Avslut ej på mål: Wolves 5 Aston Villa 14
Varningar: Dawson, Semedo, Lemina, Kalajdzic (Wolves). Kamara, McGinn (Aston Villa).
Utvisning: Lemina (Wolves) 94 min.
Domare: Robert Jones.

WOLVES (5-2-3, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Max Kilman (c), Craig Dawson, Toti Gomes, Rayan Ait-Nouri (Matt Doherty 45) – Mario Lemina (utvisad 95), João Gomes (Boubacar Traoré 69) – Pedro Neto, Matheus Cunha (Sasa Kalajdzic 76), Hwang Hee-chan (Fabio Silva 86). Ej använda avbytare: Daniel Bentley, Santiago Bueno, Jonny Otto, Tommy Doyle, Pablo Sarabia.
ASTON VILLA: Martinez, Konsa, Diego Carlos, Torres, Digne, Cash (Bailey 81), Kamara (Tielemans 81), Luiz, McGinn, Diaby (Zaniolo 62), Watkins. Ej använda avbytare: Olsen, Chambers, Lenglet, Dendoncker, Traore, Duran.

Lokalderby mellan två lag med toppform. Wolves vann mot engelska mästarna Manchester City förra helgen och Aston Villa gjorde 6-1 mot Brighton. Mycket prestige också, vem är bäst i West Midlands?

Samma startelva som mot Manchester City och samma taktik, 5-2-3 med Neto, Cunha och Hwang i anfallet. Laget tog ut sig själv efter den heroiska insatsen senast.

FÖRSTA HALVLEK
Bra start av Wolves då Kilman spelade fram Semedo på kanten, men passningen mot Neto gick inte fram. Villa fick en bra chans när Torres hade bra nickläge framför mål, men fick ingen riktig träff.

McGinn spelade fram Cash vid bortre stolpen, men Sá gjorde en snygg räddning. Det var en fartfylld inledning, båda lagen hade en i grunden defensiv uppställning men kontrade snabbt.

McGinn sköt sedan strax över ribban när Villa kom allt närmare ett mål, och efter att Gomes tappat bollen fick McGinn ett nytt läge, men även denna gång krutade han på utanför målramen. Wolves ropade sedan på straff sedan McGinn brottat ner Dawson upprepade gånger vid Wolves hörna, domaren försökte prata dem till rätta, men de slutade ändå inte att dra i varandra.

Lite senare fick de uppjagade Dawson och McGinn varsin varning för andra företeelser. Nu började det bli tuffare och när Ait-Nouri fick en axel i skallen av Cash stöp han till arken och blev liggande länge.

Luiz hade ett skott som blockerades av Wolves försvar och det var Villa som var närmast ett ledningsmål. Strax innan paus kom dock Hwang igenom, men fick för dålig vinkel och hans skottpassning in framför mål rensades undan.

Halvtid 0-0 och vi hade inte haft ett skott på mål. Men ändå en bra match och ett välorganiserat försvar från Wolves sida.

ANDRA HALVLEK
Ait-Nouri stannade kvar i omklädningsrummet efter huvudsmällen och han ersattes av Doherty. Villa började andra halvlek bäst och Sá i Wolvesmålet gjorde en fin parad när han tippade bollen över ribban sedan Watkins styrt bollen mot mål.

Men det var Wolves som gjorde första målet. Neto fick bollen på kanten, han skar inåt och passade in i mitten där HWANG rusade fram och petade in ledningsmålet för Wolves.

Tyvärr höll inte ledningen länge. Bara två minuter senare kvitterade Villa. Watkins slog ett inlägg och vid bortre stolpen hann TORRES först och vinklade in bollen.

Wolves kom igen och tog över matchen helt. Luiz tog tag i halsen på Hwang men VAR bedömde det inte vara utvisning. Neto rusade igenom och knuffades omkull i straffområdet, men ingen straff. Semedo lurade sedan offsidefällan (eller om det möjligen var offside?), men skottet blev en fösare som målvakten enkelt räddade.

Därefter borde Wolves ha avgjort matchen. Inhoppare Kalajdzic fick en löpboll på kanten, hans passning in mot mitten var perfekt, Neto hann först, men tryckte bollen över ribban. Det måste vara mål där.

Nu hängde ett mål i luften för Wolves. Neto gick på nytt förbi sin försvarare, passade till Kalajdzic men skottet var för tamt. Domaren visade på 12 minuters övertid och vi hoppades att kunna göra ett segermål då plötsligt Lemina fick sin andra varning efter att ha dragit i motståndarens byxor. Nu var vi tio man med åtta minuter kvar.

Villa satsade allt framåt och nu såg det jobbigt ut. Klockan gick väldigt sakta. Luiz sköt, men skottet blockerades i straffområdet, nu var det full kalabalik hos Wolves. Zaniolo fick bollen vid bortre stolpen, men bollen gick centimetrar utanför. Skulle vi hålla ut?

Domaren lade till ytterligare två minuter och i den 14:e övertidsminuten kom Villa i en sista attack. Watkins sköt och bollen träffade Wolves stolpe. Därefter blåste domaren av och lokalderbyt hade slutat 1-1.

Sammanfattningsvis så var det en märklig match som svängde rejält. Villa var bättre i den första halvleken, men efter de båda målen hade kommit i den andra halvleken tog vi över helt och Neto borde ha avgjort. Men på övertid var det mer tur än skicklighet att vi höll ut med tio man, så oavgjort känns ändå ok. Vi är nu på 14:e plats i serien efter att ha tagit fyra poäng mot Manchester City/Aston Villa i våra två senaste matcher. Vi lär klara oss kvar i Premier League utan problem om vi fortsätter så här. Taktiken 5-2-3 är ju dessutom klockren, alla hittar rätt i sina positioner.

Dagens kommentar från läktaren: ”As frustrating as it is, I have to be fairly content with the point in the end. First half, we started poorly, but then it just turned into a typical derby, and second half had some decent attacking scenes. The second yellow just took all the wind out of our sails though and we were fortunate not to concede again with how much we invited Villa to play afterwards.”

Wolves head coach Gary O’Neil: "14 minutes – or whatever it ended up being – seems excessive, because it didn’t feel like there were loads of stoppages in the second half. But down to 10 men and hanging on, we needed a little bit of good fortune and for the lads to work their socks off. It would have been a really big blow for us to lose that game, considering the sort of control we had in the second half when we were 11 against 11.”