Stamford Bridge, 2022-12-27 18:30

Chelsea - Bournemouth
2 - 0

Zakarias dagarna efter PL-debuten
Efter avklarad PL-debut kan Denis pusta ut och se fram emot mera "dirty work" på mittfältet.

Zakarias dagarna efter PL-debuten

Denis Zakarias debut i Premier League slutade med en seger och med en fin nolla i insläppta mål. Trots detta är det om det framtida jobbet han själv pratar om efter matchen. Dessutom är Zakarias övertygad om att det finns mer att få ut av honom och från laget.

Den schweiziske landslagsspelaren var en del av den elva som startade matchen mot Bournemouth hemma på Stambord Bridge. Han skulle tillsammans med kapten Jorginho ansvara för det centrala mittfältet. Med åtta minuter kvar byttes han ut till förmån för Conor Gallagher.

Zakarias kunde konstatera att hans lag vann den första halvleken med 2-0, men för egen del såg han förbättringsområden och förstod att det var hårt jobb som gällde för att säkra tre poäng denna kväll. Han delar följande tankar med oss efter matchen:
”Jag är verkligen glad för lagets skull och för vinsten. Jag är inte så nöjd med min egen insats, jag tycker att jag kunde gjort det bättre, men att laget vann är det viktigaste. Jag är nöjd då jag fick några matchminuter i benen, viktigt för mig. Jag behöver fortsätta att göra jobbet, då kommer det att gå ännu bättre för mig. Det var inte vår bästa match, men en vinst är en vinst. Vi måste jobba hårt för att även vinna nästa match.”

Trots att Zakarias pratar om att than vill göra det bättre på mittfältet var han inblandad i lagets andra mål för kvällen, det fina skotten från Mason Mount. Han drev upp bollen som slutligen hamnade hos Kai Havertz som i sin tur hittade Mount. 26-årige Zakarias är inte sen att kommentera det hela:
”Jag sprang mot målet, men hann upptäcka att det var trångt framför mig. Jag var tvungen att vända tillbaka med bollen. Kai fanns där, han i sin tur kunde passa bollen till Mason som gjorde ett riktigt fint mål. Jag är glad för hans skull."

Vissterligen spelade Zakarias bara 149 minuter för sitt land under VM, men han känner ändå av det täta matchschemat för klubb- och landslag som hösten har inneburit. Det har varit svårt för spelarna att hantera det. Med tanke på att det snart är matchdags igen så finns det ingen tid att gnälla över detta menar han:
”Denna säsong är rätt svår för oss som spelare då det är många, många matcher. Vi är dock anställda att göra ett job och har ett job som vi älskar. I slutändan är det roligt med många matcher. Vi vet att det är manga matcher som väntar oss, vi behöver göra allt vi kan för att vinna dem.”

Källa: Chelseafc.com
 

Erik Larholm@eriklarholm2022-12-30 14:58:00
Author

Fler artiklar om Chelsea