Nottingham Forest-Wolverhampton Wanderers 1-1 (1-0)

Varningar: Toffolo, Freuler, Johnson (Forest). Semedo, Gomes, Neves; Sarabia, Moutinho (Wolves).
Domare: Chris Kavanagh.

WOLVES (4-2-3-1, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Craig Dawson (Hugo Bueno 65), Max Kilman, Toti Gomes – Mario Lemina (Daniel Podence 45), Ruben Neves (c) – Adama Traoré (Diego Costa 65), João Moutinho (Pablo Sarabia 45), Matheus Nunes – Matheus Cunha (Pedro Neto 81). Ej använda avbytare: Daniel Bentley, Nathan Collins, João Gomes, Raul Jiménez.
FOREST: Navas, Williams, Felipe, Niakhate, Toffolo (Lodi 60), Freuler, Danilo (Awoniyi 86), Mangala (Kouyate 86), Gibbs-White, Dennis (Worrall 66), Johnson. Ej använda avbytare: Hennessey, Shelvey, Colback, Surridge, Ayew.

Alla matcher är viktiga, det är åtta lag som kan åka ur en mycket jämn Premier League. Tyvärr är Wolves ett av dessa åtta lag, men det är också dagens motståndare Nottingham Forest. Således en sexpoängsmatch. Vinst och kontraktet skulle kännas klart. Förlust och…nej det vill vi inte tänka på.

Fem ändringar i laget som förlorade mot Leeds senast. Ut med Jonny Otto, João Gomes, Pedro Neto, Daniel Podence och Raul Jiménez. In med Toti Gomes, Matheus Nunes, João Moutinho, Adama Traoré och Matheus Cunha. Det verkar som att head coach Lopetegui ännu inte hittat sin startelva, han experimenterar fortfarande.

I Forests startelva fanns Wolves före detta ungdomsstjärna Morgan Gibbs-White, men inte mittbacken Willy Boly som ju också spelat för Wolves.

FÖRSTA HALVLEK
Forest startade som väntat intensivt. Johnson ryckte förbi Toti på vänsterkanten, men blev upphunnen och bollen täcktes ut till hörna. Andra sidan planen gjorde Adama samma ryck mot Toffolo med samma resultat, inlägget blockerades till hörna för Wolves.

Första chansen fick Forest som hade ett högre tempo i sitt spel. Gibbs-White passade fram Johnson som sköt, men Sá i Wolvesmålet tippade bollen över ribban. Därefter tog Wolves över spelet och hade bollen mycket utan att skapa målchanser. Tito slog ett inlägg mot Cunha, och lite senare blockerades ett skott från Adama.

Men det hände annars inte mycket för Wolves, istället kontrade Forest betydligt farligare. Bollen studsade omkring i Wolves straffområde, men inget fick träff på bollen och den rensades undan. Så fick Wolves något som i alla fall såg ut som en chans. Toti kom på nytt på sin vänsterkant, Nunes slog ett inlägg som försvararen Diakhate nickade i egen ribba, pressad av Cunha.

Gibbs-White startade många snabba attacker för Forest, han spelade fram Dennis som sköt, men Sá höll bollen. Det var en ganska jämn match, men det var Forest som fick utdelning strax innan paus. En boll lyftes mot bortre stolpen och ur ganska dålig vinkel sköt JOHNSON mellan benen på Sá och det var 0-1.

I den sista minuten ville Forest ha straff, Johnson stöp inne straffområdet efter en närkamp mot Toti, men han fick istället gult kort för filmning. Strax därefter fick Neves en varning vilket betyder att han missar våra två nästa matcher. Paus 0-1, men känslan var att Forest skulle backa hem och ge oss initiativet i den andra halvleken. Nog borde vi kunna kvittera? Men vi hade haft noll skott på mål hittills, skärpning behövdes.

ANDRA HALVLEK
Wolves bytte redan i paus. Ut med de defensiva Lemina och Moutinho, in med de offensiva Sarabia och Podence. Det gjorde att vi fick mer folk framåt och när Adama rusade in i motståndarens straffområde borde vi nog fått straff när han rycktes ner, men domaren sade nej och VAR ändrade inte på det. Det blev bråk på bänken efter domslutet. En Forest-ledare knuffade Wolves coach Sanz och båda fick rött kort av domaren.

Dawson tappade sedan bollen och Forest kontrade i full fart. Dennis spelade Gibbs-White, men skottet gick rakt på Sá. Nya misstag gjorde att Gibbs-White kunde kontra och spela fram Dennis, men Sá räddade igen.

Efter 65 minuter byttes Dawson ut. Bueno kom in och Toti blev mittback. Samtidigt kom Costa in istället för vår farligaste anfallare Adama. Adama måste ha varit trött för annars var det ett konstigt byte. Forest gjorde också byten och gick ner på en fembackslinje.

Wolves hade mycket boll, men Forests mur av spelare var svår att komma igenom, även om vi närmade oss deras mål för varje minut. Till slut gav Wolves spelövertag resultat. Kilman slog in bollen i straffområdet, Neto sköt och returen gick till PODENCE som snyggt vände bort en försvarare innan han skruvade in 1-1.

Kvitterat, men VAR tittade noga på en situation efteråt. När Wolves firade målet verkade Podence ha spottat på en motståndare, men så var det inte och det blev ingen åtgärd. Det blev sedan en nervös avslutning där båda lagen var försiktiga och matchen slutade 1-1.

Sammanfattningsvis så var det onödigt nervöst och tillknäppt. Forest hade betydligt högre tempo än Wolves, vi såg långsamma och trötta ut. Hur står det till med konditionen? Jag förstår att Lopetegui gjorde fem byten, för det var många sega ben. En poäng är ingen katastrof och det var ju vi som kvitterade på slutet så man kan inte vara helt missnöjd. Men vi måste börja vinna snart, så att vi kan säkra kontraktet. Det är obehagligt jämt i tabellbotten.

Dagens kommentar från läktaren: ”Gutless performance. All the possession, do nothing with it, allow the other team to create far more chances from less of the ball, and lucky to get a point. It's gonna be a long painful end to the season, but hopefully we'll stay up.”

Wolves head coach Julen Lopetegui: "We came here looking for three points as always, but it’s one more point and we have to continue. We have nine matches in front of us, nine finals, and we have to be ready for the next. It will be very hard, each match will be a challenge, but it’s a contest. In the Premier League it’s very difficult to win a match, and we have to continue to fight”.