Avslut ej på mål: Southampton 15 Wolves 9
Varningar: Maitland-Niles, Ward-Prowse (Southampton). Lemina, Ait-Nouri, Semedo (Wolves).
Utvisad: Lemina (Wolves) 27 min.
Domare: Jarred Gillett.

WOLVES (4-2-3-1, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo (Jonny Otto 84), Craig Dawson, Max Kilman, Rayan Ait-Nourio (Hugo Bueno 45) – Mario Lemina (utvisad 27), Ruben Neves (c) – Matheus Nunes (João Gomes 70), João Moutinho (Adama Traoré 45), Pablo Sarabia – Matheus Cunha (Diego Costa 59). Ej använda avbytare: Daniel Bentley, Nathan Collins, Pedro Neto, Raul Jiménez.
SOUTHAMPTON: Bazunu, Bree (Edozie 73), Maitland-Niles, Bednarek, Salisu, Perraud (Lyanco 74), Lavia (S. Armstrong 89), Ward-Prowse, Alcaraz (Aribo 79), Sulemana, Onuachu (Adams 74). Ej använda avbytare: Caballero, A. Armstrong, Mara, Walcott.

Viktig match för Wolves och chans att lämna bottenträsket ett tag, men då behövde vi slå jumbolaget Southampton i denna match. Det blev en ändring från laget som krossade Liverpool med 3-0 senast, den skadade anfallaren Hee-chan Hwang kunde inte vara med, han ersattes av mittfältaren João Moutinho.

På Wolves bänk satt ”snackisen” brasilianaren João Gomes som nyligen värvats från Flamengo. Ny avbytare var också Pedro Neto som är tillbaka efter långvarig skada.

FÖRSTA HALVLEK
Otroligt tryck från hemmapubliken som ville göra allt för att lyfta sitt lag som ju ligger sist i tabellen. Sulemana anföll och hans passning gick till Perraud, men Dawson räddade på Wolves mållinje.

Wolves försökte få tempot att lugna ner sig och passade runt bollen medan Southampton jagade vilt. Lemina stämplade Alcaraz och fick en varning. Lite senare fick Southampton frispark, men Bednarek nickade över.

Wolves hade mycket boll, men Southampton kontrade i full fart och såg farligare ut. Sulemana susade förbi Semedo, men Neves rensade till hörna. Efter 20 minuter kom Sulemana igen och sköt förbi Sá i Wolvesmålet, men skottet gick tätt utanför stolpen. Nytt kort för Wolves följde, Semedo blev varnad av den petige australiensiske domaren Gillett.

På den följande frisparken tog Southampton ledningen. Efter ett antal nickar fram och tillbaka landade bollen hos ALCARAZ som sköt ett lågt skott som letade sig stolpe in bakom Sá.

Det blev ännu värre bara några minuter senare. Lemina tacklades fult två gånger, men fick ingen frispark. Neves och Moutinho klagade då hos domaren, och när Lemina också gick dit som tredje person fick han gult kort. Två gula kort betydde rött och Lemina var utvisad.

Ett väldigt hårt dömt beslut tyckte vi allihop. Tydligen följde domaren en ny regel som säger att en tredje person som klagar automatiskt får ett gult kort, och det råkade vara Lemina. Två spelare får prata med domaren, men om en tredje kommer fram så får den en varning. Ingen regel som jag kände till sedan innan, men jag såg detta återigen i en match i söndags, så kanske är det något nytt?

Tio man för Wolves på planen med bara 27 minuter spelade, och 0-1 i mål. Det såg inte alls bra ut, det kunde man lugnt säga. Strax därefter fick också Ait-Nouri en varning och Wolves såg uppgivna ut.

Men Wolves kom igen och när Moutinho spelade till Cunha rusade denne framåt men sköt över ribban. Domaren fortsatte att vifta med kortet och nu fick även Southampton två gula kort på rad, tydlig kompensation. Bednarek hade till slut en bra chans för Southampton, men Kilman blockerade hans skott framför mål. Halvtid 0-1 och dystra miner.

ANDRA HALVLEK
Wolves bytte i paus. In kom Adama Traoré och Bueno, ut gick Moutinho och Ait-Nouri. Southampton började nu backa hem, väldigt måna om att hålla tre livsviktiga poäng, och Sarabia sköt ett skott tätt utanför.

Men bästa chansen fick ändå Southampton då Kilmans tillbakapassning blev alldeles för lös. Sulemana snappade åt sig bollen, men Sá slängde sig och räddade friläget. Lite senare ville Southampton ha straff då Dawson brottades med Onuachu, men domaren viftade bort det.

Wolves tryckte på för en kvittering och det blev öppet bakåt. Ward-Prowse slog ett inlägg som Sulemana nickade utanför. Efter en timme gjorde Wolves ytterligare ett byte då Costa kom in istället för Cunha.

Med tjugo minuter kvar backade Southampton hemåt med allt de hade. Wolves fick då tid på sig att anfalla och Adama skapade mycket ute på sin högerkant medan Costa kämpade hårt inne i straffområdet.

Wolves bytte nu också in Gomes som fick göra debut, ut gick Nunes. Southamptons spelare hamnade nu i knät på egen målvakt och när Bueno fyllde på med ett inlägg från vänsterkanten blev det kalabalik inne i Southamptons straffområde. Adama och Costa tryckte på och till slut vrickade Adama bollen mot boll. På mållinjen stod BEDNAREK och räddade, men han fick panik och snubblade in bollen i eget mål efter att ha touchat bollen tre gånger(!).

Såklart turligt, men inte oväntat. Man kan inte backa hem alltför mycket, till slut hamnar bollen i mål. Lite senare kom Wolves i en ny attack, Costa spelade fram Sarabia, men skottet gick utanför.

Så gjorde Wolves också ett segermål. Två Southamptons spelare kolliderade med varandra på mittplan och GOMES drev bollen framåt. Hans skott blockerades, men han fick själv returen och bredsidade in 2-1 till Wolves. Vilket mål och vilket jubel. Wolves hade vänt 0-1 till 2-1 trots att de fått spela i över en timme med tio man.

Sex minuters tillägg blev det. Ward-Prowse fick ett hyfsat frisparksläge, men istället för att kruta på mål så passade han bollen i sidled och situationen blockerades. Wolves vann med 2-1 och klättrar i tabellen. I Southampton ser det dystrare ut, de ligger sist och efter matchen fick deras manager sparken.

Sammanfattningsvis så var det turligt att kunna vända 0-1 till vinst med en man mindre, men Southampton bjöd in oss genom att backa hem djupt och det får vi såklart vara tacksamma för. Bra byten av Lopetgui, de förändrade matchen och gav oss extra tryck framåt när vi behövde det som mest. Diskussion blev det såklart om Wolves märkliga utvisning. Lemina var inte aggressiv på något sätt, men fick varning eftersom tillräckligt många spelare redan var runt domaren, och han kom dit som nummer tre. Som sagt har jag aldrig hört talas om denna regel tidigare.

Dagens kommentar från läktaren: ”Even when we went down to 10 I knew Julen would sort it. Joao Gomes, take a bow son! Massive result. Terrific fightback with ten men. Shows real character that we can dig out a result like that amidst such adversity. Well done lads!”

Wolves head coach Julen Lopetegui säger: "It was a crazy match and to play for 70 minutes with one man down was very difficult for us. They went in front and we lost Mario but fortunately the players showed they have a big heart, they have spirit and fight and they believed in the second half. I know about the character of the players but the good thing is that they believe in themselves and they are able to come through difficult moments like they did today.”