Lagbanner
Matchrapport: Southampton-Wolves 2-3

Matchrapport: Southampton-Wolves 2-3

Wolves vände 0-2 till 3-2 och nu är vi sexa i tabellen.

18 januari 2020
Southampton-Wolverhampton Wanderers 2-3 (2-0)

1-0 Jan Bednarek (15)
2-0 Shane Long (35)
2-1 Pedro Neto (53)
2-2 Raul Jiménez (65) straff
2-3 Raul Jiménez (76)
Publik: 31.152
Bollinnehav: Southampton 53% Wolves 47%
Avslut på mål: Southampton 5 Wolves 4
Avslut ej på mål: Southampton 6 Wolves 4
Hörnor: Southampton 1 Wolves 3
Varningar: Bednarek, Ward-Prowse (Southampton), Neves (Wolves).
Domare: Darren England.

SOUTHAMPTON (4-4-2): McCarthy, Cedric, Stephens, Bednarek, Bertrand; Armstrong (Djenepo 71), Ward-Prowse, Hojbjerg, Redmond (Boufal 78), Long (Adams 71), Ings. Ej använda avbytare: Gunn (gk), Vestergaard, Romeu, Obafemi.
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Leander Dendoncker, Conor Coady (c), Romain Saiss – Matt Doherty, João Moutinho, Ruben Neves, Jonny Castro Otto – Adama Traoré, Raul Jimenez, Pedro Neto (Max Kilman 86). Ej använda avbytare: John Ruddy, Ryan Giles, Oscar Buur Rasmussen, Bruno Jordao, Morgan Gibbs-White, Benny Ashley-Seal.

Wolves har fortfarande inte fått in några nyförvärv under januarifönstret och nu har dessutom Ruben Vinagre blivit skadad tillsammans med de tidigare Diogo Jota och Willy Boly. Startelvan är fortfarande stark, men bänken ser väldigt tunn ut.

Southampton ligger i mitten av tabellen, men har 4-1-0 på sina fem senaste matcher och således en imponerande form. Men eftersom Liverpool, Manchester United och Leicester City väntar Wolves i de tre kommande ligamatcherna så hade det varit bra med poäng i denna match.

FÖRSTA HALVLEK
Efter en ganska lugn inledning den första kvarten, där inte så mycket hände mer än ett skott från Traoré som touchades utanför, tog hemmalaget ledningen.

En frispark till Southampton slogs från höger och den studsade in i Wolves straffområde. Vid bortre stolpen var mittbacken BEDNAREK alldeles för ensam och han bredsidade in bollen i mål. Det är sjunde ligamatchen i rad som Wolves släpper in det första målet.

Wolves kom igen och Neto spelade fram Jiménez som akrobatiskt försökte klacka in bollen på volley, han borde nog valt ett enklare alternativ. Fortfarande såg Wolves darriga ut i försvaret. Redmond sprang förbi Neves och slog bollen till Cedric som hade ett bra nickläge, men bollen gick rakt på Patricio i Wolvesmålet.

Southampton sprang mer och var starkare i närkamperna, och vi höll på att tappa greppet om matchen. Vi skapade dock en del chanser. Traoré spelade fram Neto på kanten, han slog in bollen i mitten där Jiménez nog borde ha gjort mål, men han styrde bollen utanför.

Wolves var inte kliniska framåt och såg tunna ut bakåt. Dessutom hade mittfältet stora problem att hinna med de aggressiva motståndarna. Armstrong gick förbi Jonny på kanten och på inlägget låg inte Dendoncker tillräckligt tätt på den huvudstarke LONG som snyggt nickade in 0-2 i bortre hörnan.

Uppförsbacke för Wolves även om vi ryckte upp oss de sista tio minuterna när Southampton började backa hem för att hålla sin ledning till paus, vilket de också lyckades med. 0-2 i halvtid och det var svårt att se hur vi skulle få någon poäng i denna match.

ANDRA HALVLEK
Wolves bytte nu till 3-5-2, där Neto låg en bit bakom Traoré och Jiménez. Men det var Southampton som jagade fler mål. Redmond gick förbi Dendoncker, inlägget var mot Long och en nick följde som träffade utsidan av stolpen.

