Tottenham-Wolverhampton Wanderers 1-0 (0-0)

Varningar: Höjbjerg, Kane (Spurs). Collins, Ait-Nouri (Wolves).
Domare: Simon Hooper.

WOLVES (4-3-3, fr.h.): José Sá – Jonny Otto, Max Kilman, Nathan Collins, Rayan Ait-Nouri (Nelson Semedo 71) – Ruben Neves, Matheus Nunes, João Moutinho (Leander Dendoncker 58) – Pedro Neto (Adama Traore 71), Daniel Podence (Raul Jiménez 58), Goncalo Guedes (Hee-chan Hwang 81). Ej använda avbytare: Matilja Sarkic, Willy Boly, Toti Gomes, Luke Cundle.
SPURS: Lloris, Sanchez, Dier, Davies, Emerson, Hojbjerg, Bentancur, Perisic (Sessegnon 76), Kulusevski (Bissouma 86), Son (Richarlison 76), Kane. Ej använda avbytare: Forster, Doherty, Tanganga, Lenglet, Gil, Lucas.

Bortamatch mot Spurs, ingen lätt uppgift men vi brukar spela bra mot dem i London. Head coach Bruno Lage satsade allt på ett kort och satte in båda nyförvärven Matheus Nunes och Goncalo Guedes från start. När dessutom João Moutinho också tog en plats så blev taktiken 4-3-3 med ett otroligt starkt mittfält, men utan någon naturlig målskytt i anfallet.

Sju portugiser i startelvan vilket måste vara rekord för Premier League med så många spelare från ett och samma land utanför UK - målvakten Sá och de sex offensiva spelarna. Bara fyrbackslinjen var icke-portugiser. Skulle det verkligen funka?

FÖRSTA HALVLEK
De första minuterna var jämna, men sen tog Wolves över med ett snabbt och rörligt passningsspel. Neves, Nunes och Moutinho dominerade mittfältet totalt och de stackars hemmaspelarna fick springa i kvadraten mellan våra spelare.

Passa hit och passa dit, Wolves hade ett starkt grepp om matchen och Spurs var knappt över mittlinjen. Varje gång Spurs försökte pressa högt blev de bortpassade och till slut stod de bara och väntade vid egen planhalva. Hemmapubliken visste inte hur de skulle hantera situationen, det grymtades på läktaren och buropen var nära.

Wolves malde på, men hade svårt att komma fram till de riktiga målchanserna. Spurs stod i en mur framför eget straffområde, vilket gjorde att vi vann alla andrabollar på mittplan men hela tiden var i numerärt underläge framför Spurs mål där bussen var parkerad av hemmalaget.

Vi försökte med en del långskott, Guedes stack fram och sköt ett skott tätt utanför stolpe. Neves hade ett volleyskott som gick rakt på målvakten. Moutinho spelade fram Podence, men han nådde inte fram.

Så fick Wolves en stor chans och den kom lite av en slump. Neves sköt ett skott som touchades och bollen hamnade framför Podence inne i straffområdet. Tyvärr stressade han iväg skottet som hamnade upp på läktaren, måste vara mål där!

Spurs flyttade upp spelet något och efter en hörna från Son var Kane nära att stöta in bollen vid bortre stolpen. Men den stora chansen innan paus fick Wolves. Tre minuter innan paus hittade Neves fram till Nunes med ett perfekt inlägg. Nunes nickade mot bortre stolpen där målet var vidöppet men bollen smet millimeter utanför. Nära!

Kane hade en nick på övertid som Sá fick sträcka sig på uppe i krysset, men det var ändå Wolves som hade dominerat den första halvleken. 12-1 i avslut till Wolves visade statistiken, men det var fortfarande 0-0.

ANDRA HALVLEK
I början av andra halvlek såg man direkt en förändring av matchbilden. Wolves var stillastående och Spurs började ta över. Sanchez fick ett öppet läge efter en hörna, men han missade nicken.

Ingen bra tendens alls nu, och när Kulusevski slog ett inlägg nickade Kane i ribban. Wolves kom igen då Podence spelade fram Ait-Nouri som blev fri, men han kom ur vinkel och fick inte ordning på skottet, eller om det möjligen var en passning.

Son hade sedan en chans då han dundrade bollen i stolpen, och nu såg det inte alls bra ut. Wolves gjorde därför byten och det behövdes verkligen, för matchen höll på att tappas. In kom Dendoncker och Jiménez, ut gick Moutinho och Podence.

En något mer offensiv uppställning blev det där Jiménez var allra längst fram, men det var Spurs som fortsatte att skapa farliga chanser och när Kane kom igenom gjorde Collins en brytning i sista sekund.

Det var därför inte alls oväntat att Spurs tog ledningen efter en dryg timmes spel. Perisic nickskarvade en hörna bakåt, och vid bortre stolpen hade Collins tappat bort KANE som nickade in 0-1.

Wolves kom igen och var nära med en frispark från Neves, och vi bytte också in Traoré, Hwang och Semedo, men det hjälpte inte. Det fina spelet från den första halvleken var borta och Spurs kunde ganska enkelt hålla undan. Förlust 0-1, vilket såklart var snopet.

Sammanfattningsvis så borde vi haft en poäng från denna match med tanke på hur bra vår första halvlek var. Men vi är trubbiga framåt och vi saknar verkligen en utpräglad striker. Det blir lite för många snygga passningar och positionsbyten, ibland saknar man någon som går rakt på mål. Visst var det trevligt att se hur vi spelade ut ett lag som Spurs under 45 minuter, men fotboll går ut på att göra mål.

Dagens kommentar från läktaren: ”Loads of positives but zero goals again. Had Wolves had a player like Kane at the other end of the pitch, the score may have arguably been reversed. We looked very good in the midfield, but 20 shots and only 3 of them on target. We need a striker and we need one now”.

Wolves head coach Bruno Lage: "Today we played very well. We played against this fantastic team with this top manager. In the first half we controlled the game with and without the ball. We played well, created chances, but in the end we don’t have any points. We go home with frustrations of the result, but with the confidence that we can play this way – and I want to play this way. In the same way I said a year ago that the goals will come, I am plenty sure the goals and points will come. With a performance like this, we can do a good season”.