Varningar: Neto (Wolves).
Domare: Chris Kavanagh.

WOLVES (5-3-2, fr.h.): Rui Patricio – Ki-Jana Hoever, Leander Dendoncker, Conor Coady (c), Romain Saiss, Jonny Otto (Fabio Silva 56) – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves (Owen Otasowie 90) – Adama Traoré, Pedro Neto. Ej använda avbytare: John Ruddy, Max Kilman, Willy Boly, Rayan Ait-Nouri, Vitor Vitinha Ferreira, Morgan Gibbs-White.
MAN CITY (4-3-3): Ederson, Walker, Dias, Laporte, Cancelo, De Bruyne, Rodrigo, Silva (Gundogan 82), Mahrez, Jesus, Sterling. Ej använda avbytare: Stones, Aguero, Zinchenko, Torres, Fernandinho, Foden, Garcia, Steffen (gk).

Match mot serieledarna Manchester City som har 20 vinster i rad. En otroligt stark prestation av dem och de är förmodligen världens bästa lag just nu. Inget att förlora för Wolves således och head coach Nuno försökte verkligen komma med sitt bästa lag. Bara ett byte mot senaste matchen: anfallaren Willian José fick vila och in kom högerbacken Ki-Jana Hoever.

Taktiken blev det något märkliga 5-3-2, där Adama Traoré och Pedro Neto skulle försöka sköta all offensiv på egen hand medan övriga nio spelare inriktade sig på försvar. Frågan var om vi skulle kunna hålla 0-0 i 90 minuter. En sak var säker: det skulle inte se snyggt ut med denna taktik, men vad gör man inte mot ett så bra lag?

FÖRSTA HALVLEK
City började med starkt självförtroende och när Cancelo spelade fram Sterling fick Wolves keeper Patricio göra en fin räddning redan efter några sekunders spel.

Hemmalaget tryckte på och Wolves backade hem. Fembackslinjen blev ofta sex eller sju, när vi gjorde allt för att hålla Citys spelare borta från vårt mål. Anföll gjorde vi inte, vi var inte över mittlinjen den första kvarten.

De Bruyne testade med ett skott, men det gick över mål. Wolves lyckades hålla de svärmande Cityspelarna borta från målet, men det var ingen propagandafotboll från våra spelare som hade extrem stor respekt för motståndet.

Till slut orkade vi inte hålla emot längre. Efter 15 minuters spel gick bollen över Jonny på vänsterkanten. Där avancerade Mahrez fram och sköt en hård passning in i mitten där Sterling var redo att peta bollen i tomt mål. DENDONCKER hann emellan, men kunde inte mycket mer än skjuta in bollen i egen bur. Självmål, men det hade ändå blivit mål om han inte fått fram sitt ben, inte mycket att göra.

Nu lugnade matchen ner sig, men Wolves stannade ändå kvar vid sitt straffområde. Hoever hade ett läge för inlägg, men skickade bollen istället upp på läktaren. Traoré och Neto var helt ensamma och tappade bollen så fort de fick den. Ingen av dem trivs i mitten, de är yttrar.

Neto slog en passning tillbaka mot eget mål, som Mahrez snappade upp men skottet gick utanför. Lite senare trodde vi att City hade gjort mål igen, men Laporte bedömdes ha varit offside med minsta möjliga marginal och det dömdes bort av VAR.

Halvleken avslutades med att Patricio gjorde en fantomräddning då Silva nickade. Vår keeper dök nere vid stolpen och fick en hand på bollen i sista stund.

Bara 0-1 i paus, men det kunde mycket väl ha varit 0-3. Ett mirakel att vi fortfarande var kvar i matchen och nästan lite pinsamt vilken stor respekt vi hade visat för hemmalaget.

ANDRA HALVLEK
Andra halvlek började med en kraftig offensiv från City och Patricio gjorde en ny avancerad räddning då De Bruyne sköt, men vår målvakt var på nytt nere med en hand vid stolproten och styrde ut bollen till hörna.

Nästa försök hade Mahrez, men Patricio räddade igen. Hur länge skulle vi stå emot? Men vår head coach Nuno gjorde nu en taktikändring. In kom anfallaren Fabio Silva och ut gick vänsterbacken Jonny. En betydligt mer offensiv uppställning på planen och vi hade nu vår vanliga 3-4-3-formation.

Fabio Silva tog en plats i mitten av anfallet, och Neto och Traoré kunde då äntligen söka sig ut på kanterna. Genast fick vi ett helt annat tryck framåt och när Moutinho trampades på foten fick vi en frispark i bra läge efter en timmes spel.

Moutinho slog frisparken själv, den var perfekt och COADY slängde sig fram och nickade in kvitteringen. Det var vårt första skott på mål och det visade sig också vara vårt enda. Inte så rättvist med 1-1, även om vi jämnat ut spelet de senaste minuterna.

Jesus sköt för City men Patricio räddade igen, denna gång med benet. Men Wolves var nu farliga i kontringarna med sina tre anfallare och vi hade en period där vi nästan fick in ett ledningsmål. Traoré sköt i bra läge, men bollen touchade Dias och gick över ribban. I nästa situation var Traoré framme igen, men sköt då högt över.

Men City var ändå mycket tyngre och Sterling var millimeter från ett mål när han skarvade bollen tätt utanför. Dock höll vi emot bra ända fram tills det var tio minuter kvar då ett inlägg träffade hälen på Dendoncker och lade sig perfekt framför JESUS som sköt via Dendoncker i mål.

Matchen var ännu inte avgjord och City försökte därför hålla i bollen för att säkra vinsten. De fick dock två enkla mål på slutet som tog bort alla funderingar på poäng för Wolves. Vår inhopparen Otasowie fick för sig att börja dribbla i eget straffområde, bollen togs från honom och MAHREZ sköt in 1-3. Man får skylla på orutin från vår unge talang.

I sista övertidsminuten blev det också 1-4 då JESUS slog in en retur sedan Patricio räddat ett skott från Gundogan. Det såg ut som offside, men domaren godkände målet och därefter var matchen slut.

Sammanfattningsvis så är det ingen skam att förlora mot Manchester City som nu har 21 raka segrar. Vi höll 1-1 tills det var tio minuter kvar, men ett oavgjort resultat hade varit extremt orättvist. City hade ett antal växlar att sätta in när de behövdes och de var helt enkelt otäckt bra.

Dagens kommentar från läktaren: "Nuno hit submit before the first whistle. Would always rather we lose playing our way, not theirs. Stop restricting our football, it was terribly negative in the first half. Better in the second half when trying to play. But in all it shows how far away we are from the top teams in the Premier.”

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "We must look at the game because we made a couple of mistakes under the pressure of City and they are very dangerous and they will punish you. City are very talented; amazing players, amazing manager. All the other teams that come here find it difficult because they are a good opponent."