Varningar: Manquillo, Clark (Newcastle).
Domare: Graham Scott.

WOLVES (3-4-3, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saïss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Fernando Marçal – Francisco Trincão (Leander Dendoncker 86), Raul Jiménez, Hwang Hee-Chan (Adama Traoré 93). Ej använda avbytare: John Ruddy, Ryan Ait-Nouri, Ki-Jana Hoever, Willy Boly, Luke Cundle, Fabio Silva, Daniel Podence.
NEWCASTLE (4-1-4-1): Darlow, Manquillo (Murphy 70), Fernandez, Clark, Ritchie, Hayden, Longstaff, Willock (Hendrick 35), Almiron (Gayle 77), Joelinton, Saint-Maximin. Ej använda avbytare: Gillespie, Schar, Lewis, Krafth, Fraser, Anderson.

Wolves vann senast borta mot Southampton och siktade på en ny seger här, vilket i så fall skulle vara säsongens första vinst hemma på Molineux. Newcastle är inte så bra denna säsong och vi trodde nog på tre poäng. Särskilt som att Raul Jiménez nu verkar vara tillbaka i gammalt gott slag - det betyder mycket för vårt anfallsspel.

Taktiken 3-4-3 som vanligt. Ruben Neves och Francisco Trincão gick in i laget medan Leander Dendoncker och Daniel Podence fick sitta på bänken, där de även hade sällskap av bland annat Adama Traoré. Så vi hade bra folk att sätta in vid behov.

Tyvärr dåligt väder och ösregn, men helt underbart med publik på läktaren igen. Man längtar verkligen till att besöka Wolverhampton. Innan match hölls det en tyst minut för Roger Hunt, VM-hjälte 1966.

FÖRSTA HALVLEK
Kallt och ruggigt. Newcastles spelare verkade frysa mest för de sprang på allt i inledningen och satte press på Wolves uppspel. Men när vi väl fick tag i bollen kunde vi enkelt passa oss förbi pressen.

Wolves tacklade hårt och det blev många frisparkar emot oss, vilket gav Newcastle ett visst initiativ. Men vi kontrade framför allt genom Hwang som tunnlade två spelare innan han spelade fram Jiménez, men chansen rann ut i sanden.

Dessa två, Hwang och Jiménez var väldigt rörliga och det gav Moutinho möjlighet att sticka in små passningar vid Newcastles backlinje och det blev farligt nästan varje gång vi kom nära deras straffområde.

Till slut blev det också mål. Jiménez kämpade till sig bollen och spelade bollen fram till Hwang som rusade kraftfullt i djupled. Vår korean kom fri och vinklade snyggt in 1-0 bakom en utrusande målvakt. Perfekt tajmad löpning av HWANG, och vi ledde matchen.

Nu var det bara Wolves och nästa att testa var Moutinho som sköt ett tungt skott från långt håll. Lite senare kom Wolves i en snabb kontring då både Moutinho och Neves tacklade på mittfältet, bollen spelades ut till Hwang på vänsterkanten som passade över till Trincão som var helt fri. Trincão laddade och sköt ett kanonskott i ribban. Otur, men han kanske skulle dragit ner på kraften lite - borde varit mål.

Men istället för tvåmålsledning så kvitterade Newcastle på ett ganska kontroversiellt sätt. Saint-Maximin spelade fram till Joelinton. Wolves keeper Sa rusade ut och de båda spelarna kolliderade. Sa blev liggande men spelet fortsatte. Efter en ganska lång stund med liggande målvakt utanför målet fick Newcastle skottläge och HENDRICK sköt bollen i mål. Sa försökte hinna dit trots sin smäll, men kunde inte stoppa bollen.

Nog borde domaren ha blåst av spelet? Inte lätt att spela utan målvakt. Vår head coach Bruno Lage fick också varning för protest. Detta skedde precis innan paus så Wolves fick något snopet gå till pausvila med 1-1.

ANDRA HALVLEK
Newcastle började andra halvlek bra och Wolves verkade inte ha kommit över den tråkiga kvitteringen. Saint-Maximin fick en vass chans inne i straffområdet, men Sa täckte snyggt och stoppade skottet från nära håll.

Men efter en knapp timme var Wolves åter i ledningen och det var en kopia av vårt första mål. Jiménez vann närkamp på mitten och Hwang rusade i djupled. En perfekt passning följde och HWANG rullade in 2-1 precis på samma sätt som vid hans första mål, men denna gång med vänsterfoten. Jubel på läktaren och Hwang var dagens hjälte.

Newcastle jagade därefter en kvittering och flyttade upp spelet, men Wolves såg farligare ut i kontringarna. Hwang var nära att hitta Jiménez framför mål, men han nådde inte bollen.

Wolves försvar nickade bort de flesta inläggen och Newcastle hotade aldrig vårt mål trots att vi backade hem alldeles för djupt de sista tio minuterna, vilket var onödigt. Vi vann 2-1 och det var vår andra raka seger.

Sammanfattningsvis så fick vi se ett nytt anfallspar Jiménez och Hwang visa upp sig och de levererade verkligen. Man får lite Jota-feeling av Hwang som springer som en kanin i precis rätt ögonblick och är kylig framför mål. Jiménez är verkligen tillbaka nu efter sin huvudskada, han var strålande och spelade fram till båda målen. Nu är det landskampsuppehåll och tabellen ser riktigt bra ut.

Dagens kommentar från läktaren: "Really strange game. Started and finished each half poorly, yet dominated the middle 30 minutes of both. Brilliant play from Raul to set up Hwang and really composed from him both times. Our football just didn’t really flow and we ultimately ended up sitting deeper and deeper. Fortunately Newcastle lacked any genuine quality and we saw out the game with relatively few panics”.

Wolves head coach Bruno Lage säger: ”That's the dynamic we want to create. When you look at our goals, it's not just about Raul and Hwang. But when you find that space in-between the lines, you have to have those kind of players that can receive the ball and the other guys to attack the space. That's the dynamic we want. It's very hard to defend against".