Lagbanner
West Bromwich borta? - FA-cupen lottad

West Bromwich borta? - FA-cupen lottad

Lokalderby väntar om Wolves vinner omspelet

Lottning till FA-cupens fjärde omgång genomfördes idag.  De som vinner omspelet mellan Wolves och Brentford fått "nöjet" att åka till Sandwell träskmark och möta West Bromwich.

"That lot down the road, twi".  Wolves fans har inte behövt sätta foten i Sandwell sedan i maj 2021 och före säsongen 20/21 gick det cirka 10 år utan att lagen möttes, så det är delvis en unik chans att se Wolves tvåla till sina hatade grannar.  Derbyt klassas ju som ett av de mest känsloladdade hatderbyna i England och att lagen drogs mot varandra nu måste betraktas som en drömlottning.

Äntligen får Wolves fans chansen till revansch för det som hände 2007 när lagen möttes på Molineux i FA-cupen. På grund av hur regelverket ser ut runt tilldelning av biljetter hamnade bortafansen på South Bank där de mest hängivna Wolvesfansen normalt står, och som tack för gästfriheten lämnade knogsläparna kvar mängder med plastpåsar från Tesco på stolarna (blåvita). Man kan väl erkänna att det fanns en viss finess i det, men usch vad förnedrande.  Men nu 17 år senare kan alltså Wolves fans få sin revansch, genom att hitta på något liknande i "toalettstolen", som the Shits hemmaarena kallas i folkmun.

Men om mötet skall bli av måste Wolves som sagt besegra Brentford i omspelet.  Matchtiden till den är förresten ännu inte spikad, men det lär bli tisdag 16/1 eller onsdag 17/1.  Det potentiella mötet WBA-Wolves spelas preliminärt lördag 27/1 eller söndag 28/1, och kommer få en early kickoff.

Komplettering:  För er som inte minns eller kan historien om den där WBA-matchen 2007, så var det då uttrycket "pie and a pint" föddes och som fortfarande används lite sarkastiskt i olika sammanhang av missnöjda fans. När WBA tilldelades hardcore-läktaren South Bank tyckte Wolves klubbchef Jez Moxey att de med säsongsbiljetter på South Bank kunde kompenseras med en "pie and a pint" för att de tvingades byta stol, och det blev minst sagt dålig stämning. Om inte redan Moxey var ogillad av alla sedan tidigare så blev han nu fansens hatobjekt i klubbledningen.  Så det är liksom inte "bara ett derby" om revanschmatchen nu blir av 17 år senare.  Det är en match med fler bottnar.

Magnus Bengtsson2024-01-08 22:12:00
Author

Fler artiklar om Wolves