Benfica - Porto 0-2

Benfica - Porto 0-2

Redan i den tredje ligaomgången var det dags för klassikermötet mellan Benfica och Porto i år, och det var Porto som tog en relativt enkel seger. Det var aldrig något snack om saken.

2-0 borta på da Luz är den största ligasegern där för Porto på väldigt väldigt länge, och man dominerade i stort sett matchen. Bara en stund i den andra halvleken var Benfica uppe och störde, och Marchesín i Portos mål hade annars inte jättemycket att göra.

Portos mål gjordes av nya skyttekungen Zé Luís, som värvade från Spartak Moskva i somras, och Moussa Marega. Andra spelare som utmärkte sig var Jesús Corona, nye Luís Díaz, Romário Baró och Pepe. Efter en tung inledning av säsongen har Porto vänt skutan i ett svep.

Även om förlusten i den första omgången mot Gil Vicente gör att lagen nu står på samma poäng var det här såklart ett grymt styrkebesked av Porto. Marchesín, Uribe, Luís Díaz och Zé Luís är ett par riktigt bra värvningar som förhoppningsvis kan fortsätta spela som de har gjort nu den senaste veckan.

Jesús Corona som normalt sett är högerytter har spelat högerback nu de senaste matcherna pga dåliga prestationer av Saravia och Manafá, och han har kommit in i det väldigt bra. Om han kan fortsätta som han gjort där är startelvan klart bäst i ligan enligt mig över tid. Så det svänger snabbt.

Uttåget mot Krasnodar känns ännu jobbigare så här i efterhand med tanke på att de förlorade mot Olympiakos med 4-0 senast, och att Porto egentligen bara var värdelösa i en halvlek mot dem. Så bra som Porto var idag hade de kunnat vinna den matchen med rätt stora siffror.

Agustín Marchesín är för övrigt precis den målvakt man hade hoppats på när han värvades. Prestationerna från hans sida sedan han kom har varit på toppnivå. Han gör riktigt spektakulära räddningar ibland vilket kanske färgar det lite, men oavsett så är han utan tvekan en kanonvärvning. (Casillas envishet med att han inte har lagt av än känns onödigare för varje dag som går. En helt frisk Casillas idag, i hans ålder, hade inte konkurrerat ut Marchesín.)

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2019-08-24 23:05:00
Author

Fler artiklar om Porto