Lagbanner
Matchrapport: Manchester United-Wolves 1-0

Matchrapport: Manchester United-Wolves 1-0

Förlust på övertid

29 december 2020
Manchester United-Wolverhampton Wanderers 1-0 (0-0)

1-0 Marcus Rashford (93)
Publik: 0
Bollinnehav: Man Utd 58% Wolves 42%
Avslut på mål: Man Utd 3 Wolves 5
Avslut ej på mål: Man Utd 8 Wolves 4
Hörnor: Man Utd 2 Wolves 2
Varningar: Rashford (Man Utd), Patricio (Wolves).
Domare: Jon Moss.

WOLVES (3-5-2, fr.h.): Rui Patricio – Conor Coady (c), Romain Saiss, Max Kilman – Ki-Jana Hoever, João Moutinho, Vitor Vitinha Ferreira (Daniel Podence 55), Ruben Neves. Rayan Aït-Nouri – Adama Traoré, Pedro Neto (Fabio Silva 68). Ej använda avbytare: John Ruddy, Nelson Semedo, Christian Marques, Lewis Richards, Luke Cundle, Owen Otasowie, Theo Corbeanu.
MAN UTD (4-2-3-1): De Gea, Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Telles (Shaw 45), Matic, Pogba, Greenwood (Martial 64), Fernandes, Rashford, Cavani. Ej använda avbytare: Mata, Fred, James, De Beek, Tuanzebe, McTominay, Henderson (gk).

Match igen, bara 48 timmar sedan urladdningen mot Tottenham, och head coach Nuno Santo gjorde därför fyra ändringar i startelvan. Det såg närmast ut som ett juniorlag med fyra spelare under 20 år och ytterligare tre strax över. Det var debut för 18-årige Ki-Jana Hoever och även för 20-årige Vitor Vitinha Ferreira.

Tre av dem som sattes på bänken var de som varit bäst mot Spurs: Daniel Podence, Nelsen Semedo och Fabio Silva. Dessutom såg vi de skadade Raul Jiménez, Leander Dendoncker, Willy Boly och Jonny Otto sitta på läktaren. Kanske inte den mest optimala uppställning som man hade hoppats på borta mot Manchester United, skulle det bli 0-5? Januarifönster, öppna dig! Vi behöver nya spelare.

Taktiken var också ändrad, det blev defensiva 3-5-2 där Coady flyttades från sin vanliga plats i det centrala försvaret ut till höger, antagligen för att hjälpa Hoever, medan Romain Saiss tog Coadys plats i mitten. Många ändringar och på pappret såg det väldigt rörigt ut. Man befarande det värsta.

FÖRSTA HALVLEK
Matchen började i ett väldigt lågt tempo. Det var gåfotboll och inga tacklingar delades ut. Detta var ju bra för våra tunna ungdomar Aït-Nouri, Hoever och Vitinha som vågade hålla i bollen utan att sparkas ner.

Wolves vågade sig till och med framåt, Neto skruvade ett skott som De Gea räddade. Nästa att försöka var Vitinha, en positiv öppning av det unga Wolves.

United verkade måttligt intresserade och Wolves var snabbt samlat i försvaret. Istället kom Wolves i en ny attack och Saiss nickade bollen i ribbans överkant efter en frispark från Moutinho.

United slog mest långa inlägg och det höll på ge resultat. Matic letade efter Cavanio men han fick inte rätt kontakt med bollen. Fernandes sköt sedan rakt på Patricio i Wolvesmålet.

Men det var en lugn tillställning och lagen passade mest runt. Wolves såg lite farligare ut och när Saiss sköt mot mål så trodde vi att vi tagit ledningen, men De Gea gjorde en avancerad räddning.

Neto och Traoré skapade en del oreda för United med sin fart, men det var egentligen ganska händelselöst resten av halvleken. Det kändes som att United hade mycket mer att ge, men det var ändå en positiv halvlek för Wolves, och vi kunde mycket väl haft en ledning i paus istället för 0-0.

ANDRA HALVLEK
Efter nio minuter av den andra halvleken bytte Nuno in Podence istället för Vitinha, men taktiken var fortfarande 3-5-2 där Podence tog plats på mittfältet i en central roll.

Nu hände det om möjligt ännu mindre än i den första halvleken, och båda laget tog det lugnt. Förmodligen var de trötta efter det hårda matchandet i mellandagarna.

Traoré ryckte fram på kanten men i mitten fanns bara den lille Moutinho, och Maguire hade inga problem att nicka bort. Vi kom allt längre från Uniteds mål och med 20 minuter kvar slutade vi helt att anfalla och började redan nu att titta på klockan.

Silva byttes in istället för den helt slutkörde Neto som ju hade varit så löpvillig mot Spurs. Men Silva hade det väldigt svårt i vårt tvåmannaanfall och spenderade mest tid på marken. Det var lite bambi på hal is över det hela, och vi kunde inte längre hålla uppe bollen i anfallsposition.

United tog över kommandot och började manövrera sig så sakteliga mot vårt straffområde, där vi stod samlat. Men tendensen var inte bra. Förr eller senare skulle ett inlägg hitta rätt och bollen hamna i mål, det var känslan. Cavani hade också bollen i nät, men det avblåstes för offside.

Pogda tvingade Patricio till en fin räddning och nu ville man bara att matchen skulle ta slut. Det blev fem minuters övertid och efter tre av dessa kom RASHFORD igenom på en långboll. Han täcktes men sköt ändå, bollen touchade på Saiss och slank in vid stolpen. Inte helt oväntat, men snöpligt med så kort tid kvar. Men vi fick skylla oss själva, man kan inte backa hem så tidigt, då blir det ofta mål.

Förlust 0-1 och otur för Saiss som annars varit vår bästa spelare. Ingen katastrof att förlora på Old Trafford, men vi hade mycket väl kunna klarat 0-0 matchen ut.

Sammanfattningsvis så var detta en vänskapsmatch i lågt tempo, och det borde kanske slutat oavgjort. Våra ungdomar gjorde en bra insats, men det håller ju inte i längden att ha en så liten och tunn trupp. Vi har för många skador och jag förväntar mig att det kommer 2-3 nyförvärv i januari. Vi kommer inte att ramla ur, men räkna med ett klafsande i midtable-träsket denna säsong. Utan långtidsskadade skyttekungen Raul Jiménez är vi för trubbiga framåt.

Dagens kommentar från läktaren: "Gutted. Wholly not deserved and such a stinker to hit us, after a magnificent defensive display. Not bad going forward, but a big striker needed to help us. We have a title winning defence and a lower table attack, still thoroughly proud of our young lads tonight!”

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "This is football and a learning process. It's cruel in the moment but you can't stay feeling sorry. You have to move forward. We created chances. Sometimes we should finish more. (On possible new strikers in the January window) We speak every day (to the board). We have to sit down and plan."

SPELARBETYG
Spelarna bedömda av SwedeWolves:

(Betyg 1-10, där 6 är "godkänd")
Patricio, 6
Coady, 8
Saiss, 9
Kilman, 8
Hoever, 7
Moutinho, 6
Neves, 6
Aït-Nouri, 7
Vitinha, 6
Traoré, 6
Neto, 5
Podence, 5
Silva, 3

Truls Månsson2020-12-30 16:11:38
Author

Fler artiklar om Wolves