Varningar: Ait-Nouri (Wolves). Trippier, Lascelles, Burn, Longstaff (Newcastle).
Domare: Anthony Taylor.

WOLVES (5-2-3, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Max Kilman (c), Craig Dawson, Toti Gomes, Rayan Ait-Nouri – Boubacar Traoré (Tommy Doyle 54), Mario Lemina (João Gomes 86) – Pedro Neto (Sasa Kalajdzic 77), Matheus Cunha, Hwang Hee-chan. Ej använda avbytare: Daniel Bentley, Matt Doherty, Santiago Bueno, Jonny Otto, Pablo Sarabia, Fabio Silva.
NEWCASTLE: Pope, Trippier, Lascelles, Schär, Burn, Longstaff, Guimaraes, Joelinton, Almiron (Willock 72), Wilson, Gordon. Ej använda avbytare: Gillespie, Dubravka, Krafth, Livramento, Dummett, Targett, Hall, Ritchie.

En svår, men skadedrabbad motståndare väntade i ett iskallt höstregn på Molineux. Newcastle spelar i Champions League och har därför en ansträngd trupp vilket har lett till ett antal skador, inte minst på anfallaren Alexander Isak.

Wolves fick tillbaka Mario Lemina och Nelson Semedo efter avstängningar. De ersatte João Gomes och Matt Doherty. Taktiken som vanligt 5-3-2, den har ju gett oss fyra raka matcher utan förlust inför denna match.

FÖRSTA HALVLEK
Newcastle fick en bra chans direkt då Longstaff sköt alldeles utanför stolpen. Wolves kom igen genom Ait-Nouri, men inlägget hamnade framför Hwang. Det var en jämn inledning och när Newcastle slarvade kunde Hwang spela fram Cunha, men skottet gick rakt på keepern.

Men det var ändå gästerna som tog ledningen i 22:a minuten. Gordon slog ett inlägg och Wolves målvakt Sá gav sig ut på en utflykt, han kolliderade med två spelare och tappade bollen som han fångat. Den ramlade ner hos Wilson som sköt, men Toti räddade på mållinjen. Returen gick tyvärr rakt ut till WILSON igen och nu kunde han slå in 0-1.

Wolves var inte ofarliga och Hwang hade först ett bra försök innan Cunha gav sig ut på en långrush, men skottet räddades av Pope i målet. På den följande hörnan kvitterade Wolves. Neto slog den långt och där kom LEMINA farande som en raket. Han nickade in 1-1 och publiken jublade.

Det såg ut att bli rättvist 1-1 i paus, då Newcastle fick en mycket kontroversiell straff på övertid. Hwang drällde med bollen i eget straffområde. Han sparkade i marken och bakifrån sprang Schär på hans ben. Schär stöp och domaren pekade på straffpunkten till allas förvåning.

VAR tittade länge och väl på situationen och på reprisen kunde man möjligen se en frispark till Wolves, men VAR ändrade inte domarens beslut och det blev straff. Den slog WILSON i mål via handen på Sá.

Fortfarande på tilläggstid hände det mycket. Joelinton var nära att göra 1-3, och i andra sidan av planen kunde Wolves mycket väl fått en straff sedan bollen träffat Guimaraes utsträckta hand. Domaren blåste inte och efter en snabb titt från VAR så höll de med. Irriterande att bedömningsnivån ska vara så olika. Jag skulle nog inte ha dömt någon straff denna halvlek, möjligen för Wolves men absolut inte för Newcastle.

Halvtid 1-2, snopet och det kändes som att vi hade blivit bestulna.

ANDRA HALVLEK
Full fart direkt i den andra halvleken, och Wolves anföll på kanten genom Neto. Men när Dawson missade en nick sköt Almiron strax utanför. Wolves kämpade ändå på och fick också en kvittering i den 77:e minuten.

Toti snappade upp bollen på högerkanten och efter en snygg solodribbling förbi ett par man stack han in bollen i djupet till Hwang. HWANG vände snyggt och rullade in 2-2 inför en jublande publik.

Wolves jagade på för fler mål, och Neto sprang ofta framåt med bollen. I ett riktigt bra läge fick Neto tyvärr ont och höll sig för baksidan av låret och han tvingades bäras ut skadad, istället för att skjuta mot mål.

Med detta dog matchen och spelarna i båda lagen nöjde sig med 2-2. Det ösregnade och var allmänt kallt, ingen ville spela mer fotboll.

Sammanfattningsvis så är såklart oavgjort mot Newcastle ett helt ok resultat, särskilt som vi låg under vid två tillfällen. Men straffen svider fortfarande, inte en chans i världen att det var straff. Nu har Wolves fem matcher i rad utan förlust och vi är på säker mark mitt i tabellen, dessutom möter vi jumbolaget Sheffield United i nästa match.

Dagens kommentar från läktaren: ”Fantastic game of football between two attacking sides, that will sadly get missed in yet another controversy against us, all commentary channels are saying if the ref hadn't given it, there's no way VAR would have intervened to give it. We were well on top for the first 25 mins of the second half, and it was good to see heads hadn't dropped at half time.”

Wolves head coach Gary O’Neil: "It’s a scandalous decision. It was a terrible on field decision and terrible that VAR didn’t intervene. I think they got it badly wrong. Hwang goes to clear the ball and Schär is already on his way down. The ball actually hits Hwang’s other boot before Schär even makes contact with him. Bit big praise from me to the group today, I thought it was a really good effort against an excellent side that cause most teams big problems.”