Lagbanner
Matchrapport: Southampton-Wolves 1-2

Matchrapport: Southampton-Wolves 1-2

Wolves fick revansch mot Southampton

14 februari 2021
Southampton-Wolverhampton Wanderers 1-2 (1-0)

1-0 Danny Ings (25)
1-1 Ruben Neves (53) straff
1-2 Pedro Neto (66)
Publik: 0
Bollinnehav: Southampton 51% Wolves 49%
Avslut på mål: Southampton 3 Wolves 4
Avslut ej på mål: Southampton 4 Wolves 6
Hörnor: Southampton 4 Wolves 6
Varningar: Bednarek, Romeu (Southampton). Saiss, Neto (Wolves).
Domare: Graham Scott.

WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Leander Dendoncker, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Jonny Otto (Fernando Marcal 69) – Adama Traoré, Willian José (Fabio Silva 89), Pedro Neto (Max Kilman 93). Ej använda avbytare: John Ruddy, Ki-Jana Hoever, Rayan Ait-Nouri, Vitor Vitinha Ferreira, Morgan Gibbs-White.
SOUTHAMPTON (4-4-2): McCarthy, Walker-Peters (Salisu 72), Bednarek, Vestergaard, Bertrand, Armstrong (Adams 69), Romeu, Ward-Prowse, Minamino (Djenepo 62), Redmond, Ings. Ej använda avbytare: Forster (gk), Stephens, Chauke, Watts, Tella, Nlundulu.

Lagen möttes i veckan i cupen och då vann Southampton ganska enkelt, men nu hade Wolves sex ordinarie spelare tillbaka och vi förväntade oss en betydligt jämnare match. På pappret var vår startelva det starkaste vi har, så det fanns inte mycket att sätta in från bänken. Förhoppningsvis skulle det inte behövas.

Fortfarande är Willy Boly och Daniel Podence skadade, men annars var det vårt bästa lag. Taktiken blev som väntat 3-4-3 med José längst fram mellan yttrarna Traoré och Neto.

FÖRSTA HALVLEK
Matchen startade i ett högt tempo och det var stor skillnad mot den sömniga cupmatchen i tisdags. Spelarna sprang mycket och det tacklades friskt, det var tydligt att denna match var viktigare för båda lagen.

Det var annars ett ganska otrevligt väder med blåst och iskallt regn, kanske var det därför spelarna sprang runt som galningar den första kvarten. Neto slog en frispark som José nickade över mål och i andra ändan av planen testade yrvädret Minamo med ett skott som Patricio räddade.

Wolves pressade högt och ivrigt med sina tre anfallare och det är vi inte vana vid, inget backande idag alls. Men efter ett tag tog Southampton över och Wolves trycktes tillbaka sakta men säkert. Framför allt hade vi det svårt att komma fram på kanterna där Traoré ständigt hade två eller tre spelare mot sig och likadant på andra kanten där Neto hade det trångt.

Southampton kom allt närmare ett mål och när Redmond sköt ett skruvat skott slängde sig Wolves keeper Patricio raklång och styrde bollen till hörna med fingertopparna, en mycket snygg räddning. Redmond hade nog redan räknat in ett mål där.

Och det väntade målet kom också. Armstrong gick rakt emellan Semedo och Traoré som inte verkade ha någon lust att tackla eller jaga tillbaka. Nere vid kortlinjen täckte Dendoncker slarvigt inlägget och det straffade sig då INGS mötte på volley och bollen satt som en strut i mål. Mycket snyggt av Ings men alldeles för dåligt försvarsspel av tre-fyra spelare.

Wolves kämpade för hålla tätt resten av halvleken och vi lyckades att stå emot pressen från Southampton. En riktigt dålig halvlek av oss och enligt kommentatorn var det fjortonde matchen i rad som vi hade släppt in första målet, det är verkligen en dålig vana. Men eftersom det fortfarande bara var 0-1 så hade vi ju fortfarande chansen.

ANDRA HALVLEK
Wolves fick ett par hörnor i början av den andra halvleken, ovanligt att se oss på den halvan av planen. Traoré och Neto hade nu bytt kant med varandra, vilket gav båda större ytor och efter en lång dribblingstur av Traoré passade han snyggt fram Semedo som sköt. Bollen träffade Bertrand på hans utsträckta arm och det var en given straff för oss.

NEVES tog hand om straffen, satte den i samma hörn som senast och det var kvitterat till 1-1. Inte särskilt rättvist, men straffen var solklar så inget att klaga på för Southampton.

Nu lyste Neves upp efter sitt mål och började dominera mittfältet. Han testade också med en volley som målvakten räddade. Betydligt bättre nu från Wolves.

Och ännu bättre blev det i 66.e minuten. Neto fintade ett inlägg och gick istället runt Vestergaard. Nere vid kortlinjen väntade nog många på en passning, men NETO sköt och skruvade bollen snyggt in i burgaveln ur snäv vinkel. Ett av årets snyggaste mål och Wolves var i ledning! Vilken scenförändring jämfört med den bedrövliga förstahalvleken. Väldigt smart av Nuno att byta kant på Neto och Traoré.

Nu vaknade Southampton till och de fick en farlig chans när Ward-Prowse sköt, men Patricio i Wolvesmålet gjorde en fin räddning. Det blev retur och där kom Adams farande men Patricio räddade igen, det var en strålande prestation av vår världsmålvakt.

Sen hände inte så mycket mer än att Adams hade en nick som susade utanför. Wolves höll undan förvånansvärt lätt och på något sätt kunde vi åka hem med tre poäng.

Sammanfattningsvis så hade nog många fans sina sågar-pennor framme för att skriva ilsket efter den första halvleken, som verkligen var katastrofal. Men vi kom igen, straffen gav oss nytt hopp, och det blev tre oväntade poäng till Wolves. Viktiga poäng och nu känns väl kontraktet säkrat? Vi klättrade upp på en tolfte plats i tabellen och kan nästan börja titta uppåt.

Dagens kommentar från läktaren: "Terrible first half performance from ourselves, I can’t help but feel it was somewhat caused by Southampton doubling and tripling up, which proved to be unsustainable energy-wise. Second half a different team. Nuno realised the problems at half time thank God and made the right tactical changes.”

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "It was a very tough game. Both halves were very tough. In the first half Southampton managed the game. In the second half we were on the front foot, scored two goals and then defended very well. It was a good move before the penalty; afterwards it's the decision of the referee. I don't agree that the first half was disappointing. It was a tough game. Southampton are a good team."

SPELARBETYG
Spelarna bedömda av SwedeWolves:

(Betyg 1-10, där 6 är "godkänd")
Patricio, 9
Dendoncker, 5
Coady, 6
Saiss, 6
Semedo, 5
Moutinho, 5
Neves, 7
Jonny, 7
Traoré, 5
José, 4
Neto, 8
Marcal, 6

Silva och Kilman spelade för kort tid för att betygsättas.

Truls Månsson2021-02-15 16:18:00
Author

Fler artiklar om Wolves