Benfica ger bort ligatiteln?

Benfica ger bort ligatiteln?

För tio omgångar sedan ledde Benfica ligan med sju poäng. Ett försprång som brukar ge en ligaseger i Portugal oavsett hur långt säsongen har gått. Nu, med fem matcher kvar, leder i stället Porto med sex poäng.

Benfica är i så dålig form just nu att deras nya "rekord" för antal insläppta mål på hemmaplan (fyra stycken, mot Santa Clara den 23 juni) inte ens kändes konstigt.

På de senaste tio ligamatcherna har Benfica bara vunnit två. Och om man räknar in Europa Leage och cupen kan man lägga till tre matcher till utan vinst.

I snitt har laget bara tappat poäng i sju av 34 ligamatcher de senaste fem säsongerna, så nånting är väldigt fel i klubben. Jag vet inte ens vad det är, men de är nästan historiskt dåliga just nu.

För Porto är det bara att tacka och ta emot. Egentligen har det inte sett så bra ut i år, trots att det har blivit full pott mot just Benfica och i den enda matchen mot Sporting.

Det är först efter coroneuppehållet Porto har fått ett försprång och det är mest på grund av Benficas haveri. Om inte Porto börjar sjabbla så är ligasegern i princip klar, trots att man inte har varit jättebra.

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2020-07-03 22:57:56
Author

Fler artiklar om Porto