Lagbanner
Matchrapport: Wolves-Crystal Palace 2-0

Matchrapport: Wolves-Crystal Palace 2-0

Wolves är nu nära serieledning efter vinst mot Palace

30 oktober 2020
Wolverhampton Wanderers-Crystal Palace 2-0 (2-0)

1-0 Rayan Aït-Nouri (18)
2-0 Daniel Podence (27)
Publik: 0
Bollinnehav: Wolves 45% Palace 55%
Avslut på mål: Wolves 5 Palace 2
Avslut ej på mål: Wolves 10 Palace 9
Hörnor: Wolves 7 Palace 6
Varningar: van Aanholt, Zaha (Palace)
Utvisning: Milivojevic (Palace) 86 min
Domare: Martin Atkinson.

WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Max Kilman – Nelson Semedo, Leander Dendoncker, Ruben Neves, Rayan Aït-Nouri – Daniel Podence (Adama Traoré 76), Raul Jiménez (Fabio Silva 91), Pedro Neto (João Moutinho 76). Ej använda avbytare: John Ruddy, Ki-Jana Hoever, Romain Saiss, Owen Otasowie.
PALACE (4-4-2): Guaita, Clyne, Dann, Kouyate, Van Aanholt, Townsend (Ayew 72), Riedewald, Milivojevic, Schlupp (Eze 65), Batshuayi (Benteke 83), Zaha. Ej använda avbytare: Henderson (gk), Kelly, Sakho, McArthur.

Wolves har startat säsongen godkänt, men det har också Crystal Palace gjort. Detta var på pappret en jämn match där lagen innan avspark låg sidan om varandra i tabellen. Det kändes ändå som att Wolves var knappa favoriter. Efter den snöpliga kvitteringen som Newcastle gjorde mot oss senast så stod vi på tur för att få en vinst.

Taktiken som vanligt 3-4-3 och head coach Nuno gjorde bara en ändring i startelvan. 19-årige Rayan Aït-Nouri fick göra debut i Wolveströjan, han gick in som vänster wing-back istället för Romain Saiss.

I Palace känner vi till svenskbekantingen Roy Hodgson som är deras manager, och man måste också alltid se upp för anfallaren Wilfried Zaha som gör många mål.

FÖRSTA HALVLEK
Vi brukar ju starta försiktigt och långsamt, men inte i denna match. Det var full fart framåt och Podence slog ett inlägg som Dendoncker nickade strax utanför. Lite senare kom Podence igen, han sköt och målvakten fick anstränga sig för att tippa bollen över ribban.

Wolves anföll ofta på högerkanten genom Semedo som kombinerade sig fram med Neto. Nästa chans kom på hörna då Boly hade fritt nickläge, men han fick inte träff på bollen. Vilken positiv start!

Men så kom Palace i en blixtrande kontring. Van Aanholt tog sig fram på vänsterkanten, pass in i mitten och den framstörtande Batshuayi stötte bollen förbi Patricio i Wolvesmålet. Både linjemannen och domaren såg dock frågande ut, och visst hade det varit offside i mitten på Batshuayi. Målet blev korrekt bortdömt. Puh!

Istället var det Wolves som gjorde mål lite senare. Podence kom farande på högerkanten, hans inlägg var lite för långt och skruvade sig utåt. Bollen hamnade hos AIT-NOURI som sköt ett lågt skott som letade sig in i bortre hörnan. Vilket snyggt mål av den unge debutanten!

Wolves fortsatte att dominera och Semedo sköt ett skott som gick alldeles utanför. Detta måste vara våra bästa inledande 20 minuterna denna säsong, och det fortsatte på samma sätt när Dendoncker sköt ett långskott som träffade ribban med en smäll.

Och det skulle bli ännu bättre. Jiménez drog upp ett anfall, spelade ut till Neto på högerkanten och rusade in i mitten för att få en returpassning. Neto hade emellertid sett att vi hade en spelare helt fri vid bortre stolpen och när passet nådde PODENCE var det han som stötte in bollen i mål, 2-0 till Wolves och drömfotboll.

Nu flyttade Palace upp spelet och Semedo fick slå bort bollen framför tårna på Zaha, och lite senare var det Dendoncker som rensade undan nära mållinjen.

