Lagbanner
Wolves Påzkquizz - svaren

Wolves Påzkquizz - svaren

Rätta svaren till förra helgens quiz

 2019                    PL                         7/57pEspiritoSanto                      
Vi vinner ju ”aldrig” mot Brighton. Men hur gick det egentligen på Molineux förra årets Påskafton? Matchstatistik: Bollinnehav 68-32, avslut 23-5, hörnor 14-1. Bäst spelarbetyg (av SwedeWolves) fick Vinaigre.
Hur slutade matchen?
A 0-0
Tja. Vi förlorade i alla fall inte…
 
 
2018                    CC                        1/99pEspirito Santo
En känsloladdad och minnesvärd bortamatch i Middlesboro’. Wolves avslutade matchen tillbakapressade med bara nio man och Middles gjorde mål i 94:e minuten. Wolveshöll ändå undan och vann med 2-1 (Costa, Cavaleiro). Middlesboro’ hade en högerytter som matchen igenom utgjorde ett ständigt hot med sina snabba kantruscher. Han assisterade också till reduceringsmålet.
Vem var den snabbe yttern?
C Traoré
En av få motståndarspelare som man noterade under den vinnande säsongen. Tydligen fastnade insatsen även på Nunos näthinna. Idag har vi AdamaTraoré i Wolves och han har efter en mindre lyckad säsong 18-19 utvecklats till en världsspelare, på alla stora klubbars radar.
                            
 
2017                    CC                        15/58pLambert
Dubbla påskmatcher. Först förlorade vi (förstås) hemma mot Brighton på Långfredagen (0-2). Sedan åkte vi till Leeds på Annandagen. FjortonSwedeWolvesare på medlemsresa fanns bland publiken när vi vann med 1-0! I vårt mittförsvar spelade Williamson och Stearman medan Coady(höger) och Doherty (vänster) var ytterbackar i en 4-5-1 uppställning. Vi vann matchen med 1-0,
Vem var den ensamme anfallaren som gjorde enda målet?
C Dicko
Först inlånad 2013 och sedan köpt, gjorde 32 mål på 98 matcher under tre och ett halvt år, varav han gick skadad i ett drygt år. Tillhör Hull City men är utlånad till Vitesse Arnhem, Holland, för säsongen.
 
2016                    CC                        14/58pJackett
Ingen påskmatch alls för Wolves detta år, minns inte varför. SwedeWolves åkte på medlemsresa veckan efter och fick se mötet mellan Kenny Jackett och Mick McCarthy. Ett sömnpiller där de flesta i publiken somnade före pausvilan, enligt matchrapporten.Matchen mot Ipswich slutade som ni alla förstår (ingen minns väl?) mållös.
Wolves vänsterspringare hette Jeremy Hélan. Han var inlånad från…?
C Sheffield Wednesday
Fransmannen Hélan gick via akademin i Clairefontaine till Rennes: Manchester City plockade upp talangen och han utvecklades i deras utvecklingslag. Han nådde inte hela vägen där utan hamnade efter lånesejourer i Carlisle och Shrewsbury till sist i Sheffield Wednesday. Wolves lånade in honom och han spelade åtta matcher. Jag minns honom inte alls, förutom namnet då, man associerar ju till ”Helan & Halvan”…  I början av säsongen 16-17 hoppade han av fotbollskarriären för, att fokusera på sin religion, islam.
 
 
2015                    CC                        7/78pJackett
”Dicko, Afobe, Sako - it’s magic you now”. Dubbla matcher. Afobe&Dicko ordnade Wolves tredje raka seger, med varsitt mål, borta mot Forest på Långfredagen. På Annandagen spelades en galen match på Molineux. Matchen avgjordes i 88:e minuten när en Wolvesspelare nickade in 4-3 framför en extatisk hemmapublik.
Vem gjorde det klassiska målet?
D Dave Edwards
“Dangerous Dave” som ju inte alls var målfarlig sina första säsonger med Wolves, tränade mycket på, att ”ta sig in i boxen” och vara med och avsluta anfall. Han blev ju med tiden riktigt bra på detta och gjorde till sist verkligen skäl för det, från början, lite hånfulla smeknamnet. I den här matchen smög han in och nådde högst på ett inlägg från vänster. Nickskarven satt perfekt och jublet var enormt. Alltid skönt för Wolves, att spöa Dirty Leeds, av historiska skäl.
 
