Sheffield United-Wolverhampton Wanderers 1-0 (0-0)

Varningar: O'Connell, Stevens (Sheff Utd).
Domare: Martin Atkinson.

WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Romain Saiss – Matt Doherty, João Moutinho, Ruben Neves, Jonny Castro Otto – Adama Traoré (Leander Dendoncker 79), Raul Jiménez, Diogo Jota. Ej använda avbytare: John Ruddy, Max Kilman, Oscar Buur, Bruno Jordao, Ruben Vinagre, Morgan Gibbs-White, Leonardo Campana, Daniel Podence.
SHEFF UTD (3-5-2): Henderson, Basham, Egan, O'Connell, Baldock, Berge, Norwood, Osborn, Stevens, McBurnie (Mousset 49), Sharp (Zivkovic 71). Ej använda avbytare: Moore (gk), Jagielka, Robinson, Freeman, Rodwell, Lundstram

Match mitt i veckan och en ganska viktig sådan. Inför matchen låg Wolves sexa i tabellen och Sheffield United strax under. Efter förlusten i lördags mot Arsenal hade vi nästan gett upp att nå Champions League, men en vinst här skulle betyda mycket, och kanske få oss att drömma igen.

Sheffield United är ett bra lag, fysiskt och konditionsstarkt. De släpper inte in många mål och det gör ju inte vi heller, så ett vanligt tips innan matchen var 0-0. Men Wolves head coach Nuno ville annat, åtminstone när vi tittade på laguppställningen. Taktiken blev offensivt 3-4-3 med Jota-Jiménez-Traoré som en vass anfallslinje, det är sällan vi startar med samtliga dessa tre.

FÖRSTA HALVLEK
Bara sekunder in i matchen fick Traoré ont i sin axel efter en närkamp och den hade hoppat ur led igen, för fjärde gånger denna säsong. Den drogs rätt av inspringande läkare och Traoré spelade vidare med viss smärta.

Inledningen var ganska tråkig och det hände ingenting. Efter en kvart började Wolves ta tag i spelet och i alla fall komma närmare mål. Traoré lurade en offsidefälla, han passade till Jiménez, men denne fick inte ordning på bollen.

Jota spelade sedan snett bakåt mot Jiménez, men bollen gick ut till hörna. Det var framför allt Jota som drog upp anfallen med löpningar, men han stoppades oftast av försvaret, eller halkade själv på planen.

Det var också Jota som fixade fram en frispark i farligt läge strax utanför straffområdet. Neves tog den och skruvade bollen i ribban. Bra försök och nu var det Wolves som dominerade.

Sheffield United hade inget mer än en nick från McBurne som gick rakt på Patricio i Wolvesmålet. Halvleken slutade 0-0 och det är vi ju vana vid när Wolves spelar. Vi hade varit det bättre laget i en väldigt händelsefattig och intetsägande första halvlek.

ANDRA HALVLEK
I andra halvlek började hemmalaget sätta mer fart. Planen var hal eftersom det nu ösregnade och de fysiskt starka och löpvilliga Sheffield verkade trivas betydligt mer än Wolves.

Bollen hamnade i Wolves mål men Sharp var då avvinkad för en knapp offside. Där hade vi lite tur, det var ett snyggt avslut. Lite senare kom Sheffield på kanten med en överlappning och inlägget från Stevens var bara en halvmeter för långt för Sharps utsträckta ben.

Nu såg det illa ut och Wolves hade svårt att stå emot lagmaskinen Sheffield som hela tiden hade åtta man med i försvaret och som började attackera på kanterna.

Vi undrade om inte head coach Nuno skulle göra byten för att få fart på spelarna och ändra matchbilden, men inget hände. Tendensen på planen var inte bra och nu gällde det snarare att hålla 0-0. Så tänkte förmodligen Nuno också. Han tog ut anfallaren Traoré och satte in den defensiva mittfältaren Dendoncker. Vi hade kanske hoppats på att få se Podence som ett spännande anfallsalternativ men han fick vara kvar på bänken, vi gjorde bara ett byte.

Matchen led mot sitt slut och det såg ut som att alla målchanser regnat bort för bägge lagen. Efter fyra minuters övertid fick Sheffield en sista hörna och då blev det minsann mål. EGAN nådde högre än Boly och nickade tungt in 0-1 till Sheffield.

Såklart väldigt snopet med insläppt mål i 94:e minuten, men inte helt ologiskt. De hade kommit allt närmare ett mål och våra spelare såg betydligt mer trötta och slitna ut.

Matchen slutade 0-1 och det var ingen rolig syn på något vis. Vi spelade dåligt och vann nog inte en närkamp på hela matchen. Champions League? Eh, nä.

Sammanfattningsvis så var väl inte head coach Nuno särskilt lyckad i denna match heller vad gäller att förändra matchbilden och att se de taktiska möjligheterna. Bara ett enda byte i en tung regnmatch och när han bytte så var det defensivt. Ibland är han lite för försiktig, men han har tagit oss till 6:e plats i Premier League och vi är bland de 16 kvarvarande lagen i Europa League, så det är synd att klaga. Men de två senaste matcherna har inte varit bra och de har givit oss noll poäng.

Dagens kommentar från läktaren: "If you don't try to win games, you can't complain when you lose. I know we’re not a high tempo pressing team, but we just didn’t even seem to be trying to win. I genuinely couldn’t tell you what our gameplan was? Got what we deserved. Nuno clearly has no faith in his subs."

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "We have to stay focused in the last minute. We had good movement and good chances that we should be more clinical with. What is in our mind is the last moment of the game but we have to analyse the whole of the game. It's tough but we have to bounce back."