Lagbanner
 Spelarbetyg i halvtid säsongen 20/21

 Spelarbetyg i halvtid säsongen 20/21

"Karl Stad" betygsätter Wolves


En säsong som hittills varit fylld av olyckliga skador har gjort att vi behövt rotera mer i vår tunna trupp än vad vi behövt tidigare säsonger. Här är min syn på hur spelarna presterat.

Betygsskala:

5=Världsklass
4=Mycket bra
3=Bra
2=Godkänd
1=Dålig
0=Usel

Siffrorna inom parentes i statistiken är matcher som man har hoppat in och +/- är hur många mål man har varit inne på framåt kontra bakåt

Målvakter

Rui Patricio

17(0) 1530 min, 0 mål 0 ass, 1 gult 0 röda, +/- : -6

En bra säsong av Rui, han har släppt in några mål som sett lite halvbilliga ut men inga direkta tavlor. Har efter De Geas nedgång visat sig vara den iberiska halvöns bästa målvakt. Inte särskilt spektakulär men är lugn och stabil, man vet alltid vad man får ut av honom. Har säkerligen flera säsonger kvar på toppnivå.

Betyg:3

Försvarare

Conor Coady

16(0) 1440 min, 0 mål 0 ass, 3 gula 0 röda, +/- : -6

Det har under den här säsongen när publiken har varit frånvarande blivit extra tydligt att Conor är en exemplarisk kapten som styr sina medspelare i nittio minuter. Är väldigt viktig för speluppbyggnaden med sitt fina passningsspel. Har direkt eller indirekt varit inblandad i fler baklängesmål än vanligt som drar ner betyget lite.

Betyg:3

Willy Boly

12(0) 1080 min, 0 mål 0 ass, 1 gult 0 röda, +/- : -3

Den store, starke, ständigt tuggummituggande fransosen har gjort en helt ok säsong så här långt. Brutalt bra i duellspelet i vanlig ordning men inte lika vass när bollen inte är i hans omedelbara närhet. Lider nog väldigt mycket av att hans pålitlige wingman Doherty försvann och ersattes med den opålitlige Semedo. Kan förhoppningsvis höja sig några snäpp under resten av säsongen.

Betyg:2

Romain Saiss

12(0) 1058 min, 3 mål 0 ass. 0 gula 0 röda, +/- : -4

En av trotjänarna i klubben som etablerat sig som en inventarie i laget när han är frisk. Är den som kanske har varit bäst i backlinjen iår. Tuff och stark men ibland lite opolerad, spelar med ett stort hjärta. Fortsätter även den här säsongen att visa att han är ett bra vapen i offensivt straffområde.

Betyg:4

Marcal

10(3) 570 min, 0 mål 0 ass, 2 gula 0 röda, +/- : -2

Värvades in som backup till Jonny men har fått spela en hel del pga dennes långtidsskada. Är egentligen ingen wingback och det märks ganska tydligt. Stark i defensiven men är totalt ofarlig offensivt. Har gjort exakt det som man förväntade sig, varken mer eller mindre.

Betyg:2

Nelson Semedo

14(0) 1231 min, 0 mål 1 ass, 3 gula 0 röda, +/- : -4

Kom med ett väldigt fint cv när värvades som innehöll regelbundet spel i ett av världens bästa klubblag och landskamper för regerande europamästarna men har inte varit nära att leva upp till det. Har gjort mängder med misstag i och runt det egna straffområdet och det håller inte om klubben har ambitionen att utmana om topp6-placeringar. Man kan ju hoppas att han har haft en acklimatiseringsperiod för det har sett lite bättre ut på slutet.

Betyg:1

Max Kilman

10(2) 758 min, 0 mål 1 ass, 1 gult 0 röda, +/- : 0

Den forne landslagsspelaren i futsal är en av de största positiva överraskningarna den här säsongen. En klok doldis som gått lite under radarn men som har utvecklats väldigt fint. Syns inte så mycket i matcherna men det är inget negativt för en försvarare, bör kunna få mer speltid framöver. Är dessutom en homegrown-spelare så honom bör vi hålla hårt i.