 
2014                    L1                         1/103pJackett
Årtiondets match? Vi tog emot Rotherham på Molineux. De gjorde fyra (!) mål men var ändå inte riktigt nära, att vinna. Wolves gjorde hela sex mål och vann med tennissiffrorna 6-4, Dicko gjorde hat-trick, Edwards och MacDonaldsköt var sitt mål. Ytterligare en målskytt fanns alltså, en mycket ovan sådan.
Vem gjorde sitt första mål för Wolves, till 5-4 i 90:e minuten?
B Sam Ricketts
Lagkapten Ricketts första mål för Wolves, det blev sedan ett till. Idag är Ricketts manager för Shrewsbury.
 
 
2013                    CC                        23/51p        
Påsken det här året gav två 3-2 vinster (Middlesboro’ & Birmingham) och sex välbehövliga poäng i en annars mycket trist säsong som slutade med nedflyttning till L1.
Vem var ”head coach/manager/ansvarig för laget”, just under påskhelgen detta år?
C Dean Saunders
Hur lyckades Saunders vinna två matcher i rad…? Efter, att Solbakken skickats ut av en otålig Morgan i januari gick stafettpinnen till Saunders. Han hade varit en mycket duktig PL-spelare och hade lyckats bra som manager i Wrexham. Men, med en spelartrupp som inte var precis ”harmonisk” och med måhända bristande kompetens som manager, gick det inget vidare för honom i Wolves. Det blev nedflyttning till L1 och avsked efter säsongen.
 
 
2012                    PL                         20/25pConnor
Efter att Steve Morgan sparkat Mick McCarthy i februari 2012 fick dennes assistent Terry Connor ta över rodret. Det gick ju inte bra. Påskens förlust mot Stoke (1-2) var det sjätte raka nederlaget. De fyra spelare som startade flest gånger i PL denna säsong startade också i matchen mot Stoke. Men bara en startade i seriens samtliga matcher (38). Han byttes aldrig ut, utan spelade varenda en, av säsongens 3420 minuter + tillägg!
Vem var det som spelade varje (serie-)minut denna säsong?
B Stephen Ward
Anfallaren Wardy, som fick spela forward, yttermittfältare och sedan ytterback under sin tid i Wolves, spelade varje minut den säsongen. Det som började med en skakig inledning i anfallet slutade med en lysande karriär som stabil vänsterback, landslagsplats och till och med EM-slutspel. En lång PL-karriär i Wolves, Brighton och Burnley blev det och han är fortsatt aktiv, numera i Stoke, med bla Danny Batth. Vi minns ju gärna hans mål, då vi vann mot Liverpool på Anfield.
 
 
2011                    PL                         17/40pMcCarthy
Vi mötte Fulham på Påskafton och 1-1var ett fall framåt efter föregående förluster mot Newcastle (1-4) och Everton (0-3) men kändes ändå som två förlorade poäng. Vi ”firade påsk” på nedflyttningsplats och kämpade och slet varje match resten av säsongen för, att gneta ihop tillräckligt med poäng för ett nytt kontrakt. Vi klarade det trots förlust mot Blackburn i sista matchen (2-3). Vår förstemålvakt denna säsong, Wayne Hennessey, hade tröjnummer 13.
Men vilken målvakt hade tröja #1?
B Marcus Hahnemann
Amerikanen Hahnemann spelade med Wolves i två säsonger. Han växlade tröjnummer med Hennessey, säsongen före hade Hahnemann #13. Avslutade karriären där den börjat, i Seattle Sounders.
 
 
2010                    PL                         15/38pMcCarthy
Vi mötte Arsenal på Emirates. De var storfavoriter och dominerade oss fullständigt men vi höll heroiskt tätt bakåt. Kapten Henry fick ett kontroversiellt direkt rött och just när det såg ut som, att vi skulle lyckas knipa en sensationell poäng avgjorde Arsenals inhoppare med matchens enda mål, i 95:e minuten.Fullständig besvikelse. Tung bedrövelse. Heartbreak.
Vem var den icke-brittiske målgöraren?
C Nicklas Bendtner
”Lord Bendtner”, ”danskjäveln”, ”jättebabyn”. Orkar inte säga mer, det målet var hemskt, att uppleva. På sportpub i – Köpenhamn…
 
 
2000                    CC                        7/74pLee (Ward, Jones)
Påskafton på Millenium-året spöade vi Barnsley genom två mål av AdeAkinbiyi. I motståndarlaget spelade en ex-varg. En mittfältare med landslagsmeriter som via två år i Forest nu spelade i Barnsley. Efter karriären drabbades han av leukemi. Han tillfrisknade och samlar idag in pengar till forskningen bla genom, att cykla långa sträckor, tex har han kört alla sträckorna i Tour de France några dagar före huvudtävlingen.
Vem är han?     
D Geoff Thomas
Thomas, nio landskamper för England, blev 2018 hedersdoktor vid universitetet i Birmingham, för sina välgörenhetsinsatser, inte minst för Cure Leukemia som tex hjälpte Carl Ikeme när även han drabbades av sjukdomen.
 