Nu osade det hett och när van Aanholt sprang på Boly inne i straffområdet blåste domaren för straff till Palace. Det var nog korrekt dömt, men lyckligtvis finns ju den fantastiska uppfinningen VAR som hittade en offside på van Aanholt i momentet innan. Efter lite titt så blev det ingen straff, utan istället frispark till Wolves. Man kan bara älska VAR! Eller, tja?

Wolves fick lite luft efter det fina domslutet och Neto testade Palace målvakt med ett överraskande skott som höll på att segla in i bortre krysset, men keepern var vaken och räddade.

Därefter tog Palace över helt resten av halvleken, men Coady stoppade allt i mittförsvaret. Vi backade lite för djupt de sista minuterna men vi höll undan och gick in i paus med en viktig 2-0-ledning.

ANDRA HALVLEK
Wolves började även den andra halvleken bra och det var på nytt Semedo som kom förbi sin försvarare på högerkanten, han passade inåt men bollen rensades undan.

Men när bollen hamnade i Wolves straffområde sparkade Aït-Nouri på Zahas fot och denne stöp såklart som en klubbad gris. Lyckligtvis blåste inte domaren för detta och det blev heller inget VAR-ingripande.

Matchen fortsatte att vara underhållande och Palace hade inte gett upp. De anföll friskt och satsade på att få en reducering. Wolves kontrade genom Podence, och evighetsmaskinen Dendoncker hade följt med honom. Han fick ett läge på volley, men sköt utanför.

Lite senare blev det bråk mellan Aït-Nouri och Zaha. Det var huvud mot huvud och när Zaha tog ett tag runt Aït-Nouris hals så kunde det blivit ett rött kort för Palace-spelaren, men det blev bara gult.


Palace fortsatte att trycka på och Milivojevic sköt en frispark över mål. Wolves kontrade genom Neto och Podence, och den sistnämnde sköt strax utanför stolpen. Det hände mycket i denna underhållande match, och Wolves var bra.

Wolves head coach Nuno gjorde lite taktiska byten med kvarten kvar för att lugna ner allt. Moutinho och Traoré kom in istället för anfallarna Neto och Podence, och vi gick över till 5-3-2.

Palace hade dock inte gett upp och Coady fick rensa undan efter försök från Ayew och van Aanholt, men det var ändå Wolves som var allra närmast ett mål då Jiménez passade fram Traoré som tog för lång tid på sig innan han sköt rakt på målvakten.

Sedan hände inte så mycket mer än att Milivojevic satte dubbarna på Moutinhos fot och blev utvisad. Det tog stopp på alla reduceringsplaner och Wolves höll enkelt ut mot tio man de sista minuterna.

Sammanfattningsvis så njöt man av det fina spelet och vilken debut av unge Aït-Nouri, som förutom målet var väldigt bollskicklig och teknisk. Coady och Neves dominerade spelet med långa passningar, och längst fram jobbade Podence och Neto hårt. Plus i kanten också för Semedo på högerkanten som gjorde sin bästa match i Wolveströja. Vi går upp i delad serieledning med samma poäng som Everton och Liverpool, men nu väntar tre mycket svåra bortamatcher den kommande månaden: Leicester, Arsenal och Liverpool, då får vi verkligen bekänna färg.

Dagens kommentar från läktaren: "Really good game. Played really well first half, and controlled the second half. It should have been more than two, but an excellent win nonetheless. Feel like we are now starting to ever so slowly playing a bit better after what has been dull football since lockdown.”

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "For Rayan Ait-Nouri I am really pleased because it was his first game and what a better start can he have? He is 19, still with a lot of things to improve and that's the work for him to do. The table (top 3) is not important, it's all about the performance. The work is important.”

SPELARBETYG
Spelarna bedömda av SwedeWolves:

(Betyg 1-10, där 6 är "godkänd")
Patricio, 6
Boly, 6
Coady, 9
Kilman, 8
Aït-Nouri, 9
Dendoncker, 8
Neves, 9
Semedo, 9
Podence, 8
Jiménez, 6
Neto, 7

Moutinho, Traoré och Fabio Silva spelade för kort tid för att betygsättas.

Truls Månsson2020-10-31 12:32:00
Author

Fler artiklar om Wolves