Besvikelse efter "bara" 1-1 mot Spartak

Zenit gjorde en av sina bästa halvlekar borta mot Spartak men lyckades inte få hål på hemmalaget under de första 45 minuterna. Ledningsmålet kom istället efter dryga timmen men man lyckades inte hålla undan och i slutminuterna kvitterade Ezequiel Ponce och det blev delad poäng i stormötet.

Även om 1-1 borta mot Spartak får ses som ett godkänt resultat på förhand så är det nog få Zenitsupportrar som vaknar upp idag och känner sig nöjda. Zenit gjorde nämligen en av sina bästa halvlekar för säsongen innan paus och kunde absolut haft en tvåmålsledning när lagen gick till pausvila. Även om Spartak såg rejält uppeldade ut så hade Zenit inga större problem att spela sig fram i planen och man radade upp avslut innan pausvilan. Artem Dzjuba kom absolut närmast och att det stod 0-0 i paus får Spartak tacka sin målvakt Maksimenko och Zenits oförmåga att göra mål för.
Ledningsmålet skulle istället komma efter 65 minuter, men innan dess hade Spartak definitivt fått ordning på sitt spel och hade en riktigt bra chans att ta ledningen är Jordan Larsson brände en jättechans i den 51:a minuten. Zenit tog istället ledningen när Artem Dzjuba nickade ner bollen perfekt till Alexander Jerokhin som smällde in 1-0 från några meters avstånd.
Därefter blev Zenit lite väl passiva. Spartak som redan hade gjort en bra halvlek fram till målet blev än bättre och i den 79:e minuten skulle man ha kvitterat men Ezequiel Ponce stod för en av de grövre missarna man sett på ett bra tag. Från bara några meters avstånd klarade han inte av att träffa målet trots att varken målvakt eller försvarsspelare fanns där för att störa honom.
Argentinaren fick dock sin revansch med några minuter kvar att spela. Ett extremt passivt Zenitförsvar sjönk ner i knäet på sin egen målvakt och lämnade gott om utrymme för Ponce som kvitterade i den 86:e minuten och fixade en poäng åt hemmalaget.

1-1 får ses som ett ganska rättvist resultat i slutändan. Men med tanke på Zenits stora spelövertag innan paus och att man faktiskt hade ledningen långt in i andra halvlek så är det givetvis en besvikelse. På tre besök i Moskva har man nu kommit hem med två poäng och då huvudstadslagen oftast också är de direkta konkurrenterna i toppen innebär poängtappen att Zenit inte lyckats rycka ifrån i tabellen, något man nästan hade tagit för givet skulle ske efter 10 omgångar.
Man är dock kvar i serieledning, men efter landslagsuppehållet blir spelschemat tightare och Zenit har en rad luriga motståndare som kommer till Sankt Petersburg de kommande veckorna med toppmatchen mot Krasnodar om en månad som den stora höjdpunkten.