Azmoun & Dzjuba jagar skytteligatiteln

Azmoun & Dzjuba jagar skytteligatiteln

Zenit jagar vidare efter poängrekordet i rysk fotboll och efter 4-1 segern mot Orenburg i onsdags så talar det mesta för att en spelare från klubben kommer att vinna skytteligan också. Frågan är bara om det blir Artem Dzjuba eller Serdar Azmoun.

De två anfallarna har en bra relation så någon fientlig konkurrens är det inte frågan om. Detta blev allt tydligare när Serdar Azmoun valde att passa Dzjuba som enkelt kunde göra 4-1 mot Orenburg istället för att skjuta själv, ett mål där hade gett Azmoun ett hattrick och sitt 17:e mål för säsongen - istället såg han till så att Dzjuba kunde gå upp i ensam ledning med sitt 17:e.
Med en match kvar att spela är det Dzjuba som leder på 17, Azmoun är tvåa på 16 och även om Jevgenij Lutsenko har en chans med sina 15 mål talar allt och lite till för att skytteligavinnaren kommer från Zenit. 
---

Med ligatiteln säkrad rekordtidigt är det ett annat rekord som de flesta Zenitfansen har siktet inställt på. Vinner Zenit sin avslutande match borta mot Rostov nästa vecka så slår man Spartak Moskvas poängrekord i ligan, (när det spelats 30 matcher) något som definitivt kommer svida hos Spartak som numera mestadels lever på gamla meriter. Än viktigare för bägge klubbarna är dock cupmatchen i helgen när de två rivalerna möts i Sankt Petersburg i semifinalen av den ryska cupen. 

---
Hur transfermarknaden kommer se ut i sommar är svårt att förutspå, för Zenit kom ändå en del lugnande nyheter då klubben bekräftade att budgeten för nästa säsong i princip kommer att vara densamma som det här året. För Zenits del blir det viktigaste att försöka hålla ihop det lag man har just nu då det ryktas mest intensivt kring en flytt till Italien för Serdar Azmoun, men räkna med att Zenit kommer att kräva ett högt pris för anfallaren. 

 

Johan Nilssonjohan.nilsson.jn@gmail.com2020-07-17 10:23:30
Author

Fler artiklar om Zenit

Zenit går in i hösten som obesegrade men också med gott om frågetecken
Zenit växer sig allt starkare i en liga som bara blir svagare