Betyg:3

Rayan Ait-Nouri

8(2) 530 min, 1 mål 0 ass, 0 gula 0 röda, +/- : -2

Visade upp sig med dunder och brak genom att göra mål redan efter arton minuter i sin debut. Har blandat och gett en hel del men har överlag varit en positiv bekantskap med sin fredjdighet offensivt och sin vilja att alltid göra något med bollen. Har mycket att jobba på i sin defensiv och känns i spelsättet lite som en kopia av Vinagre även om jag tycker Vinagre är bättre.

Betyg:2

Ki-Jana Hoever

3(2) 119 min, 0 mål 0 ass, 0 gula 0 röda, +/- : -2

Räck upp en hand den som vet hur hans efternamn ska uttalas. Speltiden har varit väldigt begränsad men han var bra mot Man Utd och är ett jättelöfte. Visar upp en härlig inställning och är väl framförallt bra defensivt men ser inte helt bortkommen ut i offensiven heller.

Betyg:2

Ruben Vinagre

2(1) 172 min, 0 mål 0 ass, 0 gula 0 röda, +/- : -6

Jag kan inte säga att jag har något bestående intryck av Ruben den här säsongen mer än att han var katastrofal precis som resten av laget mot West Ham. Lånades tidigt ut till Olympiakos där speltiden har varit begränsad. Måste nog snart omsätta sin talang i kvalitet annars riskerar han att stagnera helt.

Betyg:1

Oskar Buur Rasmussen

1(1) 22 min, 0 mål 0 ass, 0 gula 0 röda, +/-

Svårt att sätta betyg på en spelare som spelat så lite. Kom in i premiären och gjorde sitt jobb men inte mer. Gissar på att det inte blir fler framträdanden i Wolveströjan, han är inte och kommer nog aldrig att bli nog bra för Premier League. Minns dock med glädje hans mål mot Hull (tror jag) säsongen när vi vann Championship.

Betyg:2

Mittfältare

Joao Moutinho

15(3) 1072 min, 0 mål 0 ass, 2 gula 1 rött, +/- : -9

Wolves kanske mest meriterade spelare någonsin men det märks att att åldern börjar ta ut sin rätt. Bidrar inte så mycket offensivt längre förutom vid fasta situationer utan får mest inrikta sig på defensiva uppgifter. Pendlar mycket i matcherna där han ena stunden styr tempot och driver på medspelarna för att i nästa bara dra på sig och söka frisparkar. Är väldigt beroende av Dendoncker för att få sitt spel att flyta.

Betyg:2

Ruben Neves

17(4) 1153 min, 1 mål 0 ass, 3 gula 0 röda +/- : -9

Lagets högst värderade spelare enligt transfermarkt.com men det återspeglar sig inte i verkligheten, är inte sällan den som blir bänkad när innermittfältet är ordinarie. Spelet som han charmade oss med säsongen 17/18 är nästan helt borta, Det fina passningsspelet finns fortfarande där men det går mest i sidled och ibland som krossbollar ut mot kanterna. Har även svårt att äga sin yta i matcherna vilket ställer till problem för försvaret

Betyg:1

Leander Dendoncker

12(1) 947 min, 0 mål 0 ass, 2 gula 0 röda, +/- : +1

Han är inte speciellt iögonfallande den gode Leander. Ser klumpig och långsam ut och hans touch är inte den bästa. Men han är oerhört viktig med sitt box-to-box-spel och sin starka fysik och det är tydligt att när han spelar så fungerar resten av laget. Är säkert en av de första namnen Nuno plitar ner i sin startelva när han är tillgänglig. En väldigt underskattad spelare.

Betyg:4

Vitinha

9(7) 172 min, 0 mål 1 ass, 0 gula 0 röda, +/- : +2

Har fått spela ganska lite och ibland också i en position som inte är hans allra bästa. Väldigt svårbedömd, har inte synts så mycket i de matcherna han spelat. Men jag tycker att man kan se att han har fin teknik och hyfsad speluppfattning. Tror inte att han kommer köpas loss när lånet är avslutat.

