Återuppstart i Portugal

Återuppstart i Portugal

Ikväll drar den portugisiska ligan igång igen efter ett uppehåll på nästan tre månader. Porto åker de knappa tre milen norrut för att möta Famalicão borta klockan 22:15.

Helgen den 7:e och 8:e mars var den senaste gången Primeira Liga var igång och då spelade Porto lika med Rio Ave. Sedan bröt som bekant Corona ut och ligan blev avbruten på obestämd tid.

Nu är den äntligen tillbaka och nykomlingen Famalicão blir Portos motståndare i den "första" omgången. Famalicão inledde ju säsongen helt otroligt och ledde ligan ända in i oktober. Men sedan dess har verkligheten kommit ikapp dem och nu ligger de sjua i tabellen och är inte lika heta längre.

Däremot slog man Sporting på hemmaplan för andra gången den här säsongen precis innan avbrottet, och är det någon gång man ska kunna skaka Porto lär det väl vara på hemmaplan och i ett läge där klubbarnas form är väldigt oklara i så fall.

Men Porto leder ligan och ska vara bättre. Man leder med en poäng för Benfica och det återstår nio omgångar efter den här matchen. Truppmässigt har mittbackskuggen Marcano dragit på sig en långtidsskada och kommer missa resten av våren och Telles, som ryktas bort, är avstängd.

Lagen kommer kunna göra fem byten var under matchen och ha nio spelare på bänken (som det ser ut), och med tanke på att Nakajima är hemma hos sin sjuka fru är i princip hela den resterande delen av Portos A-trupp uttagen till matchen.

22:15 börjar matchen som sagt och en seger är det enda som räknas. Porto vann höstmötet med 3-0. Benfica lär vinna mot Tondela imorgon och får inte gå om redan nu för då är Portos övertag borta direkt. Corona kom väldigt lägligt för Benfica om man nu kan kalla det så, för de var i sin sämsta form på flera år när det bröt ut, men nu lär det inte spela någon roll.

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2020-06-03 18:31:36
Author

Fler artiklar om Porto