Abate nära Zenit?
Snart i Zenit?

Abate nära Zenit?

Ignazio Abates agent bekräftar idag att högerbacken förhandlar med Zenit om en flytt till Ryssland. Både ryska och italienska medier har rapporterat om att övergången är nära och att Zenit får betala närmare 10 miljoner euro för spelaren.

Zenit ska redan i slutet av December ha hållit inledande samtal med Milan kring Abate. Milannews.it har rapporterat om att förhandlingarna gått snabbt och att Milan ska ha gått med på att sälja spelaren, trots att tränaren Allegri, motsatt sig idén. Luciano Spalletti har tidigare sagt att han vill ha två spelare på varje position och ska hålla Abate högst på sin önskelista. Många Zenitfans är förbryllade över ryktena då Alexander Anjukov varit ligans bästa högerback de senaste säsongerna. Men Anjukov fyller 31 i år, har missat många matcher p.g.a. olika skador och har den här säsongen inte alls kommit upp i samma nivå som tidigare säsonger. Vilket gör Abate till en alltmer logisk värvning. 

Idag bekräftar Abates agent, Andrea D'Amico, (som också representerar Domenico Criscito) att samtal hålls mellan Zenit och Abate. 
- Det stämmer att vi har kontakt med Zenit. Ekonomiskt är det inga problem, men det finns frågor som vi vill ha svar på innan vi tar ett beslut, säger D'Amico till calciomercato.com.

Abate har varit ordinarie på sin högerbacksposition i Milan de senaste säsongerna och spelade i tre av Italiens EM-matcher under sommaren 2012. Bl.a. kvartsfinalen mot England samt finalen mot Spanien. 

Johan Nilssonjohan.nilsson.jn@gmail.com2013-01-08 12:16:32
Author

Fler artiklar om Zenit

Zenit går in i hösten som obesegrade men också med gott om frågetecken
Zenit växer sig allt starkare i en liga som bara blir svagare