Avslut ej på mål: Wolves 11 Southampton 5
Domare: Andre Marriner

WOLVES (4-3-3, fr.h.): Rui Patricio – Nelson Semedo, Willy Boly, Max Kilman, Rayan Aït-Nouri – Leander Dendoncker, Ruben Neves (c) (Pedro Neto 70), João Moutinho – Adama Traoré, Raul Jiménez, Daniel Podence (Vitinha Ferreira 85). Ej använda avbytare: John Ruddy, Ki-Jana Hoever, Fernando Marcal, Owen Otasowie, Fabio Silva.
SOUTHAMPTON (4-4-2): McCarthy, Walker-Peters, Vestergaard, Bednarek, Bertrand, Armstrong (Diallo 90), Ward-Prowse (c), Romeu, Walcott, Djenepo (Long 79), Adams. Ej använda avbytare: Stephens, Obafemi, Tella, N’Lundulu, Forster (gk)

Wolves drabbades av två avbräck inför denna match. Lagkaptenen Conor Coady, som spelat 119 ligamatcher i rad, tvingades avstå eftersom han var satt i karantän efter att en närstående drabbats av covid-19. Dessutom hade Romain Saiss själv fått smittan och kunde inte heller vara med.

Utan Coady som härförare i trebackslinjen tvingades Wolves head coach Nuno att göra om taktiken helt. Det blev en fyrbackslinje där Willy Boly och Max Kilman spelade mittbackar, med Nelson Semedo och Rayan Ait-Nouri på kanterna. Mycket ovanlig uppställning som chockade dom flesta. Jag kommer inte ihåg senast som Wolves hade en fyrbackslinje. I anfallet kom dessutom Adama Traoré in, han ersatte Pedro Neto.

Southampton är ett bra lag som varit i serieledning under en period. Men vi kändes ändå som favoriter, åtminstone innan vi fick reda på att Coady inte kunde vara med.

FÖRSTA HALVLEK
Wolves såg väldigt darriga ut i försvaret i inledningen och vi kunde fått både ett och två baklängesmål under de första minuterna. Bertrand slog ett inlägg genom Wolves straffområde, men Adams missade i sista stund när han egentligen bara skulle slå in bollen i nät. På hörnan som följde nickade Neves undan bollen på mållinjen, hur skulle detta sluta? I en katastrof?

Men Wolves ryckte upp sig och fick ett bra frisparksläge efter att Podence fällts. Moutinho slog den rakt i muren, men Semedo fick därefter på en kanon som målvakten styrde rakt i gapet på Dendoncker. Men istället för att placera in bollen klippte vår belgare till allt vad han orkade och träffade rakt på målvakten.

Det var ändå Southampton som dominerade matchen och hade Walcott varit mer klinisk i avslutningarna så kunde han gjort ett par mål. Han sköt ett skott ur snäv vinkel som Patricio i Wolvesmålet räddade. Därefter kom Armstrong helt fri, men han rullade bollen alldeles utanför stolpen.

Wolves var inte helt utspelade, men hade det svårt att hålla uppe bollen i anfallen. Southampton var starkare och Jiménez fick aldrig ens lukta på bollen mot två fysiska mittbackar. Vi fick en chans på en ny frispark, och när Podence nickskarvade den mot mål fick keepern upp en hand och räddade.

Sedan hände inte mycket. Southampton tog över allt mer, men vår nykomponerade backlinje spelade upp sig och höll tätt, det var därför 0-0 i paus.

ANDRA HALVLEK
Wolves började mycket bättre i andra halvlek och hittade nu rätt med flera passningar i rad. Podence sköt hårt, men bollen kom i målvaktshöjd så det var enkelt för keepern att rädda. På hörnan som följde hade Jiménez ett bra nickläge, men han träffade inte bollen ordentligt.

Det var därför lite överraskande att Southampton tog ledningen. Wolves förlorade två stenhårda närkamper och när Ait-Nouri blev liggande var det plötsligt helt tomt på vår vänsterkant. Adams sköt in bollen framför mål och där hängde inte Semedo med WALCOTT som bredsidade in bollen i öppet mål.

Lite senare var det nära mål igen när Walcott sprang igenom helt fri, men hans avslut var bedrövligt och rullade en bra bit utanför. Nu såg det inte bra ut alls.

Wolves head coach Nuno bestämde sig därför för att ändra taktik. Han bytte ut den defensive mittfältaren Neves och satte in Neto till vänster i anfallet. Podence flyttades då in i mitten tillsammans med Jiménez och nu spelade vi nästan 4-2-4.

Det blev genast full fart framåt. Traoré kom farande på kanten och nu var det tre väntande vargar i straffområdet. Podence fick passningen, passade vidare till Neto som sköt, men en försvarare blockerade. Men nu såg det betydligt bättre ut, och Southampton trycktes tillbaka.

Ait-Nouri fyllde på ute till vänster och nu hade vi nästan fem anfallare, man undrade om vi skulle åka på en kontring, men istället så fick vi faktiskt in kvitteringen. Jiménez snappade upp bollen, vände och sköt hårt i stolpen. Returen gick till NETO som petade bollen i mål och det var 1-1.

Lite senare fick vi en farlig frispark som Jiménez nickade i nät, men han var en halv meter offside. Nu var vi verkligen på gång och jagade en vinst. Nu fanns det alla chanser att gå för seger eftersom Southampton maskade och var rädda om sin poäng.

Men Nuno blev försiktig igen och bytte på nytt taktik. Anfallaren Podence byttes ut och mittfältaren Vitinha kom in. Då dog allt i anfallsväg för Wolves och matchen spelades bara av, de sista minuterna. Det slutade 1-1 och det var inte helt orättvist, även om det kändes som att vi kunde vunnit detta med tanke på vilket tryck vi hade under de sista tjugo minuterna.

Sammanfattningsvis så var det en märklig match. Fyrbackslinje, darrigt spel och underläge. Sedan helt plötsligt full galopp framåt med fyra anfallare och kvittering. Därefter igelkottstaktik igen för att rädda en poäng. Nuno har en del att fundera på. Det såg spännande ut med Neto, Podence, Jimenéz och Traoré inne samtidigt. Kanske kan 4-2-3-1 vara lösningen?

Dagens kommentar från läktaren: "Could have won, could have lost. The performance was good at times, very good at others and shocking some of the time. Disappointing again in the first half but can’t complain with the result. Lacked a clinical edge at times tonight and a mistake at the back biting us in the ass.”

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "It was a good game. Both teams played with high tempo. They have very good players and a very good manager. We matched them. We finished the game on the front foot. I'm very proud of the reaction to the goal."