Men så kom Wolves igen. Traoré drog upp anfallet. Han hittade NETO inne i straffområdet som bröstade ner bollen, vände och sköt i mål och det var 1-2. Det såg misstänkt ut, hade bollen träffat Netos arm? VAR gick in och tittade, men på reprisen kunde vi se att det var ett regelrätt mål, inte en arm i närheten! Mål och vi hade fått ett VAR-beslut med oss, helt otroligt!

Nu satte Wolves fart och Bendarek varnades för att ha sparkat på den flygande Traoré. Vi jagade helt klart en kvittering och när Jonny sprang in i straffområdet klämdes han mellan Cedric och Stephens och föll. Wolves skrek på straff, men domaren dömde hörna. Då klev VAR in i handlingarna. De bedömde situationen som straff och vi hade på nytt fått ett VAR-beslut med oss, vad händer???

Straffen tog JIMENÉZ lugnt hand om. Han rullade in den snyggt sidan om målvakten och det var 2-2. Det var 19:e raka straffen som Jiménez gör mål på i samtliga sina tre klubbar. Han har aldrig missat.

Matchen öppnade upp när Southampton ville vinna lika mycket som Wolves. Redmond kom i full fart, han sköt och bollen träffade ribban bakom en chanslös Patricio i Wolvesmålet.

Southampton tog tag i matchen igen, men våra kontringar var ständigt farliga. Traoré tog emot bollen, spelade tillbaka till Jiménez och satte fart. Traoré fick en löpboll att jobba på och knatade mot mål. Försvararna täckte honom, men han vände och rullade bollen till JIMÉNEZ som sköt in 3-2 till Wolves.

Vilt jubel på läktaren, men först skulle VAR se om Traoré hade tagit med hands vid mittplan (!), lyckligtvis var det en axel involverad och målet godkändes! Tredje VAR-beslutet med oss! Minsann på tiden efter alla våra konstigt bortdömda mål mot ”Big Six”-lagen.

Wolves höll nu bollen och bytte in Kilman för att få tiden att gå de sista 12 minuterna. Det blev sex minuters tillägg och Southampton fick två stora chanser, en nick som gick alldeles utanför och när en minut återstod kom en hörna mot bortre stolpen där hade Wolves glömt bort Boufal som sköt stenhårt – över.

Därefter hände något märkligt, ett barn, en Southampton-supporter, kom inspringande och ville ta en selfie med Southampton-spelare. Han trodde matchen var slut. Det betydde att tiden tickade på lite extra de sista sekunderna och det tackar vi såklart för.

Matchen var slut och Wolves – the comeback kings – hade vänt 0-2 till 3-2 för andra gången på 22 dagar, vi gjorde ju samma sak mot Manchester City. ”Two Nil And You Fucked It Up”, sjöng Wolvesfansen och alla var glada.

Sammanfattningsvis så var det en absurd match där vi egentligen inte var så bra, men hade tur med oss, inte minst med VAR. Jag förstår inte riktigt hur vi kunde vända detta efter en ganska bedrövlig och passiv första halvlek, men Traoré, Jiménez och Neto är ju alltid målfarliga och detta laget har överraskat oss förr.

Dagens kommentar från läktaren: "Insane 2nd half. Some of us should be totally embarrassed by what they were saying at half time. This team is special. Probably a bit lucky to get all 3 points but deserved them for that second half, we are the comeback kings after all.”

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "I said a lot of things at half time. They did the job. We realised the first half was not good. I'm very proud of the players - even proud of the first half. In the tempo theirs was better than ours. In the second half, making the goal then anything can change."

SPELARBETYG
Spelarna bedömda av SwedeWolves:

(Betyg 1-10, där 6 är "godkänd")
Patricio, 6
Dendoncker, 5
Coady, 6
Saiss, 6
Doherty, 5
Moutinho, 6
Neves, 6
Jonny, 7
Traoré, 8
Jimenez, 7
Neto, 8

Kilman spelade för kort tid för att betygsättas. VAR-domarna får betyg 10.

Truls Månsson2020-01-19 14:40:00
Author

Fler artiklar om Wolves