Varningar: Coady, Hwang (Wolves). Cucurella (Brighton).
Domare: Simon Hooper.

WOLVES (3-5-2, fr.h.): José Sá – Willy Boly, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo (Jonny Otto 53), Leander Dendoncker,  Ruben Neves (Pedro Neto 45), João Moutinho, Rayan Ait-Nouri – Fabio Silva (Raul Jiménez 45), Hee-Chan Hwang, Fabio Silva. Ej använda avbytare: John Ruddy, Tito Gomes, Fernando Marcal, Luke Cundle, Francisco Chiquinho, Francisco Trincão.
BRIGHTON: Sanchez, Veltman, Dunk, Cucurella, March (Lamptey, 87), Bissouma, Caicedo, Mwepu (Webster, 63), Mac Allister, Trossard (Gross, 89), Welbeck. Ej använda avbytare: Steele, Duffy, Alzate, Lallana, Maupay, Ferguson.

Wolves jagar europaspel, men eftersom vi förlorade mot både Newcastle och Burnley innan denna match behövdes verkligen tre poäng. Men Brighton är ett bogey-lag för oss och Wolves form är obefintlig. Det kändes inte som en lätt match, Brighton är ett lag strax under oss i tabellen och passar oss illa.

Taktiken blev ovanligt nog 3-5-2, där Fabio Silva och Hee-Chan Hwang valdes i anfallet - överraskande att Raul Jiménez fick sitta på bänken. Tillbaka på mittfältet var Ruben Neves efter en långvarig knäskada, men det ryktades om att han bara skulle få spela 45 minuter. Rayan Ait-Nouri startade som wing-back och det betydde att Jonny Otto var petad, trots god form.

FÖRSTA HALVLEK
Brighton började bäst och Trossard tog sig förbi Coady, men Sá i Wolvesmålet hann ut och tog bollen.

Mwepu var nästa man att försöka för gästerna, men Sá boxade bollen utanför stolpen. Efter en kvart spelad hade Wolves fortfarande inte haft bollen i anfallsposition. Brighton stoppade Ait-Nouri och Semedo på kanterna och längst fram vann Silva och Hwang ingenting.

Till slut fick vi i alla fall en målchans, Hwang spelade snett bakåt till Moutinho, men skottet gick utanför. Efter en halvtimme fick Brighton straff. Bollen touchade Saiss arm inne i straffområdet och VAR bedömde det som straff. Lyckligtvis sköt MacAllister straffen i stolpen och det var fortfarande 0-0.

Men nu var det mycket Brighton. Trossard kom igenom och Sá räddade med benen. Strax innan paus var det så dags igen, en ny straff för Brighton. Welbeck hann före Boly som tryckte ner honom och domaren pekade på straffpunkten igen.

Straffen slogs återigen av MACALLISTER och den var ganska dåligt slagen, men Sá nådde bollen inte trots att den kom i ”målvaktshöjd” och att han slängde sig åt rätt håll. Den borde han kanske ha tagit. Men det var således 0-1 i paus och det var egentligen helt rättvist.

ANDRA HALVLEK
Wolves head coach Bruno Lage gjorde två byte redan i paus. In kom Jiménez istället för Silva, och som väntat vilades Neves efter 45 minuter på mittfältet, in kom anfallaren Neto. Det betydde att vi gick över till 3-4-3 med Jiménez centralt i mitten.

Men Brighton fick ändå nästa chans sedan Dendoncker slarvat. Mwepu sköt men Coady slängde sig och täckte till hörna. Efter åtta minuter linkade Semedo ut med en befarad sträckning i baksidan av låret, Jonny ersatte honom.

Wolves hade det svårt och när Moutinho tappade bollen kontrade Brighton igen. Welbeck sköt men Sá dök snyggt och räddade. Nu var det hönsgård hos Wolves. Jiménez gav bort bollen och Brighton anföll. TROSSARD gick lätt förbi Saiss och pricksköt in 0-2. Nu buades det på läktaren.

Hemmafansen var ursinniga när Wolves missade enkla passningar och verkade allmänt ointresserade. Head coach Lage stod stilla på linjen och folk började gå hem från läktaren.

Brighton såg ständigt farliga ut i kontringarna och det var närmare ett tredje mål än en reducering. Wolves hade en chans då Neto sköt och bollen gick rakt upp i luften, men Boly nickade rakt i händerna på målvakten.

Istället gjorde Brighton ett tredje mål strax innan slutet av matchen, BISSOUMA var helt oattackerad och sköt in 0-3. Han jublade inte ens. Nu gick publiken hem och Molineux gapade tomt.

På övertid var det nära mål igen, då Welbeck kom igenom, men denna gång räddade Sá. Matchen sista spark fick Neto, som siktade noga men hans skott träffade stolpen, Det var det närmaste Wolves kom denna eftermiddag.

Matchen slutade 0-3 och nu får vi det väldigt svårt att nå europaspel. Vi har tre raka förluster och i säsongens fyra sista matcher möter vi svåra motståndare, bland annat tabellens 1-2-3: Manchester City, Liverpool, Chelsea.

Sammanfattningsvis så börjar man nästan undra hur det står till med Wolves. Inget engagemang alls och spelarna verkar inte kriga för sin head coach Bruno Lage längre. Tre raka förluster i ”enkla” matcher och vi får nog vara glada om vi kan behålla vår åttonde plats. Europa kan vi antagligen ge upp och det kanske bara är bra.

Dagens kommentar från läktaren: ”Disgraceful performance from both the manager and the team. Massive questions need to be asked of Fosun about their lack of vision and future of the club. This squad needs a massive overhaul in summer, the culmination of four seasons without proper investment coming home. Bruno has a lot to answer for too. Bereft of any plan or ideas. Incompetent, spineless and virtually no passion”.

Wolves head coach Bruno Lage säger: "The defeat and the performance was disappointing. It was 90 minutes that we didn’t play and we watched Brighton play. I really don’t understand when we arrive at this point, we have a lot of things to conquer and we appeared with a performance like that. It was our worst performance. It was the first time we have suffered three goals and not scored one goal”.