Driussi bakom segern i premiären

Driussi bakom segern i premiären

Utan att förta sig så inledde Zenit jakten på sitt tredje raka ligaguld när nykomlingen Rotor slogs på bortaplan med 2-0. Sebastian Driussi var planens stora spelare med ett mål och en assist.

Rotor Volgograd tog steget upp till RPL efter en FNL-säsong som hastigt avbröts i mars när pandemin bröt ut på allvar i Ryssland. Det innebär dock inte att klubben inte förtjänade uppflyttningen, utöver att man spelar på en av landets finare arenor och även i FNL hade ett högt publiksnitt så ledde man också FNL när serien avbröts med elva omgångar kvar att spela. C:a 12000 fans var välkomna på arenan som också stod som värd för VM 2018 och trots att stora delar ekade tomt gör det en enorm skillnad för stämningen när c:a 20% av arenan är öppen. 

Med den nya utlänningsregeln som hindrar klubbarna från att ha fler än 8 utländska spelare i truppen, men inte begränsar antalet utländska spelare i startelvan, så kunde Zenit mönstra sitt absolut starkaste lag och gladast över det är nog Sebastian Driussi som förra säsongen ofta föll offer för 6+5 regeln. Driussi var planens bästa spelare och inte bara för att han var direkt inblandad i bägge målen. 

Zenit gjort knappast någon minnesvärd insats, men precis som mot Lokomotiv i supercupen så har man så mycket offensiv kvalitet på planen att man förr eller senare skapar tillräckligt med målchanser ändå. Defensivt såg Dejan Lovren stabil ut bredvid Jaroslav Rakitskij som kanske inte hade sin bästa match i Zenittröjan, men Zenit gav egentligen bara bort ett par bra chanser på hela matchen och det var aldrig riktigt nära att Rotor skulle sno en poäng från premiären. 

Med den extremt korta viloperioden mellan säsongerna och ett fullspäckat matchschema under hösten så tror jag att det är mycket såhär vi kommer att se Zenit agera i ligaspelet. Det kommer vara fokus på defensiven, man kommer lita på att laget är så fullproppat med offensiv kvalitet (Malcom, Azmoun, Dzjuba & Driussi är en offensiv fyra som inget annat lag i landet kommer i närheten av) att målen tillslut kommer och när man väl tagit ledningen i matcherna lär man snarare fokusera på att inte ödsla för mycket kraft än att storma framåt och försöka vinna med 4-5 mål. För även om det finns alternativ på bänken så är skillnaden mellan startelva och bänk stor, startelvan man hade igår är den tveklöst starkaste och när man kastar ett öga på Zenits bänk är det faktiskt ingen som ens är nära en plats i startelvan. Så istället för att gå runt på 15-16 spelare som regelbundet byts in och ut så tror jag snarare att Semak kommer hålla fast vid den här elvan så mycket han bara kan och sen försöka se till att de inte behöver gå 100% i 90 minuter varje match. 

För Zenit väntar nu Rostov till helgen på bortaplan sen är det fortsatt spel var tredje eller fjärde dag månaden ut. 

Mål:
0-1 Artem Dzjuba (Sebastian Driussi) 21 min
0-2 Sebastian Driussi 79 min

Laguppställning:
Mikhail Kerzjakov

Vyatjeslav Karavajev
Dejan Lovren
Jaroslav Rakitskij
Douglas Santos (Danil Krugovoj 82)

Malcom (Juirj Zjirkov 71)
Magomed Ozdojev
Wilmar Barrios (Leon Musajev 82)
Sebastian Driussi (Andrej Mostovoj 87)

Artem Dzjuba
Serdar Azmoun (Emiliano Rigoni 71)

Johan Nilssonjohan.nilsson.jn@gmail.com2020-08-12 16:50:47
Author

Fler artiklar om Zenit

Zenit går in i hösten som obesegrade men också med gott om frågetecken
Zenit växer sig allt starkare i en liga som bara blir svagare