Varningar: Dawson (Wolves). Gomez (Liverpool).
Domare: Paul Tierney.

WOLVES (4-4-2, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Craig Dawson, Max Kilman, Rayan Ait-Nouri (Jonny Otto 83) – Hee-chan Hwang (Adama Traoré 41), Mario Lemina (Daniel Podence (83), Ruben Neves (c), Matheus Nunes – Pablo Sarabia (Joao Moutinho 60), Matheus Cunha (Raul Jimenez 60). Ej använda avbytare: Daniel Bentley, Nathan Collins, Joe Hodge, Hugo Bueno.
LIVERPOOL: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Matip, Robertson (Tsimikas 85), Bajcetic (Elliott 76), Keita (Henderson 65), Thiago (Milner 85), Salah, Nunez, Gakpo (Oxlade-Chamberlain 85). Ej använda avbytare: Kelleher, Phillips, Carvalho, Jones.

Wolves mot Liverpool för tredje gången denna säsong, vi har redan mötts två gånger i FA cupen. Denna gång var vi ganska optimistiska eftersom Wolves har fin form efter det att Julen Lopetegui kommit in som ny manager, medan Liverpool inte har sett så bra ut i sina senaste matcher och numera ligger i mitten av tabellen.

Wolves har värvat friskt i januarifönstret och fyra av dessa spelare var med i dagens startelva: Craig Dawson, Pablo Sarabia, Matheus Cunha och Mario Lemina.

Vi kunde inför dagens match konstatera att Liverpool saknade en del av sina allra bästa, framför allt anfallaren Diogo Jota, försvararen Virgil van Dijk och VAR-domaren Mike Dean.

FÖRSTA HALVLEK
Bra fart på både spelare och publik. Cunha fick direkt ett skottläge som Liverpools-keeper Allison räddade. I nästa anfall spelade Hwang fram Sarabia som rullade bollen tätt utanför stolpen. Vilken start!

Och det blev ännu bättre. Sarabia lyfte fram Hwang på högerkanten, han skar inåt och vinklade bollen mot mål. Bollen touchade försvararen MATIP och letade in sig över mållinjen via stolpen. Nu väntade vi på VAR och diverse bortförklaringar, var det offside? Var bollen verkligen över linjen? Var är Mike Dean? Men till vår stora glädje blev det godkänt och vi ledde med 1-0 redan efter 5 minuters spel.

Sångerna dånade på Molineux och det blev ännu mer ljud bara några minuter senare, då var det dags för 2-0 till Wolves. En frispark slogs in i Liverpools straffområde. Cunha höll kvar bollen på kanten och skickade in ett inlägg. Bollen rensades undan rakt till Kilman som nickade mot mål. Försöket blockerades men returen gick till DAWSON som från nära håll stänkte upp bollen hårt i nättaket. MÅÅÅL!

Underbar start på matchen, men nu blev det mer fart på Liverpool. Nunez kom igenom och sköt, men Sá i Wolvesmålet gjorde en snygg räddning. Lite senare lyfte Salah bollen över Wolves ribba.

Men Wolves pressade högt och när Nunes stressade Matip var han plötsligt helt fri mot mål. Nunes fick dock inte bollen över den utrusande keepern Alisson. Nära Wolves tredje mål. Lite senare var Dawson framme igen och jagade sitt andra mål då Neves hittade honom vid bortre stolpen, men bollen gick över mål.

I 39:e minuten sträckte Hwang baksidan av låret efter en rush och han tvingade att byta. In kom Adama Traoré. Liverpool låg på ganska hårt de sista minuterna, men Wolves höll väldigt viktigt 2-0 ända in i paus.

ANDRA HALVLEK
Liverpool startade starkt och de pressade tillbaka Wolves rejält den första kvarten av andra halvlek. Bollen träffade Kilmans arm inne i straffområdet, men det blev ingen straff eftersom han hade den tätt intill kroppen.

Nu såg det tungt ut och det var därför naturligt att head coach Lopetegui gjorde ett dubbelbyte. In kom Moutinho och Jiménez och de väldigt trötta Sarabia och Cunha gick ut. Bra gjort av Lopetegui att upptäcka att vår press på Liverpools uppspel var obefintlig.

Nu fick vi tillbaka kommandot då framför allt Moutinho jagade på allt och störde Liverpools försvar. Men det blev farligt när Dawson passade rakt till Gakpo, han rullade vidare till Salah som skruvade bollen tätt utanför stolpen. Uff!

Därefter slog Alexander-Arnold en perfekt långboll till Nunez som sprang sig loss från Kilman, men Sá räddade skottet.

Lite överraskande var det därför att Wolves gjorde ett tredje mål i 71:a minuten. Moutinho vann bollen på mittfältet och spelade ut till Adama på kanten. Han tittade inåt och där kom NEVES rusande. Snygg bollkontroll innan han stötte in 3-0 bakom Alisson och matchen var avgjord.

NEVES gjorde sin sedvanliga målgest som han haft sedan 2017, att peka på sitt huvud. Han visade också tydligt att detta är hans målgest genom att peka på sig själv, inte Uniteds Marcus Rashford som har numera stulit den och dessutom låtsas att det var han som kom på den. Den äger såklart Ruben Neves!

Matchen var nu avgjord och Liverpool fansen började istället stjäla stolar från Wolves läktare. Inte första gången de sysslar med detta. De kanske vill dekorera om Anfield i guld och svart? Eller så var det presenter till familjen där hemma.

Wolves hade ytterligare chanser till mål, bland annat var Jiménez helt fri, men han missade den sista skarven förbi målvakten. Men vi vann 3-0 och det var en härlig revansch mot Liverpool.

Sammanfattningsvis så var detta antagligen säsongens bästa match rent resultatmässigt, men ärligt talat var Liverpool inte speciellt bra. De är ett mittenlag denna säsong och förhoppningsvis är vi det också. Nyförvärven har verkligen lyft laget med sin entusiasm och framför allt gillade jag hur Lemina vann mittfältet på egen hand, vilket gjorde att Nunes och Neves kunde följa med framåt i anfallen. Nästa match är mot jumbolaget Southampton. Kan vi ta tre poäng där så borde vi inte åka ur.

Dagens kommentar från läktaren: ”Magnificent, one of our best performances for years. Goals, defensive discipline, tenacity and quality in midfield. Showed character to survive a siege after half time. Lopetegui is elite tier management. I know it’s far from plain sailing, and other teams will fight and scrap for their lives, but I just don’t see us going down under this man”.

Wolves head coach Julen Lopetegui säger: "We are happy because we won and we got three important points. The players made a big effort, but this is all. It’s only three points – we have not done anything at the moment. We have to continue working hard and looking for the next match”.