Varningar: Isak (Newcastle), Semedo, Podence (Wolves).
Domare: Andrew Madley.

WOLVES (4-2-3-1, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Craig Dawson, Max Kilman, Jonny Otto (Rayan Ait-Nouri 69) – Mario Lemina, Ruben Neves (c) (Matheus Nunes 68) – Adama Traoré (Pedro Neto 45), João Moutinho (Nathan Collins 75), Daniel Podence (Hwang Hee-chan 69) – Raul Jiménez. Ej använda avbytare: Daniel Bentley, Toti Gomes, João Gomes, Matheus Cunha.
NEWCASTLE: Pope, Trippier, Schar, Botman, Burn, Longstaff, Guimaraes, Willock, Murphy (Ritchie 84), Isak (Wilson 68), Saint-Maximin (Almiron 68). Ej använda avbytare: Dubravka, Lascelles, Dummett, Targett, Manquillo, Anderson.

Svår match borta mot Newcastle som jagar europaplatser, men Wolves är formstarkare och ansågs ha vissa chanser till poäng. Fyra ändringar i startelvan, in kom João Moutinho, Adama Traore, Daniel Podence och Raul Jimenez. De ersatte Pablo Sarabia, Pedro Neto, Matheus Nunes och Diego Costa.

FÖRSTA HALVLEK
Bra tryck läktaren som vanligt på St James’s Park. Wolves började bäst och Traoré skickade in ett antal inlägg mot straffområdet i inledningen. Traoré spelade sedan fram Semedo, men han täcktes innan han fick iväg skottet.

Men Newcastle började pressa högt när Wolves skulle spela upp bollen och vi lyckades inte passa oss ur situationerna och tappade därmed bollen väldigt snabbt. Vi blev nu tillbakatryckta men utan att Newcastle skapade något direkt målchans.

Så kom en situation som spelade stor roll för matchens utgång. Newcastles målvakt Pope drällde med bollen och en framrusande Jiménez snodde åt sig den, med öppet mål framför sig. Pope kastade sig då med kroppen och stängde Jiménez som flög som en vante. Given straff tyckte alla, men domaren viftade otroligt nog bort det.

VAR tittade snabbt på situationen, men ändrade inte domslutet och vi hade gått miste om ett givet mål. Det borde varit straff och mycket möjligt också rött kort på Pope. Situationen diskuterades i engelsk TV efteråt och samtliga domarexperter var eniga om att det borde vara straff.

Istället tog Newcastle ledningen i nästa anfall. Trippier slog en frispark in i Wolves straffområde och en omarkerad ISAK nickade snyggt in bollen bakom Sá. Väldigt snopet.

Nu tog Newcastle över helt och Murphy borde gjort mål, men Dawson blockerade i sista stund. Nästa att försöka var Isak, men Kilman stoppade honom i sista stund.

Nu var det panik i Wolves spel och vi gjorde många enkla misstag medan Newcastle låg på för ytterligare mål. Efter en hörna fick Guimaraes öppet mål från två meters håll, men nickade i ribban.

Wolves svarade på Newcastles träträff med att Podence sköt ett snabbt lågt skott i stolpens utsida. Inte så långt borta, men det hade varit en orättvis kvittering i det läget.

Vi lyckades i alla fall med näppe hålla 0-1 in i paus, men som sagt hade vi fått vår givna straff tidigare så hade det varit en helt annan match.

ANDRA HALVLEK
Wolves bytte in Neto istället för Traoré i paus, och det såg betydligt lugnare ut. Nu fick Wolves tid att bygga upp anfall och Newcastle var betydligt mer försiktiga.

Podence fick ett bra läge men missade och istället kontrade Newcastle genom Isak, men Sá räddade. Wolves fick därefter ett bra frisparksläge och Neto sköt hårt med vänstern, men Pope i Newcastle-målet fick upp en hand. Newcastle hade också en frispark som Sá räddade efter skott från Trippier.

Wolves tog nu över matchen och Newcastle backade hem. Moutinho sköt ett skott som Pope hade stora problem med. Nu bytte Wolves in tre spelare: Hwang, Nunes och Ait-Nouri, och gick över till två anfallsspelare. Hwang var väldigt aktiv och skapade direkt problem för Newcastle.

Hwang drev bollen in i straffområdet. Jiménez stressade fram en snedspark av Trippier och HWANG rullade in bollen i det tomma målet. Wolves hade kvitterat i 70:e minuten.

Om Wolves head coach Lopetegui nyligen hade gjort ett lyckat tremannabyte så var nästa byte katastrofalt. Han tog ut vår bästa ”spelförstörare” på mittfältet Moutinho och satte in en tredje mittback Collins. Nu blev det en paradgata för Newcastle att trycka på när vi gav bort mittfältet och det såg farligt ut hela tiden.

Almiron attackerade på kanten där Ait-Nouri inte jagade tillbaka. Almiron spelade in i mitten och fick tillbaka bollen. Kilman kom ur position, Collins låg för långt ner och upphävde offsiden, och ALMIRON pricksköt in 1-2. Vi hade hamnat för djupt ner efter det defensiva bytet och det var inte alls ologiskt att Newcastle fick ett segermål.

Vi var aldrig nära att kvittera och vi förlorade matchen med 1-2. Lite synd med tanke på straffsituationen i första halvlek och att vi hade oavgjort med bara elva minuter kvar.

Sammanfattningsvis så var det ändå ganska rättvist. Newcastle var bättre än oss och det var snarare så att de höll på att ge bort segern genom att backa hem alldeles för tidigt. Snopet dock med den uteblivna straffen som diskuterades överallt i England efteråt och alla experterna ansåg att det borde varit straff och eventuellt rött kort på Pope. Lopeteguis första byten var perfekta och gav oss kvittering, med det andra gav bort matchen så han får inget toppbetyg. Nästa match är hemma mot bottenlaget Leeds och den matchen är ju betydligt viktigare.

Dagens kommentar från läktaren: ”Sick and fucking tired of being cheated by the officials. This season is one of the worst I can remember for refereeing. Regardless of how poorly we played, 1-0 up against against ten men with 70 odd minutes left, changes everything. Madeley and VAR have possibly stolen three crucial points from us today”.

Wolves head coach Julen Lopetegui: "It was a very clear penalty and red card, but VAR didn’t do anything and I don’t know why. It was a pity. We are very unlucky with Andrew (domaren) at Liverpool and here too. They pushed a lot and they are a good team. We balanced the match and deserved more, but it’s true that it could have been different with a penalty. It was very clear and it’s a pity because we’re fighting relegation and it was very important. VAR can help more in this case, but the match is finished, we lost and we have to look for the next match. This is done".