Driussi skadad när Zenits förlustnolla sprack

Driussi skadad när Zenits förlustnolla sprack

Zenit åkte på sin första förlust i ligaspelet på nästan ett år när Dinamo blev för svåra i Moskva. Trots spelmässig dominans hade Zenit svårt att skapa målchanser och fick dessutom Sebastian Driussi skadad redan i första halvlek med vad som såg ut att vara en allvarlig knäskada.

Zenit har en relativt tuff öppning på säsongen och det schemat kulminerar nu med de två sista matcherna innan landslagsuppehållet som spelas i Moskva mot Dinamo och Lokomotiv. Att Dinamo skulle bli jobbiga att bryta ner var alla införstådda med på förhand och det visade sig bli en riktig mardrömsmatch för Zenit. Efter mindre än en kvart så föll Sebastian Driussi ihop i svåra smärtor i vad som åtminstone såg ut som en allvarlig knäskada. Argentinaren bars ut på bår och kunde enligt uppgifter inte ta sig till spelarbussen för egen maskin efter matchens slut. Sergej Semak bekräftade att det var en svår skada men under torsdagsmorgonen kom det preliminära uppgifter som sa att korsbandet inte var av och att Driussi "bara" blir borta i 4-6 veckor. Någon bekräftelse från Zenit har ännu inte kommit dock. 

Utan Driussi blev det än svårare för Zenit att bryta ner ett ultradefensivt Dinamo och det blev bara mer frustrerande när hemmalaget tog ledningen på ett av sina få avslut under matchen. Toni Sunjic kom högst på Szymanskis frispark och nickade in 1-0 i den 40:e minuten efter vad som varit Zenits sämsta halvlek för säsongen. 
Andra halvlek var bättre men inte tillräckligt bra. Zenit dominerade spelet som väntat men man hade förtvivlat svårt att skapa målchanser. Malcom var i princip den enda som lyckades göra något på egen hand men han hade behövt hjälp och just idag var det ingen av Zenits offensiva spelare som hade prickat formen. Bästa perioden kom mot slutet när man skickade fram allt man hade och både Dejan Lovren och Alexander Jerokhin kom nära efter sina nickar och Malcom tvingade Anton Sjunin till en bra räddning strax innan övertiden med sitt skott, men Dinamo höll undan och Zenits första förlust i ligan på nästan ett år är ett faktum.

Att Zenit förlorar mot Dinamo är ingen katastrof i sig, men vad matchen visade är hur tunna man är framåt. Startar hela fyran med Driussi, Malcom, Dzjuba och Azmoun - ja då är Zenit svåra att handskas med. Men alternativen på bänken är få, och även om det finns potential i Mostovoj och Rigoni så är de båda för ojämna för att på allvar konkurrera om en startplats och om det nu är så att Driussi blir borta en längre tid då har Zenit inte mycket annat till val än att ge sig ut och leta efter en ny ytter eller en ny forward som kan avlasta Dzjuba och Azmoun längst fram. 

Till helgen väntar Lokomotiv på bortaplan, en match som kommer bli minst lika svår som den här. Förutom Driussi saknas då även Wilmar Barrios som visades ut (högst tveksamt) efter två gula kort. 

Mål:
1-0 Toni Sunjic 40 min

Laguppställning:
Mikhaijl Kerzjakov

Vyatjeslav Karavajev (Alexander Jerokhin 87)
Dejan Lovren
Jaroslav Rakitskij (Alexej Sutormin 86)
Douglas Santos

Malcom
Magomed Ozdojev (Emiliano Rigoni 70)
Wilmar Barrios
Sebastian Driussi (Andrej Mostovoj 15)

Artem Dzjuba (Jurij Zjirkov 70)
Serdar Azmoun 

Johan Nilssonjohan.nilsson.jn@gmail.com2020-08-27 12:34:42
Author

Fler artiklar om Zenit

Zenit går in i hösten som obesegrade men också med gott om frågetecken
Zenit växer sig allt starkare i en liga som bara blir svagare