 
1990                    DIV II                   10/57pTurner
Vi firade påsk med, att vinna mot de blivande seriesegrarna Leeds United med 1-0 på Molineux. Graham Turner var manager från 1986-1994. När han kom efterträdde han närmast en manager som på 70-talet var en välkänd Tipsextraprofil i en ”grannklubb” med sitt långa pop-frisyr-hår.
Nä, det var inte Charlie George, utan…?
B Brian Little
Aston Villa-profilen Little minns man som en gänglig och målfarlig anfallsspelare. Å, för det långa håret då. Spelade ihop med lika hårfagre Andy Gray och är en av de första, att bli invald i Villas Hall of Fame. Efter spelarkarriären 1984 var han firstteam coach för Wolves och blev caretaker manager när Wolves efter tre raka degraderingar droppade ner i division fyra och Sammy Chapman lämnade skutan. Little skötte laget ett par månader i inledningen av den nya säsongen. Sedan kom Turner i oktober 1986. Little gick vidare som manager och ansvarade för nio klubbar mellan 1989-2011.
 
 
1980                    DIVI                     /47pBarnwell                         
Tre (!) matcher kring påsken, detta cup-år. Förlust mot Tottenham som hade blivande Wolves-managern Glen Hoddle i laget och mot Brighton (förstås, redan på den tiden). Däremellan bortavinst i Southampton med 3-0, Andy Gray 2, Norman Bell.
I mars vann vi Ligacupen men vilken position slutade vi på i serien?
B 6:e
Liverpool försvarade titeln. Nottingham Forest, Europamästare mot Malmö FF 1979 hamnade på femte plats, en position före Wolves. Men vi slog dem i Ligacup-finalen. Det glömmer vi INTE!
 
 
1970                    DIV I                    13/40pMcGarry
Tre matcher även denna påsk; lördag, måndag och tisdag. Arsenal (2-2), Liverpool (0-1) & West Ham (0-3).Jim McCalliog& Derek Parkin startade varje match denna mediokra säsong. Andra som utgjorde ”kärnan” i startelvan var Holsgrove, Bailey, Curran, Munro&Wagstaffe. Curranblev bäste målskytt med 20 mål, däribland Tipsextras premiärmål mot Sunderland i november 1969.Wolves slutade säsongen på en 13:e plats.
Vilken klubb vann ligan det här året? Deras manager innehade posten i tolv år.
B Everton
Klubbens andra och senaste serieseger. Manager Harry Catterick vann båda Evertons titlar 1963 & 1970. Han lär ha gjort det med ”management by fear” och beskrivs av klubbens egna som ”auktoritär”… Han var i klubben i 26 år. Först fjorton år som spelare fram till 1951 och sedan, tio år senare, var han manager i tolv år. Catterick avled av en hjärtattack på Goodison Park efter, att ha sett en match i 1985. På hans gravsten lär stå Evertons motto: Nil satis nisi optimum”
 
 
1960                    DIV I                    2/54pCullis
Påskafton gav förlust i Newcastle (0-1) och sedan spelade vi en ”doubleheader” mot Nottingham. På Annandagen vann vi på Molineux (3-1) och redan nästa dag möttes lagen igen, på City Ground (0-0). Det var ganska vanligt med den typen av dubbelmöten förr, inte minst under julhelgerna.Wolves öste annars in mål hela säsongen, det blev totalt 100 ligamål. Dessa fyra gjorde tillsammans 70 mål.
Men vem gjorde flest (29), bland andra två av de tre målen mot Forest den påsken?
D Jimmy Murray
En av Wolves allra största, femte bästa målgörare genom tiderna med 166 mål. Del av det fina femtiotalslaget och då ligamästare två gånger plus FA-cupvinnare 1960. Efter karriären var han grönsakshandlare, det var andra tider, med lönetak för spelarna, långt från dagens TV-pengar att fördela.

Welo2020-04-18 14:42:53
Author

Fler artiklar om Wolves