Lagbanner
Ny manager i Wolves - Bruno Lage (?)

Ny manager i Wolves - Bruno Lage (?)

Starka rykten att det är klart


Brukar väl inte publicera nyheter före de är bekräftade och ännu är det inte officiellt med ny manager för Wolves. men det är så starka rykten att det känns rätt att skriva om det.  Men obs att när detta skrivs är han inte 100% klar och presenterad av Wolves, så något kan ju spricka i sista stund.

Bruno Lage, alltså.  Vem är det?

Enligt wikipedia är Lage ett danskt namn som betyder ungefär "lagkamrat".  Låter ju bra, men gissningsvis kommer ju Bruno att kallas för Bruno av de flesta, med tanke på att han ersätter Nuno.  Att han kallar sig Lage beror på att hans pappas ena efternamn var just Lage, men hans egentliga namn är Bruno Miguel Silva do Nascimento.  Samma sista efternamn som Pelé, alltså.  Låter ju också bra.

Bruno är portugis, 45 år, och har ganska liten erfarenhet av att vara huvudansvarig.  Han ledde Benfica under 74 matcher inom loppet av 1,5 år åren 2019-2020, men har i övrigt mestadels varit assisterande tränare.  Kan kanske tyckas det är en nackdel att han är oerfaren huvudansvarig, men att han 2015-2018 var i England/Wales som assisterande i Sheffield W och Swansea väger nog upp det hela ganska rejält. Engelsk fotbollskultur och allt runtomkring inklusive vardagsliv etc är inget nytt för Bruno, så någon kulturkrock bör vi inte behöva vara rädda för.

Bruno sägs stå för tokoffensiv fotboll, men om det är en skröna eller faktisk verklighet återstår väl att se. Och att leda Benfica mot svaga lag i portugisisk miljö är ju något helt annat än att leda Wolves mot kvalitetslag i Premier League. Det skall vi såklart utgå från att Bruno förstår och nej, han kommer inte ställa upp 2-3-5 eller nåt annat märkligt.

Fast mer offensivt lagd än Nuno är han säkert, och det låter för mig som en rejäl uppgradering på de flesta sätt. Förhoppningsvis utan att resultaten blir sämre, men vi får tro på det bästa och önska honom lycka till - om/när han blir officiellt klar. 

Håll utkik på vårt forum för där dyker ofta nyheter upp först: https://www.svenskafans.com/england/wolves/forum

-
 

Magnus Bengtsson2021-06-03 19:17:08
Author

Fler artiklar om Wolves