Betyg:2

Owen Otasowie

4(3) 115 min, 0 mål 1 ass, 1 gult 0 röda, +/- : 0

En viljespelare. Kom in och gjorde skillnad i vinstmatchen mot Chelsea och jagade slut på sig själv efter en halvlek i matchen där på mot Burnley. Fin fysik till skillnad mot många andra i laget men har fortfarande en hel del kvar att lära. Skulle nog må bra av att lånas ut nästa säsong.

Betyg:2

Pedro Neto

17(1) 1359 min, 4 mål 3 ass, 0 gula 0 röda, +/- : -3

Sett över säsongen såhär långt kanske lagets bäste spelare och har fyllt skorna efter flyktade Diogo Jota på ett bra sätt. Är inte en lika bra målskytt men tenderar inte att hamna i samma långa spelmässiga svackor heller. Försöker alltid utmana och är ett ständigt hot mot motståndarnas försvar med sin snabbhet och teknik. Har bidragit med många poänggivande mål och assist och går en ljus framtid till mötes.

Betyg:4

Adama Traore

17(7) 1030 min, 0 mål 0 ass, 3 gula 0 röda, +/- : -3

Var enormt hajpad innan coronauppehållet då i princip varenda storklubb i Europa ville ha honom men har efter det haft det jobbigare och det är poängproduktionen som främst har sviktat. Är fortfarande en mardröm att möta med sin styrka och snabbhet och det är inte utan anledning som motståndarna dubblar och ibland tripplar upp bevakningen på honom. Lider mycket av att det inte finns nån Jimenez i boxen som kan förvalta hans inspel. Han har varit bra men den skrala poängskörden hindrar honom från ett högre betyg.

Betyg:3

Daniel Podence

15(1) 1127 min, 3 mål 2 ass, 2 gula 0 röda, +/- : -3

Lagets mest sevärda spelare när han är på humör. Med sin snabbhet, teknik och sin låga tyngdpunkt är han en fröjd att skåda. Tyvärr är det inte alltid det är så utan han är ibland helt osynlig. Får problem när motståndarna backar hem då han behöver ytor att jobba på för att vara effektiv. Har producerat hyggligt med poäng och varit viktig för lagets offensiv.

Betyg:3

Anfallare

Raul Jimenez

10(0) 825 min, 4 mål 0 ass, 0 gula 0 röda, +/- : -1

Inledde säsongen på sedvanligt Raulmanér med att göra mål i nästan varannan match och såg ut att vara precis lika bra som vanligt. Men sen klev världens genom tiderna mest överskattade mittback in i handlingen och fick nån av sina lockar från elchocksfrisyren i ögonen och trodde att Rauls huvud var en boll och så var den säsongen över. Är kanske den enskilt viktigaste spelaren för ett lag i hela PL och är ensam skillnaden mellan plats 6-9 och 13-17. Hoppas att han är tillbaka till nästa säsong för spelare med hans egenskaper växer inte direkt på träd, de enda jag kan komma på så här direkt är Harry Kane och Erling Haaland och de lär vi inte kunna lösa även om Fosun visar upp en plånbok tjock som Svea Rikes Lag.

Betyg:4

Fabio Silva

12(8) 523 min, 1 mål 0 ass, 1 gult 0 röda, +/- : -6

Har inte fått någon tacksam uppgift, det ska sägas direkt. För det var ju inte så här det var tänkt. För med den prislappen runt halsen och att tvingas gå in och ersätta en världsklassanfallare när man bara är 18 år är ingen rolig uppgift och inget man kan kräva att han ska klara av. Men att han ska göra det bättre hade man väl kunnat förvänta sig och det är ganska talande att han i vissa matcher petats till förmån för Vitinha och Otasowie. Jag har ännu inte lyckats se vad han har för styrkor.

Betyg:1

- -

Ha gärna åsikter och kommentarer om betygsättningen

Johan Axelsson (Karl Stad)2021-01-06 16:13:00
Author

Fler artiklar om Wolves