Utvisad: Semedo (Wolves) 45+5 min
Domare: Graham Scott.

WOLVES (4-3-3, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo (utvisad 45+5), Max Kilman, Nathan Collins, Hugo Bueno – João Moutinho, Ruben Neves (c), Boubacar Traoré (Connor Ronan 90) – Goncalo Guedes (Rayan Ait-Nouri 74), Hwang Hee-Chan (Adama Traoré 74), Daniel Podence (Jonny Otto 45). Ej använda avbytare: Matija Sarkic, Yerson Mosquera, Joe Hodge, Nathan Fraser, Harvey Griffiths.
BRIGHTON: Sanchez, Webster, Dunk, Estupinan (Gilmour 82), March, Caicedo, Gross, Mac Allister, Mitoma (Veltman 90), Lallana (Welbeck 64), Trossard (Undav 82). Ej använda avbytare: Steele, Lamptey, Colwill, Sarmiento, Enciso.

Hemmamatch mot Brighton, ett lag vi brukar ha svårt för. Tillfällige head coach Steve Davis gjorde tre ändringar i laget sedan förra matchen. In kom Boubacar Traoré istället för axelskadade Matheus Nunes på mittfältet. I anfallet fick Hwang Hee-chan och Goncalo Guedes chansen, de ersatte Adama Traoré och den avstängde Diego Costa.

Taktiken återigen 4-3-3, trots att vi haft det svårt med att få årets nya fyrbackslinje att fungera. På bänken satt 17-årige anfallaren Nathan Fraser och 19-årige mittfältaren Harvey Griffiths.

FÖRSTA HALVLEK
Bra start av Wolves då Podence vände bort sin uppvaktare och rusade mot mål, men passningen nådde inte fram till Hwang. Trossard ville i anfallet efter ha straff för Brighton, men det fick han såklart inte.

Det var full fart och det hände mycket. March borde gjort mål för Brighton i åttonde minuten då han fick skottläge från nära håll, men Collins täckte i sista sekunden. Men istället kom målet två minuter senare. Wolves hängde inte med och efter en smart liten kortpassning i straffområdet från Trossard kunde LALLANA skruva in bollen bakom Sá i Wolvesmålet.

Men Wolves kom igen direkt. Boubacar Traoré spelade fram GUEDES som gjorde en långrush mot mål. Hårt uppvaktad fick han ändå till slut fram en fot, bollen gick i nät och det var 1-1.

Semedo slarvade därefter och Mitoma spelade fram Trossard som sköt tätt utanför. Det var chanser hela tiden i denna öppna match. Efter en dryg halvtimme fick Wolves straff. Podence skulle lyfta in bollen framför mål, men jätten Dunk slängde upp en arm och armbågade bort bollen. Wolves viftade frenetiskt för straff och efter en VAR-titt blev det också dömt en sådan.

Det blev lite kalabalik innan straffen eftersom Brightons målvakt sparkade sönder straffpunkten, men det hjälpte honom inte. Straffen slog NEVES högt i mål och Wolves ledde med 2-1.

Vi såg ut att hålla ledningen till paus, men så blev det inte tyvärr. I 44:e minuten blev det nytt mål och denna gång till Brighton. Det såg egentligen inte så farligt ut när ett långt inlägg kom mot Wolves bortre stolpe, men Semedo hade somnat och MITOMA nickade snyggt in 2-2. Otroligt slarvigt.

Och det blev ännu värre för Semedo på övertid. En långboll kom mot Mitoma på kanten som skar inåt och Semedo hann inte med. Han tog ett brottningsgrepp på japanen och det blev rött kort direkt.

På bara några minuter hade en ledning vänts till oavgjort och spel med tio man. Ingen bra sekvens för Semedo och nu skulle det såklart bli väldigt tungt i den andra halvleken.

ANDRA HALVLEK
Jonny kom in i stället för Podence för att ta Semedos plats som högerback, Wolves gick över till 4-3-2.

Bara några minuter in i halvleken borde Brighton fått straff. Jonny hann inte med Estupinan, men som tur var hann Collins dit för att täcka. Men Jonny fortsatte sin tackling och sparkade ner Brightonspelaren bakifrån. Det såg ut som en given straff, men domaren blåste otroligt nog inte.

Lite senare blev det ännu mer kalabalik när Kilman tappade bort March, men Sá gjorde en fantastisk räddning. Mitt i Brightonpressen kontrade Wolves. Jonny kom farande på kanten och tog sig ända fram till mål där målvakten räddade med fötterna.

Bueno slog ett inlägg som Guedes nickade, men målvakten tippade bollen till hörna. Men det var Brighton som såg vassast ut och låg på i egenskap av att vara en man mer. Webster nickade ett inlägg utanför, och lite senare gjorde Sá en räddning på en frispark från McAllister.

Wolves hade nu bytt in Adama Traoré och han sköt ett skott som keepern räddade. Men i 83:e minuten avgjordes matchen då Brighton tryckte in 2-3. Det var på nytt snygga passningar i rad som inleddes med att Mitoma hade gått runt försvaret på kanten. Bollen hamnade hos GROSS som enkelt sköt in 2-3.

Inte oväntat och inte heller orättvist även om det bara återstod sju minuter. Wolves hade förlorat igen och nu ser det jobbigt ut i tabellen.

Sammanfattningsvis så hängde vi inte med Brightons höga tempo och snabba passningsspel. Men vi såg ändå bättre ut anfallsmässigt än på länge och vi gjorde ju rent av två mål. Men fyrbackslinjen fungerar inte, framför allt har vi ingen naturlig högerback. Både Semedo och Jonny är offensiva kantspringare som passar bäst som wingbacks i en fembackslinje. Vi saknar också en ledare på planen sedan Coady oförklarligt lånades ut till Everton. Nästa ligamatch är mot Arsenal och sedan är det uppehåll för VM. Därefter ska Julen Lopetegui ta över laget som ny head coach. Hoppas att han kan uträtta ett mirakel, för ett sådant behöver vi nu om vi ska klara oss kvar.

Dagens kommentar från läktaren: ”Some fight, drive, good bit of determination, but sometimes it just isn't meant to be and shame our naive defenders gave Brighton the game. Can't fault the efforts but still be grateful for the break. One moment of pure madness from Sedemo killed us and I hope he gives an instant apology”.

Wolves tillfällige head coach Steve Davis: "If I’m looking at it as a coach, I’m delighted we scored two goals but really disappointed with the three we conceded. It could have been avoided really. It was just soft, really easy to score against. We showed a lot of resilience at times, but in the key moments around the box we just didn’t defend – we made poor decisions and I’ve shown that frustration to them. We should have won the game.”.