Woodburn återvänder till Liverpool

Woodburn återvänder till Liverpool

Talangen Ben Woodburn har varit utlånad till Blackpool, men återvänder nu.

Den 21-årige Ben Woodburn har varit utlånad till Blackpool i League One, men har haft en tuff period i klubben som spoilerats av såväl skador som en coronasmitta.

Låneavtalet löpte ut igår den 17 januari, och tanken var att den offensive mittfältaren skulle förlänga sin låneperiod säsongen ut, men så blir alltså inte fallet.

Ben Woodburn gjorde några fina framträdanden i Liverpool innan han lånades ut till Sheffield United, Oxford United och nu senast alltså Blackpool - men utan att ha fått det att lossna rejält i någon av klubbarna.

Den walesiska landslagsmannen återvänder nu alltså till Liverpool och framtiden ser oklar ut. I normalfallet borde konkurrenssituationen vara alldeles för tuff men med lagets vacklande form kanske den oberäknelige mittfältaren kan få speltid och eventuellt få det att lossna under Klopp.

Brittisk media är dock osäker på var Woodburn egentligen står i dagsläget. De skriver att talangen utan tvekan finns där, men att spelaren är alldeles för ojämn och behöver hitta sin jämna nivå i ett lag med kontinuerlig speltid för att nå sin fulla potential. Rubriken "What went wrong with Woodburn?" säger en hel del. 
 

Jacob Resarejacob.resare@svenskafans.com2021-01-18 20:06:00
Author

Fler artiklar om Liverpool