Xavi Hernandez om Peps take på gapet upp till Liverpool

Xavi Hernandez om Peps take på gapet upp till Liverpool

Mittfältslegendaren tillika Pep Guardiola-adepten, Xavi Hernandez, har uttalat sig om vad han tror försiggår i sin omsprungna gamle läromästares huvud. ”Det smärtar honom att Manchester City är så långt efter Liverpool i ligan - och han kommer inte att ge upp,” säger spanjacken till Mirror Football.

Den från det nyss avslutade decenniet kanske främste på sin position, Barca-ikonen Xavi Hernandez, spenderade sju säsonger i Blaugrana tillsammans med Pep Guardiola och vet således både ett och annat om den nuvarande Man City-gaffern. 

Xavi, som vi numera finner på Qatariska Al-Sadds tränarbänk, talade under nyårsaftonen med brittiska Mirror om sin gamle medspelare och tränare och gav ett försök att beskriva Guardiolas sinnesstämning efter att avståndet till Liverpool i ligan växt dramatiskt de senaste veckorna. 

”Pep föddes som en vinnare,” sade Xavi. ”Det smärtar honom att Manchester City är så långt efter Liverpool i ligan - och han kommef inte att ge upp.”

”Han kommer att vara realistisk dock. Gapet är stort och för tillfället ser det svårt ut att kunna ta en tredje raka titel.”

”Med det i åtanke tror jag att det är en stor möjlighet att Pep prioriterar Champions League-spelet.”

”Det kommer att vara två stora matcher mot Real Madrid - och kanske får de en chans att vila sina spelare inför dessa vilket de inte skulle kunna göra om de var med i ett titelrace.”

Xavi fortsätter med att hävda att det kanske finns ett visst mått av sanning bakom Peps tidigare uttalande där han föreslog ett byte med Liverpool - PL-bucklan mot CL-pokalen. 

”Pep vill vinna varje trofé - men hade du frågat honom inför säsongen hade han sagt att han helst skulle vinna Champions League.”

”Han har vunnit varje inhemsk titel med Manchester City och han vet att en Champions League-titel skulle ta dem till en ny nivå som klubb.”

Källor: Liverpool Echo, Mirror Football

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-01-01 01:12:44
Author

Fler artiklar om Liverpool