Lagbanner
Wolves-Leicester 0-0

Wolves-Leicester 0-0

Mållöst igen

Ingen "full matchrapport" utan mer några korta rader.

Matchen inleddes med ganska öppet spel i högt tempo och båda lagen såg giftiga ut. Såg ut att kunna bli en målrik tillställning, men spelet dog ganska snart och blev något slags ställningskrig där egentligen ingenting hände.  Patricio gjorde en bra räddning på ett styrt skott och Wolves hade ett flertal chanser där avsluten gick långt långt utanför målramen. 

I 44:e minuten kom så matchens stora snackis och ännu en gång fick Wolves ett mål bortdömt pga ett VAR-beslut ingen åskådare förstod.   Neto slog en halvkort hörna till en mötande Jota, denne rullade bollen snett bakåt tillbaka till Neto som slog ett inlägg mot bortre stolpen. Där nickade Doherty bollen bakåt till Boly som snyggt nickade den i nät. 1-0 till Wolves och alla jublade för denna gången syntes det omöjligt att VAR skulle kunna hitta något fel.  Men märkligt nog lyckades VAR-folket fiska fram en regelvidrighet. När Jota rullade bollen snett bakåt till Neto så kom denne från en "offsideposition", dvs hans häl befann sig i offsideläge.  Och trots att passningen alltså gick bakåt är det där tydligen offside.  Svårt att hävda att en offside inte skall dömas offside, men samtidigt får man ju bara denna ständigt återkommande känsla att VAR förstör fotbollen. Känns oerhört löjligt att mål döms bort för offsider ingen varken ser eller har fördel av och som letas upp av videodomare som sitter i en annan del av landet och "kollar på TV".  Skrota skiten.  Och var har fotbollen hamnat när inte ens domaren vet varför mål inte godkänns.  Wolves lagkapten Coady var efter paussignalen framme hos domare Dean och hade en arg diskussion om varför målet blåstes bort. "Vem f-n var offside?", från Coady. Och Dean svarade ungefär "Inte vet jag. De säger i min öronsnäcka att det var offside, men jag vet inte på vem eller varför".   Publik, spelare och domare! - ingen visste varför målet inte blev godkänt.   Vill man ha sådana fotbollsmatcher?  Svaret är förstås "NEJ!" från de allra flesta.

Andra halvlek blev ungefär som den första. Började bra, men sedan dog den.  Wolves skapade fler och fler chanser men framförallt Jimenez hade siktet fel inställt denna dag.  Med normal utdelning på chanserna borde Wolves vunnit med ett par mål, men trots att Leicester fick en spelare utvisad med kvarten kvar så kunde Wolves aldrig avgöra matchen.   Det är andra raka mållösa matchen i PL och den andra mållösa matchen mot Leicester denna säsong.   Sedan kan man ju diskutera om det är för dåligt av Wolves eller om det egentligen är fantastiskt bra att gång på gång vara besviken över att det inte slutat med 3 poäng när vi mött topplag i PL.

Glöm inte matchen på torsdag. Espanyol kommer på besök och det handlar om 16-delsfinal i Europa League. 


Wolves-Leicester 0-0

Wolves (3-4-3): Patricio; Boly, Coady (c), Saiss; Doherty, Dendoncker, Neves (Moutinho, 82), Otto; Neto (Traore, 64), Jimenez, Jota (Podence, 78)
Subs not used: Ruddy (gk), Kilman, Buur, Gibbs-White

Leicester (4-3-3): Schmeichel (c); Pereira, Evans, Soyuncu, Chilwell; Choudhury, Tielemans (Praet, 75), Maddison; Perez (Albrighton, 68), Vardy, Barnes (Morgan, 90)
Subs not used: Ward (gk), Justin, Gray, Iheanacho

Red card: Choudhury (75)

Attendance: 31,682 (3,007 Leicester)

Referee: Mike Dean (Wirral)

Antal avslut: 15-9
varav på mål:  3-3
Bollinnehav%: 42-58
Antal hörnor: 7-0

Magnus Bengtsson2020-02-15 10:19:00
Author

Fler artiklar om Wolves