Benfica drar ifrån i ligan
Conceição är inte lika populär bland Portofansen längre

Benfica drar ifrån i ligan

Porto åkte på en tung förlust hemma mot Braga i går (1-2) samtidigt som Benfica tog en tung derbyvinst borta mot Sporting (2-0). Med halva säsongen spelad betyder det att Benfica nu leder ligan med sju poäng.

Ligan började som sagt inte särskilt bra för Porto då man förlorade mot nykomlingen Gil Vicente i början av augusti, men trots det har man på sätt och vis ryckt upp sig.

Man har slagit både Benfica och Sporting borta, vilket inte har hänt sedan 2002, men ändå halkar man efter mer och mer eftersom Benfica bara vinner och vinner.

På 17 matcher har Benfica vunnit alla matcher utom den mot Porto, och Porto har som vanligt svårt att ta full pott mot de sämre lagen. Man har 2 kryss och 2 förluster (mot Marítimo, Belenenses, Gil Vicente & Braga) vilket räcker för att bli avhängda.

Benficas tränare Bruno Lage har gjort laget bättre än på länge, och det är inte mycket som tyder på att man inte ska ta en andra raka ligaseger. Porto får hoppas på att de börjar tappa poäng och att man själva kan vinna även hemma mot dem, men med tanke på att Benfica har vunnit alla ligamatcher utom 2 sedan den 2 januari förra året ser det mörkt ut.

Antagligen är det cuperna och ett halvlångt avancemang i Europa League som Porto får sikta på. Det som sänkte Porto i går var att man missade två straffar och att man var för dåliga i första halvleken. I ligan överlag är det att man är för ojämna och ser ut att underskatta vissa lag. Effektiviteten finns inte där, och även om anfallarna gör en del mål måste man skaffa en ny Jackson eller Falcão för att kunna vinna ligan igen.

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2020-01-18 14:53:00
Author

Fler artiklar om Porto