormen gick Wolves ner till 5-2-3, där Hwang fick spela wingback. Detta gjorde inte saken bättre och nu var Wolves spelare ständigt på fel positioner. Neto spelade fram Ait-Nouri, men ingen var nära hans inlägg.

Saken blev inte bättre när Wolves fick en utvisning i 39:e minuten, Bellegarde brottades ner på mittfältet och hölls fast liggande. Då sparkade han till motståndaren i magen och domaren kunde inte annat göra än att ge honom ett rött kort. VAR höll med om detta.

Halvleken avslutades med att Dawson gjorde en bedrövlig bakåtpassning, men Kilman räddade upp situationen. 0-0 i paus, stundtals utspelade och bara tio man kvar på planen. Hur skulle detta sluta?

ANDRA HALVLEK
Hwang och Ait-Nouri gick ut. In kom Toti och Doherty. Det betydde att Doherty fick spela vänster wingback och Semedo höger wingback. Backlinjen var nu Toti, Kilman och Dawson.

Semedo passade rakt till Luton som attackerade framåt. Morris sköt, men Sá i Wolvesmålet räddade. Därför var det väldigt ologiskt att Wolves tog ledningen i 50:e minuten. Gomes bröt ett Lutonanfall och rullade ut bollen mot Neto på högerkanten. NETO tog bollen från sin försvarare, skar inåt och dundrade upp nollen i nättaket. Ett vackert solomål och Wolves var i ledning.

Wolves hade också en bra chans att utöka ledningen när Lemina nickade och keepern räddade på mållinjen, returen sköt Kilman alldeles för löst mot mål.

Tyvärr fick Luton en straff i 65:e minuten och den var kontroversiell. Kabore slog ett inlägg, bollen träffade João Gomes ben innan den flög upp på hans arm. Enligt reglerna ska det inte vara straff när bollen kommer från spelarens egen kroppsdel, men domaren och VAR tyckte annat. Mycket märkligt och vi lär väl få en ursäkt av domarkommittén igen.

Men straff blev det och den slog MORRIS i mål och det var kvitterat. Luton tryckte på resten av matchen för ett segermål mot tiomanna-Wolves, men vi höll ut. Luton hade bollen i nät i 90:e minuten, men det blev korrekt avvinkat för offside.

Matchen slutade 1-1 och det var givetvis en stor missräkning. Men vi spelade med tio man i en timme så egentligen inte så konstigt. Synd på den feldömda straffen, men vi har verkligen inget flyt denna säsong.

Sammanfattningsvis så blev matchen såklart påverkad av utvisningen, men redan innan dess var vi pressade och vi förtjänade inte mer än en poäng. Det kommer att bli en lång och tung säsong. Jag undrar om vi klarar oss kvar. Sheffield United (som förlorade med 0-8) och Luton lär garanterat åka ut, men vem blir det tredje laget?

Dagens kommentar från läktaren: ”A pretty ugly game between two poor sides who will both be down there in the relegation mix, overseen by yet more dubious officiating and more questionable substitutions by coach Gary O’Neil. Defended pretty well seeing as we were a man down for quite a long time - albeit against little pressure by a limited Luton attack. Pedro Neto is back though, baby!”

Wolves head coach Gary O’Neil säger: ”It’s never a penalty, it’s an absolutely terrible decision. I’ve got the rules and mitigating circumstances for handball are if it hits the same player on a different body part and has a significant change of trajectory, then it’s not handball. And about the sending off: Jean is very disappointed about it and apologised to the group and myself.”