Mangala återvänder till Porto?

Mangala återvänder till Porto?

Manchester Citys mittback Eliaquim Mangala uppges kunna bli klar för Porto inom kort. Både portugisiska och engelska medier skriver att en läkarundersökning kommer genomföras och att en deal i det närmaste är klar.

Uppgifterna kommer ursprungligen från O Jogo och enligt dem har spelaren och klubben nått en överenskommelse. Det enda som kan stoppa övergången ska vara en knäskada som fransmannen dragits med. Mangala har tillhört Manchester City sedan 2014 men har inte spelat särskilt mycket sedan 2016.

Han var utlånad till Valencia säsongen 2016/2017 och till Everton säsongen efter. I år har han enbart spelat en handfull matcher med Citys andralag. Om övergången blir klar skulle det betyda att han återvänder till klubben han tillhörde mellan 2011 och 2014.

Under de åren vann han två ligatitlar och två supercuper. Säsongen 2012/2013 var han en del av det lag som (tillsammans med bl.a. Moutinho, Jackson Martínez, James, Fernando, Alex Sandro & Otamendi) vann klubbens då tredje raka ligatitel.

Mangala är bara en första del av det nybygge som Porto kommer tvingas göra i sommar. Som mittback antas han ersätta Felipe som nyligen blev klar för Atlético Madrd.

**Update 1/6**
Ser inte ut att bli någon Mangala i Porto.
Enligt Maisfutebol har hans knä ställt till det under läkarundersökningen
Enligt O Jogo har han kommit med ett "sista minuten-krav" som klubben inte kunde gå med på

Eric Hellqvisterichellkvist@live.se@ejhkvist2019-05-30 15:47:00
Author

Fler artiklar om Porto